Kuljettajan EETU KARJALAINEN tiedotteet ja kisaraportit:

 


SM CCRommakko
(kirjoitettu 23.02.2017)


Hei !

Perinteinen SM-sarja starttasi tänä vuonna kotiradallani Rommakossa. Tavoitteena oli lähteä voittamaan ja kerätä mahdollisimman paljon pisteitä sarjaa ajatellen.

Harjoitus kesti 10 minuuttia, jonka perään ajettiin 10 minuutin aika-ajo ratkaisten viivalle meno järjestyksen. Ajo tuntui heti aamusta todella hyvältä ja sainkin harjoitusten nopeimman ajan nimiini. Aika-ajossa jouduin antautumaan Hertenille, joka löysi hieman jo kuluneelle radalle paremmat linjat.

Viime viikot olen harjoitellut ahkerasti lähtöjä ja se tuotti tulosta ensimmäisessä erässä. Pääsin matkaan kärjessä ja pyrin pitämään kovaa vauhtia yllä heti alusta. Toisin kuitenkin kävi, kun Loukko pääsi ohitseni heti toisella kierroksella. Tutkin hänen linjojaan, kunnes löysin ohituspaikan muutama kierrosta myöhemmin. Ajoin omaa ajoani eikä kukaan ahdistellut loppu erän aikana. Urani ensimmäinen SM erä voitto !

Tottakai lähdin hakemaan samanlaista tulosta myös toisesta erästä. Lähtö oli kohtuu hyvä ollessani kolmas maali hyppyrillä. Osmo ajeli edessäni ja roikuin hänen kyydissä. Ohitimme molemmat Hietalahden, jonka jälkeen löysä jarrukahva hävisi sormiltani ja en saanut rauhoitettua kelkkaa ennen mutkan patteja. Tipuin kyydistä ja jäin neljänneksi. Rytmin löytäminen oli vaikeaa, jonka vuoksi erä oli väkinäistä repimistä. Maalissa myös neljäs.

Totaalissa, voittoni riitti päivän saldoksi toiseen sijaan ! SM-sarjaa jatketaan hyvillä pisteillä heti maaliskuussa, mutta välissä ajetaan ensi viikonloppuna SM Stadioncross Oulussa. Sinne täydellä sykkeellä ! Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja tiimille !
 

PM- kisat, Hattfjelldall, Norja
(kirjoitettu 07.02.2017)


Hei !

Tammikuun kisat oli ajettu ja ensimmäiset arvokisat olivat vuorossa. Tällä kertaa taistelut käytiin Norjassa pohjoismaidenmestaruudesta. Rata oli hienolla paikkaa vuoristojen välissä, mutta silti korkeusvaihteluita ei juurikaan ollut. Paksu lumipatja pehmitettiin kaivinkoneilla edellisenä päivänä, joten kolme vajaan vartin erää tuntuisivat varmasti raskailta.

Aamu starttasi harjoituksilla, joissa nopealla radalla kellotin toiseksi nopeimman ajan. Fiilis oli muutenki todella hyvä uuteen kelkkaan ja sen säätöihin.

Erään lähdettäessä lähtökohdat olivat heti haastavat, sillä jäin lähdöstä pahasti pussiin ja juoksentelin hetken kelkan vierelläkin. Matkaan päästiin sijalla kaksitoista. Päätin ajaa alun hieman riskillä mikä kannatti. Nousin jo erän puolessa välin viidennelle paikalle, mutta liika puristaminen alkoi kostautumaan ja kerkesin nousta ennen maalia neljänneksi.

Toisessa erässä tiesin, että kolmen joukkoon tarvittaisiin vain onnistunut lähtö, mutta lähtöni oli melkein kopio ensimmäisestä. Kelkka irtosi hyvin, mutta ahtaassa 180 mutkassa ajauduin kymmenenneksi. Repimisellä sain alkuun pari ohitusta, mutta sitten en saanut samaa draivia päälle kuin aiemmin. Suurin osa erästä meni toisen kuskin peesissä, mutta onneksi loppuun sain vielä kaksi ohitusta. Ruutulipulla neljäs.

PM-mitali vaati viimeiseen erään mentäessä podiumipaikan. Lähtöpaikkani sisältä oli aika riski, mutta päätin myöhäisemmän jarrutuksen olla tilanteessa etuni. Matka loppui lyhyeen, kun muutama kaveri kolhi ennen mutkaa kelkkaani sen verran rajusti, että lensin tangon yli. Silmät avattuani olin oman kelkkani alla. Halusin vielä yrittää kaikkeni nousta viimeiseltä sijalta mahdollisimman hyvin, mutta erä jäi tällä kertaa lyhyeksi ja tuloksena kuudes.

Totaalin viides jäi harmittamaan todella paljon, sillä tavoitteet ja vauhti olivat korkeammalla, mitä tulokset antoivat näyttää. Entistä nälkäisempänä lähdetään harjoittelemaan ennen SM-sarjan alkua ja taistelemaan voitoista ! Kiitos jälleen tukijoille, Perhe, kaverit, CCRommakko, Arctic Cat Finland, Jussi, Totaltek, KPM Tech, Salotec, Dirtcult, Rynopower EU, Tapesnake, Hi5Bikes, Suokone ja FXR Racing EU
 


Arctic Cat Cup 2017
(kirjoitettu 15.01.2017)


Moi !

Isän saatua kelkan niputettua, aloimme suuntaamaan seuraavaa kisaa kohti, joka sijaitsi Ruotsin maalla Östersundissa. Joka vuonna järjestettävästä Arctic Cat Cupista on tullut yksi arvostetuimmista kilpailuista, jossa voidaan mitata kuskien väliset vauhdit missä mennään. Rata oli rakennettu motocross radan päälle, jonka päällä lepäsi reipas kerros lunta. Sen takia radalle saapuessa on aina mahtava fiilis !

Aamu alkoi lyhyillä harjoituksilla. Rytmi alkoi löytyä muutaman ajetun kierroksen jälkeen, mutta tasainen rata tulisi eroamaan radikaalisti iltapäivänä ja kelkan säätäminen oli mahdotonta. Muutamalla iskareitten naksumuutoksella lähdimme ensimmäiseen karsintaerään. Kelkka irtosi viivalta hyvin ja pääsin kärjen tuntumassa matkaan. Lähtömutkat osuivat huonoilla linjoilla ja tipahdin nopeasti yhdeksännelle sijalle. Ruotsissa täytyy olla hereillä heti alussa ja siksi päätin puristaa täysillä viiden kierroksen mittaisessa erässä. Se kannatti ja kerkesin kivuta kuudenneksi.

Toisessa karsintaerässä en ollut aivan yhtä hereillä, jääden kymmenenneksi. Pääsin nousemaan yhden paikan tiukassa lumipölyssä ja loppu erä olikin kovaa taistelua Pieti Puhakan kanssa. Lopussa pidin paikkani hänen edellään, mutta lasit menivät niin täyteen lunta, että tipahdin tuplaus yrityksessä kyydistä. Rullailin maaliin kahdentenatoista.

Sunnuntain semifinaaliin päästiin ja lähtöpaikkaa valitsemaan kymmenentenä. Lähdöt olivat suorastaan kopioita toisistaan, kun toistamiseen pääsin kärjen tuntumaan, mutta toisessa mutkassa minut puskettiin ulos. Takaa taas raivattiin tietä eteenpäin, mutta kova taso esti sijoituksen parantamisen käydessämme kamppailua Marcus Dorschin kanssa. Ruutulipulla seitsemäs ja finaali paikka plakkarissa.

Finaaliin vaihdoimme uudet etuiskarit, sillä tunsin kelkan käyttäytyvän omituisesti ajon aikana. Luultavasti toisen puolen etuiskari oli saanut osumaa Suomulla, kun tukivarsi irtosi rungosta. Irtosin hyvin ulkoa ja tällä kertaa olin röyhkempi pitäen linjani. Rytmin löytäminen oli aluksi hankalaa ja tipahdin kahdessa kierroksessa viitos paikalta yhdeksänneksi. Näin muutamat hyvät linjat edellä ajavilta ja sain nostettua vauhtia. Tein kolme nopeaa ohitusta ja saavutin viidentenä ajanutta Filip Öhmania. Pidemmässä finaali erässä kerkesin tutkailla tilannetta, kun sain paikan iskeä. Pyrin saamaan sen jälkeen nopeita kierroksia, mutta en ehtinyt saamaan Alexander Berglundia kiinni. Maalissa viides !

Oli mahtava fiilis saada onnistunut erä finaalissa ja päästä tavoitteseen, joka oli osaltani viiden sakkiin pääsy ! Kisassa pystyi hyvin vertaamaan omaa vauhtia tällä hetkellä muihin ja kokeilemaan uusia säätöjä ennen arvokisoja. Painetaan vielä kovasti hommia niin alkaa podiumipaikat häämöttämään ! Kiitos Isälle ja Jussille, jotka jakso painaa kovaa duunia koko viikonlopun ! Kiitos myös Totaltek, Salotec, KPM Tech, Arctic Cat Finland, Tapesnake, Hi5Bikes, Dirtcult, Rynopower Europe, Dr.Zipe, FXR Racing Europe, Suokone Oy, CCRommakko !
 


Suomu Snowcross
(kirjoitettu 10.01.2017)


Hei !
Viikonloppuna laitettiin käyntiin kausi 2017 Suomu tunturilla järjestetyssä kaksi päiväisessä kilpailussa. Rata oli tehty tällä kertaa ala-asemalle eikä viime vuoden tapaisia korkeuseroja ollut. Hyvin lunta sisältävä rata oli lyhyt ja paikoittain todella ahdas. Perjantaille oli järjestetty harjoitusajot, mikä mahdollisti rataan tutustumisen. Kuitenkin ne jäivät lyhyeen ketjukotelon rikkoutuessa.

Lauantaille ketjukotelo saatiin vaihdettua ja edessä oli kahden luokan lähdöt, Pro Stock ja Pro Open. Kummassakin luokassa ajettaisiin kaksi kahdenkymmenen kierroksen erää. Ensimmäisen Stock erän alussa jouduin lähtökolariin suksen mentyä toisen kelkan tukivarren väliin. Siinä piti odotella, että toinen pääsi jatkamaan matkaansa ennen kuin itse pääsin liikkelle. Raivokkaalla ajolla sain nostettua itseäni muutamalla sijalla, mutta reilun viiden minuutin erä ei riittänyt viidettä sijaa korkeammalle.

Open erässä päätin parantaa edellistä lähtöä, joka aluksi näyttikin hyvältä, kunnes telastooni tuli pieni kosketus. Siitä kuski pelien kanssa volteilla pihalle ja kierroksella jääneenä jatkamaan matkaa. Koetin ajaa erää vielä, mutta tanko oli sen verran solmussa, että päätin keskeyttää.

Stockin toisessa lähdössä tein itselleni taas ylimääräistä työtä huonon lähdön takia. Perältä pääsin nousemaan muutaman ohituksen jälkeen, kunnes kelkan ilmanottoverkko aukesi keulasta, joka johti keskeytykseen.

Päivän viimeinen Open erä seurasi aikasempiaan. Kelkka ei kerta kaikkiaan lähtenyt viivalta ja lumipölyssä raivasin tietä eteenpäin. Pari kuskin ohittamiseksi löysin linjat, mutta loppu erä oli Mikko Osmon takavalojen katselua. Maalissa viides.

Epäonnistuneen avauspäivän jälkeen lähdimme hakemaan heti aamusta kytkin säätöjä. Muutamien testilähtöjen jälkeen löysimme kokeilemisen arvoisen setupin. Sunnuntai noudatti samaa kaavaa ja edessä oli Stockin ensimmäinen erä. Tällä kertaan onnistuin saamaan holet. Taakse en jäänyt katselemaan vaan ajoin kaikki kierrokset samalla paikalla maaliin asti, siispä erä voitto.

Openissa sain tismalleen samalaisen lähdön, joka helpotti vaikeasti ohitettavalla radalla. Päätin repiä eroa muihin ja lopulta ylitin ruutulipun kärki paikalla.

Hyvällä fiiliksellä halusin lähtä voittamaan edellispäivän epäonnistumisien jälkeen. Kolmas holeshot Stockin finaali erässä päättyi siihen, että tuuletin maalissa ensimmäisenä ja samalla totaalin voittajana

Päivän viimeiseen Openin finaali erään kelkka irtosi hyvin viivalta, muttei kuitenkaan riittävästi, kun Simon Lundström kiersi ulkokautta ohitse. Ajoin hänen perässään kierros kierroksen jälkeen, kunnes tunsin hyppyrin alastulossa tukivarren irronneen rungosta. Jouduin pudottamaan hieman vauhtia kelkan kulkiessa hieman holtittomasti. Puolessa välin erää se myös kostautui kaatumisella ja kakkossijan menetyksellä. Kolmantena maalissa ja totaalista yhteispisteistä huolimatta kolmos paikka.

Viikonloppu sisälsi vastoinkäymisiä ja onnistumisia, mutta onneksi se lopetettiin onnistumisiin ! Tästä on hyvä jatkaa ensi viikonloppuna ajettavaan Arctic Cat Cupiin, johon osallistun Open luokassa. Kiitos tiimille, joka pelasi aivan loistavasti ! Kiitos perheelle, kavereille, Jussi Honka Oy, Arctic Cat Finland, Totaltek, KPM Tech, Tarmin, Tapesnake, Rynopower Europe, FXR Racing Europe, DirtCult, Salotec, CCRommakko, Suokone Oy ja Dr. Zipe !
 


LeviX
(kirjoitettu 19.04.2016)


Moi !

Kauden viimeinen osallistumani kisa pidettiin Levillä. Kisassa järjestettiin sekä Pro Stock että Pro Open. Lähdin kokeilemaan onneani molempiin luokkiin sen suurempia paineita ja nauttimaan ajosta.
Rata oli profiililtaan sama kuin aikasempina vuosina. Hieman jäisellä pohjalla, mutta teknisellä radalla tuntui ajo alusta asti itselle mieluiselta.

Molemmissa luokissa ajettiin harjoitus yhdistetyllä aika-ajolla. Aikaa nopeaan kierrokseen oli vain viisi minuuttia ja ensimmäisessä setissä olinkin hieman jäässä. Stock-luokkaan kolmanneksi nopein aika. Openissa pystyin jo ensimmäisellä nopealla saamaan toiseksi nopeimman ajan. Hyvillä lähtöpaikoilla siis itse eriin.

Stockin ensimmäisessä erässä oli mittaa 10min+2kierrosta. Pääsin lähdöstä kolmanneksi Pihlajan ja Hanssonin perään. Muutaman kierroksen ajan kyttäsin linjoja Hanssonin perässä ja lopulta pääsin ohitse. Pihlaja oli siinä ajassa ehtinyt jo liian kauas ja voimia säästellen varmistin kakkospaikan.

Openin erissä ajettiin 15min+2kierrosta. Tällä kertaa lähtöni oli surkea, kelkan jääden sutimaan liukkaalle alustalle. Jatkettuani viimeisenä kuskina löysin kuitenkin stockin erän jäljiltä toimivat linjat ja etenin sijoituksissa ylöspäin kierros kierrokselta. Erän loppu puolella olin jo toisena jälleen Pihlajan perässä. Taas ero oli sitä luokkaa, että varmistelut maaliin saakka. Ruutulipulla toinen.

Stockin toinen startti oli samaa luokkaa kuin Openin ensimmäisessä ja olin toistamiseen viimeisten joukossa. Radan kunnostuksen myötä kierrosaika oli kaikilla nopea ja siten ohituspaikat olivat kiven alla. Erän edetessä olin noussut jo kolmanneksi. Koitin puristaa eroa toisena ajaneeseen Hanssoniin kiinni, mutta turhaan. Maalissa kolmas.

Openin viimeinen lähtö onnistui ja olin kurvin jälkeen toisena Pihlajan peesissä. Ero välillämme pysyi suht pienenä ja koetin roikkua hänen perässään. Erä lähestyi loppua eikä virheiltä siinä vauhdissa vältytty. Päätin siis himmata jo ottaa kotiin toisen sijan.

Kerrassaan onnistunut viikonloppu Open-luokasta kakkossija ja Stock-luokasta kolmossija. Näihin tunnelmiin oli todella mukava päättää kausi, josta on hyvä jatkaa taas ensi vuoteen. Kiitos kaikille mukana olleille läheisille, ystäville, tutuille, CCRommakon väelle, Suokone Oy, SGN GROUP ja Arctic Cat Suomen Marko ja Jani, Totaltek Seppo, KPM Tech Pekka, Tarmin/Hi5Bikes Tarmo, Dr.Zipe, Dirt Cult Clothing, Rynopower Europe ja Tapesnake Jokke
 


MM-snowcross 2/2, Alta, Norja
(kirjoitettu 12.04.2016)


Moi !

Kevään viimeinen arvokisa järjestettiin Norjan Altassa. Kaksi osainen MM-sarja antoi vielä mahdollisuudet päästä kaudelle asetettuihin tavoitteisiin ja lähdimme Jyväskylän jälkeen hyvillä mielin ajamaan kympin sakkiin. Radalle tehdyt järjestelyt olivat toimivat, sillä lunta oli viikonlopun ajaksi aivan riittävästi ajattamaan kaikki luokat läpi. Vaikka rataa kunnostettiin kahdella tampparilla jatkuvasti oli se todella märässä sekä haastavassa kunnossa.

Perjantaina luvassa oli rataan tutustuminen kahdella harjoitusajolla. En saanut ajooni rytmiä ja kelkkani tunsi löytävän radan jokaisen reiän. Ensimmäisessä setissä 13 nopein aika jääden kärjestä 5 sekuntia. Ilman sen suurempi säätömuutoksia lähdin toiseen harjoitukseen. Tällä kertaa 10 nopein, jääden vajaa 4 sekuntia kärjestä.

Teimme kelkan alustaan hieman säätömuutoksia, sillä kelkan vieminen mutkissa oli hankalaa ja se aliohjaantui. Tämä auttoi asiaan ja seuraavan päivän harjoituksissa olinkin kahdeksanneksi nopein jääden enää kaksi ja puoli sekuntia kärjestä. Aika-ajot olivat tärkeät, sillä 17 kuskin kaaviolla ei tarvinnut ajaa karsinta-eriä vaan aika ratkaisi suoraan finaalin lähtöpaikan. Nousujohteisesti sain alle ehyen kierroksen ollen 9 nopein ja jääden puolitoista sekuntia kärkiajasta.

Finaali oli viikonlopun ainut erä, jossa selviäisi missä vauhdissa sitä oikeasti mentiin. Viidentoista minuutin ja kahden kierroksen setti oli haasteellinen vesireikien sekä lentävän loskan takia. Näkyvyys ei olisi mikään paras mahdollinen, jos startissa nukahtaisi. Kuitenkin irtosin viivalta hyvin ollen neljän parhaan nipussa lähtömutkissa. Ajolinjat eivät oikein sattuneet ensimmäisellä kierroksella tipahtaen sijoituksissa kahdeksanneksi. Edellä ajanut Herten tiesi hyvät linjat ja seurasin erän alun hänen perässään. Ero kasvoi meidän välille pikku hiljaa ja takana ahdisteli Reiten. Tämä antoi ajamiseeni enemmän yritystä saaden tällä hetkellä edellä ajanutta Berglundia kiinni. Katselin muutaman kierroksen hänen linjojaan löytäen itse paremmat ja painelin ohi. Erä olikin ajettu siinä vaiheessa loppuun ja maalissa näin ollen seitsemäs !

Tavoitteeni kaudelle oli päästä MM-kisoissa kymmenen paremmalle puolelle ja siinä onnistuttiin. Ei ainoastaan tässä kisassa vaan MM-pisteissä sijoitukseni oli myös seitsemäs ! Olen todella tyytyväinen, että kauden viimeinen arvokisa onnistui, josta on hyvä suunnata ens viikonlopun viimeiseen kansalliseen kisaan Leville ! Kiitos tästä kuuluu perheelle, Sampalle ja Pentille, kavereille, Rommakon väelle, Totaltek, KPM Tech, Arctic Cat, SGN Group, Suokone, Dr.Zipe, Rynopower, Tapesnake, Dirt Cult, Tarmin/Troy lee designs.
 


Clash of Nations 2016
(kirjoitettu 03.04.2016)


Moi !

Euroopan suurin snowcross-tapahtuma Clash of Nations ajettiin jälleen Falunin hiihtostadionilla. Epäonnistuminen viime vuoden kisojen jälkeen sai minut vielä yrittämään Pro Stock-luokassa palkintokoroke sijaa. Rata oli selvästi lyhyempi kuin edellisen vuonna, mutta profiili oli mahtava eikä lumestakaan ollut puutetta.

Perjantaina ajettiin harjoitukset ja kaksi kolmesta karsintaerästä. Ajo oli hieman jäykkää eikä kunnon tuntumaa tuntunut löytyvän. Ensimmäinen lähtö onnistui hyvin ollessani toisena heti Martin Molandin peesissä. Rytmi parani kierros kierrokselta, mutta en pystynyt vastaamaan Molandin vauhtiin. Kahdeksan kierroksen erä päättyi kakkossijaan parin sekuntin erolla.

Toinen erä lähti käyntiin hyvin samoissa tunnelmissa irrotessani lähdöstä heti toiseksi. En löytänyt nopeita linjoja heti alkuun ja edellä ajanut Eriksson veti karkuun. Takana Moland ahdisteli koko erän ajan käyden välillä rinnalla, mutta pidin pintani. Toinen sijoitus myös tästä karsintaerästä.

Päivä vaihtui ja edessä oli vielä yksi karsintaerä. Rata muuttui hieman enemmän loskaiseksi, joka tuntui heti aamun harjoituksissa hyvältä. Nukahdin hieman viivalla ollessani neljäntenä lähdöstä. Löysin pitkälle rytmisuoralle hyvän linjan, jossa tein ohituksia kierros kierrokselta. Lopulta löysin itseni kärjestä, jossa pysyin ruutulipulle saakka.

Eräsijoitukset mahdollistivat suoran finaalipaikan ja sain valita paikkani kolmantena lähtöviivalta. Päätin onnistua nyt startissa lisäten hieman enemmän kaasua jarrua vasten. Jarru ei kuitenkaan pitänyt ja kelkka nytkähti viivalla. Jouduin tämän seurauksena takariviin kelkka sammutettuna. Siitä sitten lähdettiin viimeisenä matkaan neljäntoista kuskin joukosta. Pyrin raivoissani tekemään nopeita ohituksia, mutta rata muuttui hyvin yksilinjaiseksi eikä se helpottanut asiaa. Muutama kierros ennen maalia olin jo viidennellä sijalla ja edessä häämötti top 3. En vain onnistunut löytämään paikkaa kierrosten loppuessa kesken. Maalissa viides.

Pettynyt tässä täytyy olla itseensä, sillä mahdollisuudet olivat paljon korkeammalla. Typerät virheet ovat olleet tämän kauden riesana jostain syystä eikä vauhtini ole näkynyt sen kummemmin tuloksissa. Pari kisaa vielä jäljellä, joihin lähden tekemään parhaani. Kiitos tukijoille jotka jaksatte kannustaa ! Arctic Cat, SGN Group, Suokone, CCRommakko, Totaltek, KPM Tech, Dr.Zipe, Rynopower, Tapesnake, Tarmin, Dirt Cult ja muut tuttavat !


Liite1: rolloo.png


 Super Stadincross Kalix
(kirjoitettu 28.03.2016)


Terve !

Pääsiäisen viettoon kuului tuttuun tapaan Kalixin Stadioncross kilpailu. Matka taittui kisapaikalle mukavan nopeasti kahdensadan kilometrin siirtymän jälkeen. Kisa ajettiin iltakisana, joten varikon valmistelut aloitettiin vasta päivällä. Samalla kiersin muutamaan otteeseen radan. Kahden vuoden jälkeen muutosta oli havaittavissa. Se oli pidempi, lumisempi ja teknisempi. Rata vain vahvisti fiiliksiä harjoituksiin lähdettäessä.

Harjoitukset olivat lyhyt viiden kierroksen veto, jossa sain hyvän rytmin nopeasti päälle. Heti ajon loputtua asetuin lähtöviivalle neljäntenä ensimmäiseen karsintaerään, joita ajettaisiin kolme. Lähtö oli illan paras ja sain holeshotit juuri ennen Oskar Norumia. Lyhyessä viiden kierroksen erässä pyrin ajamaan aggressiivisesti puhtaita kierroksia. Oskar ei päässyt isku etäisyydelle ja pääsin tuulettamaan maalilinjalla erä voittoa.

Toisessa erässä oli samat ainekset kuin ensimmäisessä, mutta ajauduin lähtömutkassa pitkäksi. Pääsin matkaan ulkokurvin kautta kolmantena. Edellä olevat eivät päässeet karkaamaan ja roikuin toisena ajavan perässä, kunnes hän teki ajovirheen. Käytin tilanteen edukseni ohittamalla hänet. Kärjessä ajanut Adam Öhman tuli koko ajan lähemmäksi, mutta lyhyt erä ei riittänyt. Maalissa toinen.

Kolmannen erän täytyi onnistua, jotta suora finaalipaikka tulisi haltuun. Lähtö oli jälleen hyvä ja olin lähdöstä toisena. Ajorytmi oli kuitenkin hieman hukassa enkä suojellu tarpeeksi sisälinjoja. Tipahdinkin ensimmäisellä kierroksella jo viidenneksi. Löysin lopulta ajettavat linjat ja pääsin yhdestä kaverista ohi ennen ruutulippua. Viimeisen erän tuloksena neljäs.

Suora finaalipaikka ei irronnut, joten edessä olisi semifinaali erä. Sieltä olisi tarjolla kolmelle parhaalle paikka finaaliin. Lähdöt olivat onnistuneita päästessäni kolmen joukkoon jälleen lähdöstä. Onni kuitenkin kääntyi, kun edellä ollut ei lähtenytkään tuplaamaan rytmityksessä ja hyppäsin hänen telatunnelin päälle. Keulani kimposi taivaalle, jossa tipahdin itse kyydistä. Pääsin liikkelle viimeisenä pyrkien vimmatusti ajamaan itselleni edes last chance paikkaa. Yhdessä ohituksessa onnistuin, mutta seuraavan kuskin kohdalla ei niinkään. Lähdin leikkaamaan mutkassa ajolinjaa hänen eteensä, mutta myöhästyin hieman. Kelkan olkatappi tökkäsi toisen kelkan kytkimeen sillä seurauksella, että pelit jäivät siihen. Ajoin erän maaliin, jonka jälkeen tuomaristo päätti etten saisi osallistua seuraaviin eriin. Illan kisa oli siinä.

Harmittavat fiilikset kisasta jäi, sillä vauhtia olisi ollut ja ajo tuntui muutenkin hyvältä. Aina ei mene kortit tasan, joten unohdetaan tämä ja paremmalla tsemillä seuraaviin kisoihin ! Kiitos perhe, tuttavat, Suokone, Arctic Cat, SGN Group, Tapesnake, Totaltek, KPM tech, Dirt Cult, Dr.Zipe, Rynopower, Tarmin ja CCRommakko
 


MM Snowcross Jyväskylä
(kirjoitettu 14.03.2016)


Moi !

SM-sarjan päätyttyä alkoi viikkoa myöhemmin MM-sarja, joista ensimmäinen osakilpailu ajettiin Suomessa, aivan Jyväskylän keskustassa. Kisajärjestäjät olivat tehneet radan eteen hurjasti töitä ja valmistelut näyttivät muutenkin hyviltä. Itse rata oli noin 30 sekuntia kierrosajaltaan, tekninen ja jokseenkin aika kapea. Päivällä lämpötilat kävivät plussalla ja rata muistuttikin Yhdysvalloissa ajettuja kisoja suuresti.

Perjantaina kuskit jaettiin kahteen ryhmään, jonka jälkeen kuljettajat päästettiin kahteen kertaan MM-areenalle. Ensiksi pitkä 25 minuutin setti, jonka perään kymmenen minuuttia kestävä ajo. Oma tuntuma rataan oli yllättävän hyvä, vaikka en suuresti pidä kovapintaisista yksilinjaisista baanoista. Vauhti kuitenkin riitti kummallakin kertaa kolmanneksi, joka kyllä yllätti omat odotukset. Edelle ehtivät kaksinkertainen maailmanmestari Renheim ja kaksi kertaa MM podiumilla vieraillut Kjellström. Fiilikset katossa odotin jo seuraavaa päivää.

Lauantai päivä alkoi suoraan kymmenen minuutin aika-ajoilla ilman harjoituksia. Rata oli kovettunut todella jäiseksi yön pakkasten takia. Pyrin hieman riskillä ajamaan heti alkuun nopean kierroksen. Se riitti neljänteen sijaan. Halusin päästä kolmen sakkiin ja kokeilin ajaa vielä yhden nopean tuloksena kaatuminen. Onneksi kuski ja kelkka pysyivät kunnossa valmiina päivän eriin.

Edessä oli kymmenen minuutin ja kahden kierroksen Semi-Finaali, josta yhdeksän pääsisi jatkamaan itse finaaliin. Lähtö onnistui hyvin ollessani neljäntenä. Ensimmäisen kierroksen ajo oli liian jäykkää ja tipuin seitsemänneksi. Pääsin rataan nopeasti käsiksi ja lähdin edellä ajavan Hertenin kanssa nousemaan sijoituksissa. Pääsin erän edetessä jo neljänneksi, kunnes viimeisellä kierroksella viimeisessä mutkassa kelkkani suksi jäi radalle sammuneen kelkan tukivarren väliin, jonka seurauksena kaaduin tilanteessa. Nostin kelkan ja ajelin maaliin seitsemäntenä, joka onneksi riitti finaaliin.

Asetelmat finaaliin olivat hyvät, sillä kelkka irtosi viivalta moitteettomasti reunapaikasta huolimatta. Pyrin tekemään liikkeitä aggressiivisesti ensimmäisissä mutkissa eikä kontaktilta vältytty, joka kostautui kelkan kipatessa kyljelleen. Lopulta pääsin joukon hänniltä liikkeelle seitsemäntenätoista. Porukka alkoi tulla kierroksella ohi jo toisella kierroksella, joka sekoitti oman ajon aivan täysin. Kaaduinkin muutama kierros myöhemmin uudelleen. Tiesin pelin olleen menetetty ja odotin vain erän loppua. Maaliin ajaminen kuitenkin kannatti ollen yhdestoista ruutulipulla.

Tavoitteet olivat päästä kympin sakkiin. Lauantain tuuri oli selvästi minua vastaan tällä kertaa. Otan yhdennentoista sijan mieluusti silti vastaan. Vauhti oli siellä missä pitääkin, joka antoi hyvää boostia seuraaviin kisoihin ja viimeiseen MM-kisaan. Kiitän tässä vaiheessa kaikkia paikalla olleita tukijoukkoja ja sponsoreita. Kiitos myös perhe, kaverit, Arctic Cat Suomi, SGN Group, CCRommakon väki, Dirt Cult, Dr.Zipe, Rynopower Europe, Tapesnake, KPM Tech Pekka, Totaltek Seppo, Hi5Bikes Tarmo ja Suokone Oy !
 

SM Snowcross Rovaniemi
(kirjoitettu 06.03.2016)


Hei !

Kauden päätös SM-osakilpailu ajettiin edellisvuoden tapaan Rovaniemen Mäntyvaarassa. Lähtöasetelmat olivat kisaan taas kerran altavastaajana, kun olin kuusi pistettä perässä kolmatta sijaa pitävää Juuso Loukkoa. Tavoitteena oli tietysti ajaa kummatkin erät podiumille ja katsoa riittäisikö se mitaliin.

Aamun harjoituksissa huomasin radan olevan kova ja jäinen, sillä monet muut luokat olivat kuluttaneet rataa aamun ajan. Pehmeä lumi oli kertynyt valleiksi, jotka olivat itselle tarpeen vauhdin säilymiseksi. Alku jäykkyyden jälkeen sain hyvän tatsin päälle ennen aika-ajoa. Pienet ajovirheet kuitenkin kostautuivat huonoilla kierroksilla, mutta sain kuin sainkin viimeisellä kierroksella puristettua itseni toiseksi.

Ensimmäisessä lähdössä irtosin viivalta Pihlajan kanssa rinta rinnan, Akin viedessä pitemmän korren. Ajauduin hieman pitkäksi päästäen Määtän ohitseni toiseksi. Löysin tasaisen linjan takasuoralle, jossa puristin Määtästä ohi ja pyrin pysymään Akin perässä niin pitkään kuin pystyin. Kierros kierrokselta ero kasvoi muuhun joukkoon, kunnes huimaa kyytiä ajanut Herten kuittasi edelleni. Muutama kierros myöhemmin hänen kelkkansa sammui mutkaan, jonka jälkeen hän jäi kymmenien sekuntien päähän. Ajoin erän varman päälle samalla ansaiten kauden parhaan sijoituksen SM-erissä ollen toinen.

Kauden viimeiseen SM-erään olin nyt kolme pistettä edellä Juuso Loukkoa halliten kolmatta paikkaa. Lähdön täytyi onnistua ja sehän onnistui. Saavuin lähtömutkaan kärjessä, mutta ajauduin piirun verran ulos. Pihlaja käytti tilanteen hyväksi siirtyen johtoon. Ensimmäisen erän tavoin koetin ajaa Akin tahdissa muutaman kierroksen, mutta tällä kertaa takana tuli SM-pronssista taistellut Juuso Loukko. Vilkaisten välillä taakse, hän pyrki ohitukseen useaan otteeseen. Vähän ajan päästä tilanne hiljeni ja huomasin hänen kaatuneen jarrupatteissa. Ajoin nyt varman päälle ja annoin suosiolla Viktorin mennä menojaan. Neljänteen sijaan oli suuri rako enkä tehnyt suurempia virheitä erän päättyessä ruutulippuun. Maalissa näin ollen kolmas ja varmistin itselleni SM pronssin !

SM-kisoihin lähdin hakemaan kauden alussa kirkkaampaa mitalia, joka jäi saavuttamatta. Kuitenkin alkutalven ongelmat niin kelkan kuin kuskin kanssa sai peräkkäisen pronssimitalin tuntumaan todella hyvältä. Varsinkin, kun viimeiseen SM-kisaan lähdettiin neljäntenä, oli mitali ansaittu voittamalla. Vauhti on ollut nousujohteista ja odotankin innolla tulevia kisoja. Tähän väliin kiitokset kaikille, jotka auttoivat mitalin saavuttamisessa; Perhe, tutut ja kaverit, CCRommakon väki, Totaltek, Dr.Zipe, Dirt Cult Clothing, Arctic Cat Suomi/SGN Group, KPM Tech, Suokone, Tarmin/Hi5Bikes/Troyleedesigns, Tapesnake Custom Graphix ja Ryno Power Europe.
 

Stadion Snowcross Oulu
(kirjoitettu 28.02.2016)


Moi !

Parin viikonlopun tauon jälkeen oli taas aika asettua viivalle, tällä kertaa toisessa kotikaupungissani Oulussa. Pääsin tutkimaan rataa kisaa edeltävänä päivänä sekä illalle oli varattu harjoitusajot, jotka todellakin auttoivat rytmin löytämiseen haastavalle radalle. Lunta oli tuotu runsas määrä ja radan profiili oli mielestäni onnistunut. Muutama iso tripla hyppyri ja yksi viidestä patista koostuva rytmisuora.

Seuraavan päivän harjoituksissa ajo tuntui heti rennolta. Onnistuin löytämään itselle nopeat linjat eikä kelkkaan tarvinnut sen kummoisempia säätöjä tehdä. Hyvillä mielin karsintaeriin.

Ensimmäisessä karsinnassa sain kohtuu hyvän lähdön ollen toisena. Erän alku oli hieman tökkivää, joka kostautui Hertenin ohittaessa minut. Herten paineli kärkeen, minä hänen perässään Norjan Ole Hermanin jäädessä kolmanneksi. Viimeisillä kierroksilla olin aivan Hertenin perässä taistellen kärkisijasta, mutta en onnistunut ohituksessa. Maalissa toinen.

Toinen lähtö meni nappiin tuloksena holeshot. Pääsin nopeasti rataan käsiksi pyrkien ajamaan muutaman ehjän kierroksen. Sain kasvatettua eroa sen verran, että olin reilulla erolla voittajana maalissa ennen kuin erässä ollut Oskar Norum kerkesi ruuhkan jälkeen kiivetä toiselle sijalle.

Kolmas sekä viimeinen karsintaerä lähti käyntiin neljännellä paikalla. Edellä ajoivat Pihlaja ja Juujärvi, jotka taistelivat kärkisijoituksesta. Itsellä linjat olivat hieman hukassa enkä päässyt osallistumaan tähän porukkaan. Sain kuitenkin yhden ohituksen ennen ruutulippua eli erä päättyi kolmannella sijoituksella.

Semifinaaliin asetuin viivalle kolmantena. Lähdöt olivat tärkeässä roolissa, joka piti paikkaansa myös tässä. Kelkka irtosi kärkeen enkä antanut kenenkään tulla väliin. Puhtaalla radalla kellotin nopeita kierroksia ja niin teki myös Martin Moland, joka ahdisteli toisena aina viimeisille kierroksille asti. Hän teki kuitenkin ajovirheen kaatumalla mutkaan. Eroa oli kasvanut muihin sen verran, että ennätin hengähtää ja voittaa erän.

Finaaliin lähdin voitetun semifinaalin jälkeen hyvällä tsemillä. Jäin lähdöstä muutaman sentin verran Pihlajalle, joka puski minut ulkovalliin. Takaa tulleet kelkat törmäsivät minuun ja kaaduin ensimmäiseen mutkaan. Yhdennellätoista sijalla aloitin taiston kohti kärkeä. Ajo oli ehkä tämän kauden parasta tähän mennessä, joka tsemppasi entisestään. Kierros kierrokselta erä alkoi loppua ja olin noussut jo viidenneksi, millä kaasuttelin myös maaliin.

Hyvä päivä kokonaisuutena. Kisasta jäi hyvä fiilis, vaikka finaalissa tulikin epäonnistuminen. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikonlopun SM-sarjan päätökseen, joka ajetaan Rovaniemellä. Kiitos taustajoukot, kaverit, tutut, ketkä olitte paikalla kannustamassa ! Sekä tietysti Arctic Cat Suomi, Totaltek, KPM Tech, Tarmin Oy/Troy Lee Designs Suomi, Dr.Zipe, Rynopower Europe, Dirt Cult Clothing, Tapesnake, Suokone ja CCRommakko !
 


SM Power Park
(kirjoitettu 01.02.2016)


Moro !

Kuun vaihteessa käytiin SM-osakilpailut 2 ja 3 Alahärmän Power Parkissa. Asetelmat viikonloppuun olivat hyvät, sillä saimme kelkkaan ajotunteja edeltävänä päivänä. Muutenkin vain kuuden pisteen ero kolmanteen sijaan ei ollut mahdoton ajatus.
Kisa-alue oli järjestetty Karting-radan ympäristöön, missä sijaitsi itse rata aivan katsomon juurella. Radalla oli mahtava kerros lunta, minkä seurauksena myös sen pituus ja leveys kärsivät hieman. Kokonaisuus oli kuitenkin hyvä.

Aamun harjoituksiin ja aiko-ajoihin lähdettiin hakemaan kelkkaan oikeita säätöjä. Tekemistä oli niin iskunvaimentimissa että voimansiirrossa. Vaativalla radalla kerkesin kellottaa neljänneksi nopeimman ajan heti Pihlajan, Hertenin ja Loukon taakse.

Ensimmäiseen lähdin hakemaan kauden ensimmäistä podium-sijoitusta. Lähtö oli ihan ok ja irtosin ensimmäisestä kurvista kolmantena. Pääsin erän alussa toisena ajavasta Hietalahdesta ohi, mutta vauhti ei riittänyt kyllä missään vaiheessa kaksikon Pihlaja-Hertenin kyytiin. Näin siis Viktor tuli ohitseni tiputtaen minut kolmanneksi, jonka sain pidettyä maaliin saakka.

Toisessa erässä nukahdin hieman viivalla, mutta sain hyvällä linjalla kuitattua taas kolmannen paikan. Tällä kertaa Hietalahden sijaan edellä oli Määttää, josta sain rakennettua ohituksen maalisuoralla. Ensimmäisen erän tapaan Herteen ajoi ohi ja meni menojaan, mutta melkein heti hänen perässään Juuso Loukko pääsi yllättämään. Paukut oli siinä vaiheessa sen verran loppu etten päässyt vastaamaan. Maalissa neljäs. Päivän kokonaissijoitus tasapistein, mutta huonommalla viimeisellä erällä minulle tarjottiin neljättä paikkaa.

Sunnuntaina yön yli oli tullut hieman vettä ja lämpötilakin kävi pakkasella. Edellispäivän loskarata tuntui hieman paremmalta ajettavalta seuraavana päivänä. Pienet jarrupatit olivat häipyneet aamun harjoituksia ajettaessa. Kuitenkaan en jostain syystä saanut ajamiseen rentoutta, kun kelkka viskoi pattien lähdöissä sekä alastuloissa kallelleen. Epävarmalla ajolla kellotin aika-ajoissa vasta kuudenneksi nopeimman kierroksen.

Vaihdoimme ennen ensimmäistä lähtöä täysin identtiset keulan iskarit toisesta kelkasta. Ero ajamiseen oli valtava, kun lähdimme painamaan viidentoista minuutin ja kahden kierroksen erää. Ajauduin lähdön jälkeisessä mutkassa ulos noin kahdeksannelle sijalle. Sieltä nousin pikku hiljaa neljänneksi ja aloin luottamaan kelkkaan kierros kierrokselta sen lähtiessä nyt suoraan pattien harjoilta. Saavutin kolmantena ajavaa Loukkoa jokaisella kierroksella 1-2 sekunnilla. Tällä kertaa erän mitta ei riittänyt ja maalissa näin ollen neljäs.

Viikonlopun viimeinen erä oli omasta mielestäni paras. Pääsin miltei lähdöstä kärkeen, mutta ajauduin pitkäksi ja tipahdin neljänneksi. Ajon rentous alkoi luonnistua ja erän alku puolisko top 4 olikin tiukka paketti. Pääsin ohittamaan kolmantena ajavan Loukon, mutta hän kuittasi heti seuraavassa mutkassa minut. Ajoin monta kierrosta hakien ohituspaikkaa, kunnes hän alkoi väsymään erän lopussa. Onnistuin ohituksessa jälleen ja sain oman ajoni kasaan. Ruutulipulla kolmas.

Kokonaiskisasta kolmas sija tasapistein Loukon kanssa. Ero pisteissä ei siis kaventunut tai suurentunut. Olin silti tyytyväinen ajoon, sillä se oli nousu johteista. Myös vaikealta tuntuneelle ajolle löytyi syy keulan iskarien ollessa vioittuneena. Minun onnekseni yksi SM-osakilpailu on vielä ajamatta, josta lähden tavoittelemaan SM-mitalia.
Kiitos perhe, ystävät, tutut, CCRommakko, Suokone, Totaltek, KPM Tech, Arctic Cat, Tarmin, Rynopower, Dr.Zipe, Tapesnake ja Dirt Cult

 

Riihivuori SM
(kirjoitettu 24.01.2016)


Terve !
Kauden SM-avaus tapahtui toistamiseen Riihivuoren laskettelukeskuksessa. Ilman sen kummempia testailuja viime viikonlopun jälkeen saavuimme paikalle. Rata oli prikulleen edellis vuotta vastaava, mutta alhaalla olleet shikaanit oli jätetty pois. Itse pidin profiilista, joten hyvillä mielin itse kisapäivään.

Harjoitukset ajettiin lyhyenä 8min settinä, minkä jälkeen 5min aika-ajo lähti suoraan käyntiin. Ajorytmi löytyi nopeasti vakiokelkkaan ja rennolla ajolla neljänneksi paras aika niin harjoituksissa kuin aika-ajossa.

Ensimmäiseen erään oli hyvät asetelmat. Pitävä lähtöpaikka suurin piirtein keskeltä. Lähtö oli silti päinvastainen ja jäin heti kiihdytyksessä kelkan mitan. Samalla kelkan suksi tarttui toisen kelkan eturipustukseen, joten siitä suoraan joukon hännille. Parilla hyvällä linjalla pelasin itselleni kahdeksannen sijan, josta alkoi takaa-ajo. Koitin väkisin nousta sijoja, kunnes puolessa välin erää olin jo neljäntenä. Loppu erän pyrin pitämään vauhdin samana, mutta kärkikolmikko oli karannut liian kauas. Maalissa neljäs.

Toiseen erään halusin lähteä samalta paikkaa, joka kostautui. Lähdön tapahtuessa lumen alta paljastui jää ja jäin sutimaan viivalle. Kierroksen edetessä löysin itseni sijalta kymmenen. Erä oli hyvin pitkälti samanlainen. Sijoja noustiin neljänteen asti, jonka jälkeen 15min ja kahden kierroksen erä liputettiin. Toistamiseen siis neljäs.

Viikonloppu toi kahdella nelos sijalla totaalin nelosen sekä hyvin pisteitä mitalitaistoa ajatellen. Tuntui hyvältä saada puhdas ajo oikeaan paikkaan. Toivotaan, että sama tatsi pysyy ensi viikonloppuna ajettavaan kaksipäiväiseen SM-osakilpailuun Power Parkissa !
Kiitos perhe, ystävät, tuttavat, CCRommakko, Suokone, Arctic Cat Suomi, Rynopower Europe, Dirt Cult, Dr.Zipe, Hi5Bikes/Tarmin, Tapesnake, Totaltek ja KPM Tech


Liite1: 944073_1016980948358980_8954552324998060574_n.png


 Arctic Cat Cup 2016
(kirjoitettu 17.01.2016)


Hei !
Kilpailukausi jatkui Ruotsin maalla tänä viikonloppuna. Viime viikonlopun rytäkän jälkeen päätimme kuitenkin osallistua yhteen Euroopan suurimpaan tapahtumaan, Arctic Cat Cuppiin. Yksi uusista kokeiluista oli kilpailla Open-luokassa Open-kelkalla. Ensi silmäyksellä radan profiili oli sama kuin edellisinä vuosina ja kirsikkana kakun päällä, suuri määrä lunta.

Lauantai alkoi muutamalla harjoituskierroksella. En meinannut saada tolkkua ajamiseen lumipölyn takia, mutta kaikillehan se oli tietysti sama.
Seuraavaksi oli vuorossa alkuerät. Arvotut lähtöpaikat olivat hyviä, joten hyvillä mielin itse eriin. Ensimmäinen lähtö open-kelkalla epäonnistui, mutta hyvällä ajolinjalla pääsin kuudennen sijan tienoille. Mutkan kirratessa kelkkoja osui molemmilta puolin ja matkaan tuli äkkipysähdys. Pääsin matkaan sijalla kolmetoista. Sain ohitettua yhden, mutta myös takaa pääsi Lundqvist minun ohitseni. Viiden ajetun kierroksen jälkeen maalissa sama sijoitus.
Toisessa alkuerässä sama kaava toistui. Hieman parempi lähtö, joka muuttui kolariksi samalla kohtaa rataa. Tällä kertaa lähdin matkaan viimeisenä. Perjantain kovat pakkaset aiheuttivat lumipölyn, jossa en saanut rytmiä aikaiseksi ja ajaminen oli väkinäistä. Ilman ohituksia maalissa kuudestoista.

Lauantain semi-finaaliin pääsi osallistumaan kolmekymmentäkaksi kuskia ja minun onnekseni Open-luokassa niitä ei ollut yhtään enempää. Jouduin valitsemaan oman lähtöpaikan viimeisenä, tällä kertaa radan ulkoreunasta. Koetimme hakea uusia säätöjä voimansiirtoon, mutta emme onnistuneet siinä. Kelkka ei irronnut vieläkään ja selvitin ensimmäiset kaarteet kymmenentenä. Sain ajosta hieman kiinni, mutta en päässyt vieläkään sinuiksi Open-kelkan kanssa. Yhden kuskin ohittaminen ensimmäisillä kierroksilla onnistui, mutta itse finaalipaikka häämötti koko erän aivan nokkani edessä. En vain yksinkertaisesti päässyt lujempaa ja näin seitsemän kierroksinen karsinta sai päätöksen yhdeksännellä paikalla. Viikonloppuni oli siinä.

Lähtöasetelmat kisaan eivät olleet parhaimmat. Ajoa ei tullut yhtään ambulanssireissun jälkeen ja tunsin itseni epävarmaksi koko viikonlopun. Sain Suomulla iskun jalkaan ja pyrin ajamaan viikonlopun nilkkateipattuna sekä kipulääkkeillä. Jouduin silti varomaan ontuvaa jalkaa ajon aikana. Myös Open-kelkalla ajaminen tuntui oudolta enkä päässyt sen ajotyyliin käsiksi. Ja sehän on selvää, että ilman varmuutta ei Open-luokassa selviä.
Mutta selittelyt sikseen. Hyvänä uutisena sain tänään kuulla, että nilkasta ei löytynyt murtumia vaan ainoastaan nivelsidevamma. Siis ei muuta kuin tähtäimet kohti SM-avausta ! Kiitos tästäkin viikonlopusta perheelle, ystäville, CCRommakon väelle, Totaltek, Suokone, KPM Tech, Dr.Zipe, Tapesnake, Rynopower Europe, Dirt Cult, Tarmin ja Arctic Cat Suomi.
 

Suomu Snowcross
(kirjoitettu 10.01.2016)


Moi !
Kemijärveläiset järjestivät tuttuun tyyliin kauden avauskisan, joka sijaitsi Suomutunturilla. Tarkoituksena oli saada kokemusta open-kelkasta sekä kisavireyttä kahtena päivänä ajettavasta kilpailusta.

Saavuimme paikalle jo perjantai iltana, koska radalle pääsi testaamaan harjoitusten merkeissä. Suomun alkurinteeseen tehty ovaali rata sisälsi erittäin haastavan rytmisuora alamäen sekä satunnaisella patikolla varustetun ylämäen. Kova pakkanen ja sen aiheuttama lumipöly eivät ainakaan helpottaneet ajamista. Rata ja ajo tuntuivat omaan mieleen hyvältä, josta olisi mielekäs jatkaa viikonlopun kisoihin.

Päivä alkoi vain kolmen kierroksen harjoituksilla, josta jatkettiin suoraan Pro Stock-alkuerään. Fiilis oli ok ja kelkka pomppasi viivalta hyvin. Päästelin ensimmäiseen kaarteeseen ja siitä kierroksen johdossa, kunnes kelkkani alkoi jäätämään sen verran pahasti, etten päässyt enää radan mäkeä ylös. Tuloksena keskeytys.

Seuraavana oli vuorossa Pro Open-alkuerä. Ennen lähtöä pidettiin samanlainen kolmen kierroksen harjoitus. Muutaman kierroksen jälkeen Open-kelkan alatukivarsi meni ennen hyppyä poikki ja siitä sitten lähti kuski ja kelkka eri suuntiin. Tuloksena jälleen keskeytys.

Finaali paikat jäivät saamatta, joten edessä oli kummankin luokan last chance-erät, johon osallistuin vakio kelkalla. Pro Stock last chance onnistui samaan tapaan kuin ensimmäinen alkuerä eli hyvällä lähdöllä kärkeen. Pääsin vetämään kaulaa jonkin verran, mutta ajoani haittasi edelleen kelkan jäätäminen. Pidin kuitenkin paikkani maaliin saakka, jonka myötä etenin finaaliin. Pro Open last chance totteli samaa kaavaa kuin Pro Stock- lähdössä, mistä irtosi myös finaalipaikka.

Koitimme saada kelkan jäätämisen loppumaan ennen illan finaalia kaikin keinoin. Aika vain pääsi loppumaan ja asetuimme lähtöviivalle hieman myöhässä. Lähdöt oli parasta antia vähään aikaan, sillä jäin vain niukasti Pihlajan Akille kiihdyttäessämme ensimmäiselle suoralle. Alamäen rytmeissä onni kuitenkin kääntyi. Kelkka jääti eikä vastannut ilmassa kaasuun tuplauksen aikana. Laskeuduin alas sukset edellä maahan, jonka jälkeen lensin kelkan etupuolelle. Jäin radan ja penkin väliin, mistä kelkka jatkoi volteilla matkaansa. Koitin shokissa ryömiä radalta pois, kunnes toisen kuljettajan kelkka osui reiteeni ja lähdin pyörimään uudelleen. Pääsin lopulta radalta pois, josta minun kannettiin ensiapuun.

Kaatuminen oli elämäni pahin tähän mennessä, ja mikä erityisesti ihmetyttää, selvisin siitä vain lihasvaurioilla ja mustelmilla. Ainekset olisivat voineet olla paljon pahempaankin. Onni onnettomuudessa kuitenkin tällä kertaa. Lajia harrastavan on tiedostettava riskit ja koetettava jättää menneet taakseen. Ensi viikonlopun kisat Östersundissa ovat vielä arvoitus, mutta ilmoittelen, kunhan olemme taas 100% valmiita. Kiitos kuitenkin porukoille, CCRommakon väelle, sukulaisille, kavereille, Arctic Cat Suomelle, Totaltek, KPM Tech, Tapesnake, Dr.Zipe, Dirt Cült Clothing, Ryno Power Europe, Hi5Bikes/Troy Lee Designs Suomi
 


ISOC Amsoil Duluth National
(kirjoitettu 30.11.2015)


Moi !

Niin se vaan alkaa olemaan se aika vuodesta, kun tänne aletaan taas kirjoittelemaan, mutta tällä kertaa vähän eri maassa.
Kauden avaus suoritettiin tänä vuonna jenkeissä ISOC-sarjan Pro Lite-luokassa Duluthissa. Olin ajanut viikon alusta neljä kertaa ameriikan radoilla totuttelemassa uuteen Arctic Cat kisakelkkaan. Kelkka saatiin säätöihin ja tunsin olevani valmis. Fiilis oli kohdillaan pääpaikalle tultaessa, kun vastassa oli Woodies Racingin rekka ja heidän henkilöt auttamassa parhaansa mukaan.

Lauantaina rata oli mahtavan näköinen, mutta paikoitellen varsin kova. Kelkkojen piikit eivät olleet rikkoneet jäätynyttä lumi patjaa aivan täysin ja siksi pattien pohjalla oli odottamattomia reikiä.
Harjoitusten aikaan rata oli vielä suhteellisen helpossa kunnossa. Ajo oli jännittynyttä, mutta pääsin vähän rytmistä kiinni. Otin muutamat lähtöharjoitukset ja koitin ajaa mahdollisimman paljon tuntemattomalla radalla. Ihmetykseksi kellotin lopuksi oman ryhmäni nopeimman ajan ! Hyvillä mielin siis eriin.

Ensimmäisessä karsintaerässä sain kohtuullisen lähdön ollessani viidentenä. Ohitin ensimmäisellä kierroksella yhden ja siirryin kolmantena olevan kuskin peesiin. Koitin kaikkeni päästäkseni hänestä ohi, mutta lyhyet kahdeksan kierroksen erät eivät riittäneet. Maalissa neljäs.
Toiseen karsintaerään lähdettäessä olin hieman herpaantunut, sillä juoksin kelkalle sen ollessa jo melkein viivalla. Sekaantuneena myös lähtö meni pilalle ja olin ensimmäisellä suoralla kahdeksantena. Ajo oli väkinäistä ja koitin roikkua edellä ajavan perässä. Onnekseni muutama kuljettaja kaatui erän aikana, mutta muita ohituksia en saanut aikaiseksi. Maalissa kuudes, mikä riitti Last Chance-erä paikkaan.

Last Chance-lähdössä olin päättäväinen ja halusin saavuttaa finaalisijan itselleni. Lähtösijoitus oli suoraan viiden finaalipaikan sisällä ollessani neljäs. Olin Norjan Kris Holmin perässä ja näin hänen kiihdyttävän radan suurimpaan step up hyppyriin, josta vain Open-kuljettajat hyppäsivät sekä Lite kuskeista Ishoel oli kokeillut muutaman kerran. Päätin antaa vain mennä, kun tänne asti oltiin tultu. Pääsimme hyppyrin yli vaihtelevasti kierros kierrokselta eikä takana olevaa kuljettajaa enää näkynyt loppu erästä. Ruutulipulla neljäs ja finaali paikka taskussa ! Jes !

Päivä hämärtyi illaksi, kun asetuimme lähtöviivalle. Last Chance-kuskit joutuivat lähtemään takarivistä, mikä tarkotti, että erässä jouduttaisiin taistelemaan kunnolla sijoista. Startti tapahtui ja painatin lumipölyssä sen minkä kerkesin. Olin noin kymmenentenä ensimmäisellä kierroksella. Eteeni ilmestyi jälleen Holm, jonka kanssa raivasimme tietä eteenpäin. Seuraavalla kierroksella lumipölyn seasta ilmestyi kuitenkin Holm ja toinen Polaris-kuljettaja kolaroineena, mihin rytäkkään itsekkin osallistuin. Kelkat jäivät kiinni toisiinsa, jonka seurauksena jatkoin matkaani viimeisenä. Ajoni oli sekaavaa eikä kärkikuskien kierroksella ohittelu edistänyt asiaa. Kuudentoista kierroksen jälkeen ylsin kolmannelletoista paikalle. Vaikka ajo ei ollut itselle mielyistä, olin enemmän kuin tyytyväinen finaalipaikkaan !!

Sunnuntai aamulla tunnelma oli eillistä rennompi, kun starttasimme ensimmäiset harjoituskierrokset aurinkoisessa säässä. Rataa oli muutettu siten, että iso step up-hyppyri oli muutettu aaltopattisuoraksi ja alaspäin tulevalta suoralta löytyi iso tripla. Lumi oli sunnuntaina paljon pehmeämpää muuttuen nuoskaksi päivän mittaa ja vastasi näin ollen enemmän euroopan ratoja.
Ajotuntuma vaikutti hyvältä eikä yliyrittämisestä ollut enää tietoakaan. Vauhtini riitti kolmanneksi nopeimpaan aikaan eli hyvä päivä oli odotettavissa.

Karsintaerän lähtö oli keskiverto saaden itselleni viidennen paikan. Ohitin ensimmäisellä kierroksella Mikko Osmon ja hänen edellään Kris Holm oli nurin. Iskuetäisyyden päässä näkyi Norjan Martin Måland. Välissämme oli muutaman kelkan mitta, joka vaihteli kierros kierrokselta. Ohitusyritykset eivät onnistuneet eikä Måland tehnyt ainuttakaan virhettä ovaalin muotoisella vain vasemmalle kääntyvällä radalla. Ylitin maalilinjan kolmos paikalla.
Tarvitsin vähintään yhtä hyvän erän, jotta suora finaalipaikka olisi mahdollista. Viikonlopun paras lähtö ei tullut huonoon paikkaan, kun lähdin matkaan kolmantena. Itsevarmuus nousi entisestään, kun saavutin hieman karannutta kärkikaksikkoa. Vaihtelimme sijoitusta toisena ajaneen Mullerin kanssa, joka lopulta kääntyi omaksi edukseni ohittaessani hänet viimeisen kierroksen viimeisellä suoralla. Viikonlopun paras karsintasijoitus haltuun eli kakkonen !!

Last Chance jäi tällä kertaa väliin ja finaalissa odotti eturivi paikka ! Olin valmis taistelemaan sijoituksista top kympissä. Lähtöasetelmat eivät olleet siihen parhaat mahdolliset, sillä poltin hihnan viivalla täysin eikä kelkka jättänyt edes sutimisjälkeä lumeen. Tuskailin koko viikonlopun lähtöjen kanssa. Yritin monella eri tapaa; Ilman jarrua, jarrun kanssa. Paljon kaasua, vähän kaasua. Lähettäjä oli yksi vaikeimmasta päästä, kuka on tullut vastaan urallani. Viimeisten joukossa matkaan, mutta nousin nopeasti Målandin perässä jo kuudennelle sijalle, kun puolet kierroksista oli ajettu. Sitten tuli ajamiseen pieni käänne. Hyppäsin yhden tuplan ylipitkäksi kolmannen patin vastamäkeen kelkan ollessa sivuttain. Jouduin ottamaan iskun yhden jalan varassa suoraksi ojentuneena. Osuma tuntui polvessa kuin se olisi yrittänyt lähteä sijoiltaan. Säikähdin iskua sen verran, että menetin muutaman sijoituksen. En kuitenkaan tuntenut kipua polvessa ja pystyin ajamaan erän loppuun saakka ehkä hieman herpaantuneena. Viikonlopun viimeisen finaalin maalissa sijalla yhdeksän !!

Tällä hetkellä aivan sanoin kuvailematon fiilis. Tiesin, että kyseisessä sarjassa on aivan eri käytännöt ja ensimmäinen kerta menisi opetellessa, mutta en todellakaan odottanut yltäväni molempina päivänä finaali eriin saatika top 10 ! Polvi on vähän turvoksissa, mutta se ei haittaa fiilistä pätkääkään ! Nyt lähdetään koti suomea kohti näiden kahden uskomattoman viikon jälkeen, jotka jäävät painumaan mieleen loppu elämäksi.
Suuri kiitos tästä kuuluu isälle, äitille, siskolle, tyttöystävä Tarulle, CCRommakon porukoille, sukulaisille, kavereille, Woodies Racing henkilöille, Arctic Cat/Arctic Cat Suomelle, Totaltek, KPM Tech, Tapesnake, Dr.Zipe, Dirt Cült Clothing, Ryno Power Europe, Hi5Bikes/Troy Lee Designs Suomi ja kaikille, jotka kannustitte Suomipoikia !! Ilman teitä tämä reissu ei olisi ollut mahdollinen !
Kiitos !!!
Eetu
 

ISOC Amsoil Duluth National
(kirjoitettu 30.11.2015)


Moi !

Niin se vaan alkaa olemaan se aika vuodesta, kun tänne aletaan taas kirjoittelemaan, mutta tällä kertaa vähän eri maassa.
Kauden avaus suoritettiin tänä vuonna jenkeissä ISOC-sarjan Pro Lite-luokassa Duluthissa. Olin ajanut viikon alusta neljä kertaa ameriikan radoilla totuttelemassa uuteen Arctic Cat kisakelkkaan. Kelkka saatiin säätöihin ja tunsin olevani valmis. Fiilis oli kohdillaan pääpaikalle tultaessa, kun vastassa oli Woodies Racingin rekka ja heidän henkilöt auttamassa parhaansa mukaan.

Lauantaina rata oli mahtavan näköinen, mutta paikoitellen varsin kova. Kelkkojen piikit eivät olleet rikkoneet jäätynyttä lumi patjaa aivan täysin ja siksi pattien pohjalla oli odottamattomia reikiä.
Harjoitusten aikaan rata oli vielä suhteellisen helpossa kunnossa. Ajo oli jännittynyttä, mutta pääsin vähän rytmistä kiinni. Otin muutamat lähtöharjoitukset ja koitin ajaa mahdollisimman paljon tuntemattomalla radalla. Ihmetykseksi kellotin lopuksi oman ryhmäni nopeimman ajan ! Hyvillä mielin siis eriin.

Ensimmäisessä karsintaerässä sain kohtuullisen lähdön ollessani viidentenä. Ohitin ensimmäisellä kierroksella yhden ja siirryin kolmantena olevan kuskin peesiin. Koitin kaikkeni päästäkseni hänestä ohi, mutta lyhyet kahdeksan kierroksen erät eivät riittäneet. Maalissa neljäs.
Toiseen karsintaerään lähdettäessä olin hieman herpaantunut, sillä juoksin kelkalle sen ollessa jo melkein viivalla. Sekaantuneena myös lähtö meni pilalle ja olin ensimmäisellä suoralla kahdeksantena. Ajo oli väkinäistä ja koitin roikkua edellä ajavan perässä. Onnekseni muutama kuljettaja kaatui erän aikana, mutta muita ohituksia en saanut aikaiseksi. Maalissa kuudes, mikä riitti Last Chance-erä paikkaan.

Last Chance-lähdössä olin päättäväinen ja halusin saavuttaa finaalisijan itselleni. Lähtösijoitus oli suoraan viiden finaalipaikan sisällä ollessani neljäs. Olin Norjan Kris Holmin perässä ja näin hänen kiihdyttävän radan suurimpaan step up hyppyriin, josta vain Open-kuljettajat hyppäsivät sekä Lite kuskeista Ishoel oli kokeillut muutaman kerran. Päätin antaa vain mennä, kun tänne asti oltiin tultu. Pääsimme hyppyrin yli vaihtelevasti kierros kierrokselta eikä takana olevaa kuljettajaa enää näkynyt loppu erästä. Ruutulipulla neljäs ja finaali paikka taskussa ! Jes !

Päivä hämärtyi illaksi, kun asetuimme lähtöviivalle. Last Chance-kuskit joutuivat lähtemään takarivistä, mikä tarkotti, että erässä jouduttaisiin taistelemaan kunnolla sijoista. Startti tapahtui ja painatin lumipölyssä sen minkä kerkesin. Olin noin kymmenentenä ensimmäisellä kierroksella. Eteeni ilmestyi jälleen Holm, jonka kanssa raivasimme tietä eteenpäin. Seuraavalla kierroksella lumipölyn seasta ilmestyi kuitenkin Holm ja toinen Polaris-kuljettaja kolaroineena, mihin rytäkkään itsekkin osallistuin. Kelkat jäivät kiinni toisiinsa, jonka seurauksena jatkoin matkaani viimeisenä. Ajoni oli sekaavaa eikä kärkikuskien kierroksella ohittelu edistänyt asiaa. Kuudentoista kierroksen jälkeen ylsin kolmannelletoista paikalle. Vaikka ajo ei ollut itselle mielyistä, olin enemmän kuin tyytyväinen finaalipaikkaan !!

Sunnuntai aamulla tunnelma oli eillistä rennompi, kun starttasimme ensimmäiset harjoituskierrokset aurinkoisessa säässä. Rataa oli muutettu siten, että iso step up-hyppyri oli muutettu aaltopattisuoraksi ja alaspäin tulevalta suoralta löytyi iso tripla. Lumi oli sunnuntaina paljon pehmeämpää muuttuen nuoskaksi päivän mittaa ja vastasi näin ollen enemmän euroopan ratoja.
Ajotuntuma vaikutti hyvältä eikä yliyrittämisestä ollut enää tietoakaan. Vauhtini riitti kolmanneksi nopeimpaan aikaan eli hyvä päivä oli odotettavissa.

Karsintaerän lähtö oli keskiverto saaden itselleni viidennen paikan. Ohitin ensimmäisellä kierroksella Mikko Osmon ja hänen edellään Kris Holm oli nurin. Iskuetäisyyden päässä näkyi Norjan Martin Måland. Välissämme oli muutaman kelkan mitta, joka vaihteli kierros kierrokselta. Ohitusyritykset eivät onnistuneet eikä Måland tehnyt ainuttakaan virhettä ovaalin muotoisella vain vasemmalle kääntyvällä radalla. Ylitin maalilinjan kolmos paikalla.
Tarvitsin vähintään yhtä hyvän erän, jotta suora finaalipaikka olisi mahdollista. Viikonlopun paras lähtö ei tullut huonoon paikkaan, kun lähdin matkaan kolmantena. Itsevarmuus nousi entisestään, kun saavutin hieman karannutta kärkikaksikkoa. Vaihtelimme sijoitusta toisena ajaneen Mullerin kanssa, joka lopulta kääntyi omaksi edukseni ohittaessani hänet viimeisen kierroksen viimeisellä suoralla. Viikonlopun paras karsintasijoitus haltuun eli kakkonen !!

Last Chance jäi tällä kertaa väliin ja finaalissa odotti eturivi paikka ! Olin valmis taistelemaan sijoituksista top kympissä. Lähtöasetelmat eivät olleet siihen parhaat mahdolliset, sillä poltin hihnan viivalla täysin eikä kelkka jättänyt edes sutimisjälkeä lumeen. Tuskailin koko viikonlopun lähtöjen kanssa. Yritin monella eri tapaa; Ilman jarrua, jarrun kanssa. Paljon kaasua, vähän kaasua. Lähettäjä oli yksi vaikeimmasta päästä, kuka on tullut vastaan urallani. Viimeisten joukossa matkaan, mutta nousin nopeasti Målandin perässä jo kuudennelle sijalle, kun puolet kierroksista oli ajettu. Sitten tuli ajamiseen pieni käänne. Hyppäsin yhden tuplan ylipitkäksi kolmannen patin vastamäkeen kelkan ollessa sivuttain. Jouduin ottamaan iskun yhden jalan varassa suoraksi ojentuneena. Osuma tuntui polvessa kuin se olisi yrittänyt lähteä sijoiltaan. Säikähdin iskua sen verran, että menetin muutaman sijoituksen. En kuitenkaan tuntenut kipua polvessa ja pystyin ajamaan erän loppuun saakka ehkä hieman herpaantuneena. Viikonlopun viimeisen finaalin maalissa sijalla yhdeksän !!

Tällä hetkellä aivan sanoin kuvailematon fiilis. Tiesin, että kyseisessä sarjassa on aivan eri käytännöt ja ensimmäinen kerta menisi opetellessa, mutta en todellakaan odottanut yltäväni molempina päivänä finaali eriin saatika top 10 ! Polvi on vähän turvoksissa, mutta se ei haittaa fiilistä pätkääkään ! Nyt lähdetään koti suomea kohti näiden kahden uskomattoman viikon jälkeen, jotka jäävät painumaan mieleen loppu elämäksi.
Suuri kiitos tästä kuuluu isälle, äitille, siskolle, tyttöystävä Tarulle, CCRommakon porukoille, sukulaisille, kavereille, Woodies Racing henkilöille, Arctic Cat/Arctic Cat Suomelle, Totaltek, KPM Tech, Tapesnake, Dr.Zipe, Dirt Cült Clothing, Ryno Power Europe, Hi5Bikes/Troy Lee Designs Suomi ja kaikille, jotka kannustitte Suomipoikia !! Ilman teitä tämä reissu ei olisi ollut mahdollinen !
Kiitos !!!
Eetu
 

Snow Battle of Nations, Kläppen
(kirjoitettu 20.04.2015)


Moro !

Kauden viimeinen kilpailu oli Ruotsin maalla, kun Suomen toiseen tiimiin tarvittiin paikkaajia. Kyseessä oli Snow Battle of Nationsin toinen osakilpailu, jossa ajettiin myös yksilökisa että joukkuekisa. Tiimiimme kuului Aki Pihlaja, Jarno Hietalahti ja minä. Ensivaikutelmat paikkaan olivat vallan mainiot nähdessäni radan. Rinteeseen väsätty ovaalin muotoinen, pattisuorilla ja isoilla pöytähyppyreillä varustettu Renheimin tekemä baana oli sitä jotain. Hyvillä fiiliksillä siis harjoituksiin ja karsintoihin.

Harjoituksia oli kahdet, joten radan sisäistämiseen sain tarvittavan määrän ajettua. Ensimmäisenä päivänä tarkoituksena oli ajaa kahdet karsinnat, joilla pudotettiin yksi joukkue ja jaettiin lähtöpaikat sunnuntaille. Ensimmäiseen karsintaan sain valita lähtöpaikan viimeisenä, mutta lähtö oli silti ihan ok. Pääsin ulkokautta neljännelle sijalle katse edellä ajaneeseen Venäjän Sklyaroviin. Parin kierroksen verran pysyin hänen kannassaan, mutta sitten lipsahti. Ajauduin radalta ulos lentäen parilla kärrynpyörällä kelkan kyydistä. Tärsky kävi sen verran niskoihin ja olkapäähän, että ajelin maaliin erän viimeisenä.

Toisessa alkuerässä oli pakko onnistua, jotta pääsisimme jatkoon. Lähtöpaikka ei parantunut edellisestä, mutta ulkolinja oli yllättävän hyvä lähteä. Jälleen viidennen sijan tienoilla, jossa pysyttelin erän edetessä pyrkien Erikssonin kantaan. Erikssonista sain tehtyä ohituksen erän lopussa ja näin ollen maalissa neljäs. Onneksi Pihlaja sekä Hietalahti onnistuivat omissa karsinnoissaan, että pääsimme jatkamaan finaaleihin !

Sunnuntaina oli edessä EM-kaavan mukaan harjoitukset ja kolme finaalia. Harjoituksissa tunsin ajon olevan parempaa kuin edellisenä päivänä, vaikka olkapää hieman haittasi sitä. Pistin tavoitteekseni olla pystyssä kaikki erät varmalla vauhdilla. Huonojen karsintapisteiden takia lähdin taas ulkoa, mutta lähtö oli taas melkein kuin uusinta edellisestä. Painelin ylämäkeen viidentenä, mutta erot kasvoivat aika nopeasti vauhtierojen ja kelkasta lentävän sohjon takia. Pidin omaa rytmiäni pitkän aikaa erän edetessä, kunnes tuli pieni puristuksen paikka. Edessä häämötti jälleen Eriksson, josta pääsin samassa paikkaa ohi kuin karsinnoissa. Sen jälkeen näkökentään osui Osmo, mutta hän oli jo liian kaukana. Maalissa varma neljäs paikka.

Toisessa startissa sain valita paikan edellisen erän perusteella. Nyt olin keskemmällä, josta sainkin nappilähdön. Holeshot, mutta takaa tultiin sen verran kovaa, että ensimmäisen suoran aikana tipahdin neljänneksi. Kärki meni menojaan, jonka mukana pyrin sinnittelemään mahdollisimman pitkään kasvattaen omaa eroani muihin. Sain ajellakkin erää suht rauhassa, kunnes Herten tuli ohitseni. Hänen kelkkansa kuitenkin rikkoontui muutama kierros myöhemmin ja ohitin Hertenit jälleen. Ruutulipulla taas sija neljä.

Viimeiseen erään lähdettäessä tilanne oli jännä. Ruotsin kärki epäonnistui yhdessä erässä, jonka takia mahdollisuus podiumille oli olemassa. Se ei jäänyt ainakaan lähdöstä kiinni, sillä ampaisin kattini toisena matkaan Kjellströmin peesiin. Oman tiimini Pihlaja sekä Norjan ihmelapsi Ishoel näyttivät heti kaapin paikan enkä voinut heille mitään. Kolmas erä alkoi jo tuntua kehossa ja rata meni erittäin haastavaan kuntoon. Keskityin ajamiseen ilman suurempia virheitä, mutta viimeisellä viidellä minuutilla ohituksen pääsivät tekemään Herten sekä Sklyarov. Mikko Osmo oli onnekseni jäänyt, joten pystyin himmaamaan parilla viimeisellä kierroksella. Erän päätyttyä kuudes.

Sijat 4, 4 ja 6 antoivat totaalista 3.sijan ! En todellakaan uskonut saavuttavani podiumia kyseisillä eräsijoilla, mutta tasaisuus oli selvästi valttia. Joukkuekisasta saalistimme kakkospaikan Ruotsin ajetussa kisassa ja kolmospaikan kokonaispisteissä ! Todella mahtava kisa, johon oli hienoa lopettaa tämä kausi ! Tästä kiitos kaikille tukijoille, jotka olivat mukana alusta loppuun; Perhe, ystävät, tuttavat, CCRommakon väki, Juhon kuvat, Suokone, Arctic Cat Suomi porukka, Hi5Bikes Tarmo, Tapesnake Jokke, Totaltek Seppo, KPM Tech Pekka, Rynopower Eurooppa ja Dr.Zipe

KIITOS !!!
 


Sodankylä Stadioncross
(kirjoitettu 06.04.2015)


Hei !

Sairastuin Ruotsin reissun jälkeen kuumeeseen ja mahatautiin tiistaina. Tauti vei miehestä kaikki mehut eikä perjantain testauksesta meinannut tulla yhtään mitään. Silti päätimme käydä testaamassa kelkan säätöjä Sodankylän kisoissa lauantaina ennen sunnuntaina ajettavaa SM-sarjan päätös osakilpailua.

Rata oli siirretty tänä vuonna raviradan luokse. Se oli tehty jo paljon aiemmin pinnan ollessa kivikova. Profiilin ollessa sykkerö sekä kapea, täytyi olla tarkka ajolinjojen suhteen. Karsinnat oli jätetty Pro-luokasta pois ja päivän aikana ajettiin kolme finaalia, koska osallistujia oli noin kymmenen.

Eka lähdössä irtosin viidenneksi nopeiten. Pyrin tekemään nopeita ohituksia, sillä kierroksia lyhyellä radalla oli vain kahdeksan. Hain linjoja radan reunoilta, ehkä vähän liiankin reunoilta. Ohitusyrityksessä kelkka suistui pöytähyppyrin alastulossa pois radalta, johon jäin jumiin joksikin aikaa. Lippumies auttoi minut irti ja siitä sitten köröttelin maalilinjan ylitse viimeisenä.

Ongelmani saivat jatkoa toisen lähdön alussa. Kelkka oli kytkenyt kakkosvaihteen päälle juuri ennen lähtöä. Siitä sitten pääsin matkaan kuin puhallinkelkalla konsanaan joukon hänniltä. Kuskit olivat alussa vielä peräkkäin ja onnistuin muutamassa ohituksessa. Erän lopussa minulla oli kovaa vääntöä Pulkkisen Jannen kanssa kolmos paikasta, mutta hän yhtä äkkiä kaatui eteeni. Kelkkani jäi kiinni vähäksi aikaa, mikä kuitenkin edes auttoi minua nostamaan itseni kolmanneksi.

Viimeinen startti oli melkein kopio ensimmäisestä. Viidenneltä sijalta lähdettiin etenemään. Pulkkisen kaaduttua edestäni, pääsin vielä kuittaamaan Heikkalan Aleksin paria kierrosta myöhemmin. En enää kerennyt nousta sijoituksissa Kaur Tiislerin ollessa liian kaukana. Erässä siis kolmas.

Totaalista tuli neljäs sija ja ajamisessa oli paljon parannettavaan ennen sunnuntaita. Onnekseni mahatauti hellitti sen verran, että pystyin syömään kilpailun jälkeen. Kiitokset ja muut tuumailut Rovaniemi raportin yhteydessä !

 


SM-sarjan päätös osakilpailu, Rovaniemi
(kirjoitettu 06.04.2015)


Jatkuu !

Sodankylän kisan päätyttyä lähdimme yöpymään Rovaniemen Scandic hotellille. Unta tulikin riittävästi ja edessä oli itselle tärkeä päivä.. Aamupäivästä ajoimme Mäntyvaaraan kisapaikalle. Vastassa oli kaikille jo ennestään tuttu rata, mutta nyt se näytästi lyhyemmältä sekä teknisemmältä. Harmikseni huomasin pinnan olevan paikoitellen jäinen, mutta pidin radasta silti paljon.

Harjoituksissa pyrin sisäistämään radan nopeasti ja välttämään liiallisen puristuksen. Olin valmis aika-ajoon heti vihreän lipun heilahdettua. Opetellut linjat säilyivät kierroksen aikana, jonka seurauksena pommitin toiseksi nopeimman ajan. Edelläni oli vain kotiradan kasvatti Aki Pihlaja.

Halusin onnistua starteissa, sillä ne olivat olleet epäonnistuneita viime aikoina. Rovaniemen kilpailuissa käytettiin valolähtöä, mikä on yksi vahvuuteni. Sain ensimmäiseen erään parhaan mahdollisen aloituksen holeshotin merkeissä. En ottanut ylimääräisiä paineita vaan pyrin pitämään ajon tarkkana. Nopeaa ohitseni tulikin sitten Pihlaja sekä Herten, mutta he eivät päässeetkään karkamaan niin kuin olisi kuvitellut. Roikuin heidän perässä, mutta varmistelin kolmatta sijaa pitämällä lasit puhtaana. Erä tuntui todella pitkällä, mutta sijoitukseeni ei muutosta tullut. Maalissa 3.sija. Pahin kilpakumppani Mikko Osmo joutui keskeyttämään erän ja näin ollen nousin SM-pisteissä pronssille ennen viimeistä erää.

Piste etumatkaani neljäntenä olleeseen Mikko Osmoon oli yhdeksän pistettä. Tarvitsin siis vielä hyvän erän varmistaakseni pronssin. Halu onnistua lähdöissä näköjään teki tehtävänsä. Ensimmäisen mutkan ulostulossa olin hyvissä asemissa toisena Pihlajan perässä. Vauhtini ei riittänyt Akin kyytiin eikä tarvinnutkaan. Herten teki nätin ohituksen enkä alkanut vääntämään hänen kanssaan sen suuremmin. Taakseni kaatui Viron Kaur Tiisler, jonka turvin pidin jälleen kolmatta sijaa reilulla erolla. Kierrokset hupenivat käsiin ja olin varmistamassa SM pronssia. Tein vielä juuri ja juuri ohituksen viimeisellä kierroksella maalihyppyrissä Hertenistä, kun hänen kelkkansa oli rikkoutunut. Ruutulipulla toinen !

Viime vuoden pettymyksen jälkeen saavutin vihdoin haluamani SM-mitalin ! JESS !! Vielä Sodankylässä näytästi siltä, että mitali menee sivu suuhun. Olen todella yllättynyt, mitä tämä kausi on tuonut, vaikka alkukauden mykoplasma oli tuhota kauteni täysin. Jäljellä olisi enää Kläppenin Battle of Nations parin viikon päästä, kun Levi jää osaltani väliin hautajaisten vuoksi. Sen jälkeen kausi on niin sanotusti pulkassa !

Kiitos kaikuu tälle tukijoukolle, jotka mahdollistivat minun haaveet todeksi ! Kiitos perhe, kaverit, tuttavat, Rommakon porukat, Kuvaaja Juho, VRC kuskit, Arctic Cat Suomi, Totaltek Seppo Tiittanen, KPM Tech Pekka Mulari, Hi5Bikes/Troy Lee Designs Tarmo Minkkinen, Tapesnake Jokke Järveläinen, Suokone Oy, Dr.Zipe ja Rynopower Eurooppa !

Kuva: Juha Välikangas
 

Clash of Nations, Falun
(kirjoitettu 29.03.2015)


Moro !

Sain kutsun ensimmäistä kertaa Clash of Nations-kisaan, joka on Euroopan suurin extreme tapahtuma. Tarkoituksena oli ajaa vakio luokkaa, sillä MM-kisoista jäi hieman katkera maku suuhun. Matkaa tuli reippaat tuhatkaksisataa kilometriä suuntaan ja aamu alkoi valkenemaan päin, kun saavuimme varikolle. Rata oli aivan käsittämätön. Lunta oli tuhansia kuutioita ja hyppyrit olivat talon korkuisia. Fiilis oli aivan mahtava ennen harjoituksia.

Perjantaina ajettiin kaksi karsintaerää. Jokaiseen erään arvottiin lähtöpaikat ja ne olivat kuuden kierroksen mittaisia. Ensimmäiseen karsintaan sain kohtuu hyvän lähdön ollen keski paikkeilla. En päässyt silti haluamaani rytmiin radan kanssa. Se oli osittain erittäin kova, kun loska lumi pakkaantui päivän aikana. Yksi kuljettaja pääsi ohitseni, mutta sain hyviä pisteitä olemalla seitsemäs.

Päivän toiseen sekä viimeiseen starttiin pääsin jo kärjen matkaan. Parilla tiukemmalla sisälinjalla pääsin viidennelle sijalle. Aloin sisäistämään rataa tällä kertaa paremmin tehden kaksi ohitusta. Erän lopussa roikuin Johan Ericssonin kannassa, mutta kierrokset loppuivat kesken. Erän päätyttyä kolmas.

Toiseen päivään lähdin finaalipaikka mielessä. Kolmas karsinta oli enää jäljellä eikä se alkanut toivotulla tavalla. Kelkka ei kimmonnut viivalta ja jouduin lähtösumaan. Pisteet mielessä koetin laittaa uuden vaihteen silmään. Kuitenkin hyppyrin alastulon jälkeen seurasi tiukka vasen, johon en kerennyt jarruttaa tarpeeksi. Osuin edellä olevaan kaatuen itse kumoon. Pyrin samaan pisteitä, mutta turhaan. Uudet lipat maalisuoran patikossa, jonka jälkeen ajelin hiljalleen maaliin. Vaikka olin erän neljästoista sain kun sainkin tarvittavat pisteet suoraan finaaliin !

Epäonni ei antanut periksi finaalilähdössäkään. Olin jo hyvillä sijoituksilla ensimmäisessä mutkassa. Yhtä äkkiä perääni osui kelkka ja veti minut nurin. Pettyneenä lähdin jatkamaan finaalia enkä luultavasti saanut kaatumisesta tarpeekseni. Maali patikko sai minut jälleen. Toivoin kisan olevan vain pahaa unta. Fiilistelin loppu erän vain rataa, siten erän loputtua kolmastoista.

Oli taas kerta kaikkiaan vaikea kisa. Näitä yleensä vähemmän toivoo, mutta kun ei lähde niin ei lähde. Se kuuluu lajin luonteeseen. Oli silti hienoa päästellä finaalissa suuren yleisön edessä, vaikka kunnon kilvan ajo jäi vähemmälle. Nämä kisat pitäisi taas unohtaa ja suunnata katseet kohti Kalixia ! Kiitos perhe, kaverit, tutut, Rommakko, Totaltek Seppo, KPM Tech Pekka, Arctic cat Suomen väki, Dr.Zipe, Rynopower, Hi5Bikes ja Troy lee designs, Tapesnake ja Suokone


Liite1: loikka 2.png


 MM-kisat, Ruotsi Älvsbyn
(kirjoitettu 22.03.2015)


Moi !

Jätimme siis kaksi viimeistä EM-osakilpailua väliin ja suuntasimme Ruotsin maalle ajamaan maailmanmestaruus kisat. Paikan päälle menimme jo perjantaina, kun luvassa oli iltapäivästä kahdet vapaat harjoitukset. Pienen tovin jälkeen olimme Älvsbyn moottorikeskuksessa. Rata oli tehty lumesta pieneen notkoon, jossa oli korkeusvaihteluita. Kaikkien ihmetykseksi radan lumipatja oli täysin jäässä, vaikka harjoitukset olivat jo alkamassa.

Perjantain harjoitukset olivat itselle täyttä tuskaa. Ajaminen oli yhtä varomista jääreikien takia, josta kierrosajatkin kärsivät. Koetin väkinäisesti yhtä nopeaa kierrosta Elias Ishoelin perässä, mutta kaaduin satuttaen häntäluuni. Nopein aikani oli 13 paras.
Toisiin harjoituksiin saavuin hieman myöhässä, sillä ohjaus oli vääntynyt kaatumisessa. Kerkesin ajaa kaksi kierrosta, jolla pääsin listalla 15.sijalle.

Launtaina kisa-aikatauluun oli merkitty heti aika-ajot. En ollut tottunut lähtemään kylmiltään heti vetämään täysiä ja yksi tripla hyppyrikin jäi harjoituksissa hyppäämättä. Pyrin saamaan hieman lämpöä lämmittelyradalla.
Nopeinta kierrosta tehdessä, lähdin painamaan Ogemarin perään, joka voitti kyseisen kilpailun. Jäin hänelle mutka kerrallaan, vaikka puristin enimmät itsestäni. Aika riitti sijalle 13.

Edessä oli karsinta erä, josta yhdeksän parasta pääsisi suoraan finaaliin. Valitsin huomaamattani vähän vääränlaisen lähtöpaikan eikä kelkka liikahtanut tarpeeksi rivakasti. Lähtösumussa olin noin 7.sijan paikkeilla. Vauhtini oli jotenkin vaisua koko viikonlopun enkä pysynyt kärjen tahdissa. Takaa ohitseni tuli Ishoel ja Nårsa. Olin yhdeksäntenä muutaman kierroksen, kunnes kelkka nakkasi poikittain tipahtaen itse kyydistä. Siinä jäinkin sitten joukon hännille.

Vauhti piti siis lähteä hakemaan last chance erän avulla, josta vain kaksi pääsi varsinaiseen finaaliin. Lähtöni oli kohtalainen. Jostain kumman syystä kelkka lähti keulimaan kuin viimestä päivää. Olin jälleen seitsemäntenä ja edessä oli melkoinen urakka. Koetin ajaa aggressiivisesti, mikä kostautui toisen kelkan perään ajolla. Tiesin pelin olevan siinä, mutta lähdin huvin vuoksi vielä ajamaan. Ajatukseni ja ajaminen olivat niin sekaisin, että heitin vielä uudet voltit. Päätin jättää kisat siihen.

Yksi urani vaikeimmista kisoista kieltämättä. Toivottavasti sanonta kuuluu, että vastoinkäymisten kautta voittoon ? Nyt vain täytyy saada ajatukset (häntäluu) kasaan ennen ensi viikonlopun Clash of Nations- kisaa, jotta sama meno ei jatkuisi enää viimeisessä SM-osakilpailussa ! Onnekseni tukena olivat jälleen perhe, kaverit, Rommakon väki, Arctic Cat Suomi, Rynopower, Hi5Bikes/Troy Lee Designs, KPM Tech, Totaltek, Suokone, Tapesnake ja Dr.Zipe !

Kuva: Omikron.kuvat.fi


Liite1: mm.png


 Rommakko SM Pro kolmas osakilpailu
(kirjoitettu 15.03.2015)


Terve !

Suomen mestaruus taistelun kolmas osakilpailu järjestettiin aurinkoisissa merkeissä kotiradallani Rommakossa. Rata oli tietysti ennestään tuttu, mutta suuri lumen määrän muutos teki siitä todella mahtavan. Kiitos tästä perheelle ja Rommakon porukalle !

Iltapäivän puolelle siirryttäessä kelkat asettuivat lähtökäytävään harjoituksen sekä aika-ajon merkeissä. Ajoni oli aluksi hieman jännittynyttä, jonka sain lopulta kulkemaan rennosti juuri ennen aika-ajon vaihtumista. Pyrin ajamaan radan nopeimmilla linjoilla puhtaan kierroksen ja sen riittäen kolmannelle sijalle heti Hertenin ja Pihlajan taakse.

Paineita erään ei ollut, sillä olin tässä vaiheessa SM-sarjassa kuudentena. Ajatuksena oli vain ajaa puhtaat erät ja katsoa mihin se riittäisi ennen viimeistä osakilpailua. Lippu heilahti lähdön merkiksi. Catti kimposi vanhaan malliin heti kärkeen ensimmäiselle suoralle. Koetin ajaa jouheita linjoja normaalia kovempaa, jotta saisin vähän hengitystilaa muista. Sain perääni Mikko Osmon, joka pysyi kannassani todella pitkän ajan, kunnes kaatui. Jatkoin kärjessä ja takana näkyi sarjaa johtava Pihlaja valmiina tekemään ohitusta. Hän pääsi edelleni erän loppupuolella, mutta hänkin kaatui. Ei mennyt silti kauaa punaisen lynxin ollessa jälleen kannassa. Kärkipaikka vaihtui toistamiseen. Takataskussani oli vielä yksi valttikortti viimeiselle kierrokselle lähdettäessä. Otin sisälinjan radan viimeisessä mutkassa ja puskin ohitse eikä kontaktilta vältytty. Kierroslaskija kuitenkin tunaroi näyttäen meille uudestaan yhden kierroksen taulua. Pihlaja pääsi vielä kuittaamaan, joka voitti erän tuomariston mukaan. Itse ylitin RUUTULIPUN toisena hieman närkästyneenä.

Toisessa lähdössä olin hieman vihainen erävoiton mentäessä sivu suuhun. Kolmen kärjen asetelmat startin jälkeen olivat Pihlaja, minä ja Osmo. Lähdin raivolla jahtaamaan Pihlajaa, mikä kostautui muutaman kierroksen jälkeen. Puristin liian kovaa ja väsyin kadottaen rytmin kokonaan. Rikkonainen ajo mahdollisti vielä Hertenille ohituspaikan. Erän lopussa paukkuja alkoi taas olemaan parempiin ajolinjoihin. Pidin kolmos paikan maaliin asti.

Totaalin kolmas ja SM-sarjan nousu neljänneksi lämmittävät mieltä viime viikonlopun jälkeen. Mitaliin on vielä realistiset mahdollisuudet, jota lähden tavoittelemaan kauden viimeiseen SM-osakilpailuun. Sitä ennen ajetaan muutama muu kisa, kuten MM-kilpailut ensi viikonloppuna. Ollaan taas silloin kuulolla ! Kiitän erityisesti perhettä, Rommakon väkeä ja talkoolaisia, että saatiin näin hieno kisa järjestettyä. Kiitos myös paikan päällä olleille kuvaajille Juholle ja Villelle, Arctic Cat Suomen porukalle, KPM Tech Pekalle ja Totaltekin Sepolle ! Sekä tietysti Dr.Zipe, Rynopower Eurooppa, Tapesnake, Suokone ja Hi5Bikes/Troy Lee Designs
 

SM Snowcross Oulu
(kirjoitettu 09.03.2015)


Hei !

Eilen starttasi SM-sarjan toinen osakilpailu Oulussa. Matka paikalle ei ollut kuin reilu kilometri, kun opiskelen nykyisin täällä. Kävin jo edellisenä päivänä tutustumassa rataan, joka oli tehty raviradan keskelle. Radassa oli monta 180 asteen mutkaa eikä suuria hyppyreitäkään löytynyt. Kisapäivänä oli sen verran lämmintä, että rata oli aivan loskaa, ja se muuttui todella raskaaksi. Pidin todella radasta, mutta se ei katsojan silmiin ollut kovin näyttävä.

Harjoitukset ja aika-ajot olivat taas yhdistetyt. Onneksi vaimentimien säädöt tuntuivat sopivilta eikä tarvinnut muuta kuin keskittyä rataan. Vihreä lippu heilahti aika-ajon merkiksi ja eteeni osui kotikylän Matti Määttä. Hän oli harjoitellut rataa jo edellisinä päivinä, jonka takia lähdin tekemään nopeaa aikaa hänen perään. Ajoin hänen kanssaan aikalailla samaa linjaa, mutta puristin viimeisessä mutkassa vähän enemmän. Sillä sitten irtosi itselle piikki paikka.

Erään lähdin luottavaisin mielin ja tunsin oloni varmaksi. Lähdössä kuitenkin kelkka ei liikahtanut niin kuin miehen halut, jonka seurauksena minut työnnettiin radalta ulos. Olin kuudentena ensimmäisellä kierroksella ajaen aggressiivisesti paiskoen kelkkaa. Nousin viidenneksi heti Juuso Loukon kantaan taistellen muutaman kierroksen. Tyhjä rako löytyi ja katseeni suuntasi yllätys yllätys Mikko Osmoon. Kierros toisensa perään saavutin häntä metri kerrallaan, kunnes toiseksi viimeisellä kierroksella kävi todellinen källi. Lähdin ohittamaan kierroksella jäänyttä Pulkkista sisältä. Hän kuitenkin käänsi ulkoa sisään ja sukseni osui hänen telastoon. Tasapainottelin yhdellä suksella, joka upposin radalla olevaan jääreikään. Koetin lasit huurussa nostaa sekä käynnistää kelkkaa, mutta aikaa kului turhan paljon. Maalissa harmittavasti kahdeksas.

Toiseen 15 minuutin ja kahden kierroksen starttiin ajatuksena oli saada puhdas erä alle pisteitten kannalta. Kelkka lähti taas kohtalaisesti, mutta paremmin kuin edellisessä erässä. Olin kolmantena pari mutkaa, kunnes Matti Määttä kaatui edeltäni. Kärjessä päästeli Aki Pihjala, minä toisena. Hänen vauhtinsa oli kerta kaikkiaan omaa luokkaansa enkä päässyt haastamaan häntä sen kummemmin. Jatkoin ajoa toisena, kunnes ohitseni tulikin SM-kärki Viktor Herten, joka lähti jahtaamaan Akia. Oma vauhtini riitti pitämään kolmatta sijaa hyvällä erolla. Vastoinkäymiset eivät silti loppuneet vaan kolmanneksi viimeisellä kierroksella kelkan ketju meni poikki hypyn alastulossa. Toinen erä olikin siinä.

Kerta kaikkiian huonoa tuuria tänä viikonloppuna, mutta sitä se motorsportti välillä on. Ei muuta kuin leukaa ylös ja lähdetään tavoittelemaan onnistuneempaa kisaa omalla kotiradallani ensi viikonloppuna Rommakossa ! Kiitoksia tukijoukoilleni, perheelle, Rommakolle, Kuvaaja Juholle, Suokoneelle, Tarmin/Troy lee designs, Arctic Cat Suomi, Rynopower Eurooppa, Tapesnake, Dr.Zipe, Totaltek Seppo, KPM Tech Mulari !
 

EM-osakilpailu Valdres, Norja
(kirjoitettu 01.03.2015)


Morjens !

EM-sarjan toinen osakilpailu järjestettiin ensimmäisen tapaan Norjan puolella. Matka oli vielä pari tuntia pitempi kuin edellinen, joka laittoi meidät melkoiselle koetukselle. Siirtymän jälkeen, edessä oli enää nousu vuorelle, jossa oli laaksoon rakennettu motocross rata. Se sisälsi paljon korkeusvaihteluita sekä runsaasti lunta, joka muokkaantui lopulta yhtäjaksoiseksi patikoksi.

Myös kisapäivän ohjelma oli sama. Harjoitukset, aika-ajo sekä kolme 15 minuutin ja kahden kierroksen erää. Harjoituksissa vauhtia löytyi toistaiseksi nopealla ajalla kärkeen saakka, mutta aika-ajoissa tein jokaisella yrityksessä ainakin yhden virheen, joka lopulta riitti viidenteen sijaan.

Erään lähdettiin kohtuu hyvällä startilla. Selvittelin ajolinjat välttäen ruuhkan ja olin kuudentena. Ajo oli hieman liian jäykkää eivätkä ohitusyritykset olleet tarpeeksi jouheita. Tästä syystä minut ohitettiin aina juuri ennen kuin tein ohituksen edellä olevasta. Sijoitukseni ei vaihdellut ja maalissa 6.

Startti tapahtui toistamiseen. Lähtökiihdytys epäonnistui, kun kelkka ajautui jäälle ja jäin suoralla viimeiseksi. Edessäni sattui muutama kaatuminen ja hyödynsin tilannetta nopeilla ohituksilla. Olin jälleen kuudentena, mutta nyt sain ajooni jotain tolkkua. Ajoimme Mikko Osmon kanssa todella hyvää kisaa, mutta päästin hänet vähäsen karkaamaan, kun aikailin ohitusta meidän välissä olevasta kuskista. Tällä kertaa päätin erän sijalla 4.

Viimeisin, mutta ei todellakaan vähäisin erä oli kauden onnistunein tähän mennessä. Yhtä kelkkaa vaille holeshot, jonka kuittasin heti toisessa mutkassa. Kärjessä ajaminen oli näkyvyyden kannalta tärkeää ja sain rennon otteen kelkasta. Erä kuitenkin tuntui loputtoman pitkältä, sillä Mikko Osmo haastoi kerta toisensa perään. Annoin itsestäni kaikkeni eikä ero päässyt kaventumaan. Ruutulipulla ensimmäisenä !

Aamun ensimmäisen erän jälkeen en olisi uskonut, mitä päivä tuo tullessaan. Viimeisen erän voitto, totaalin voitto ja EM-sarjan pisteissä kärkeen !! Fiilis on aivan uskomaton enkä käsitä tapahtumaa vieläkään, valitettavasti joudun jättämään loput EM-osakilpailut maailmanmestaruus taiston päällekkäisyyden vuoksi. En anna sen silti haitata, ja lähden päättäväisin mielin kohti ensi viikonlopun seuraavaa SM-kilpailua Oulussa ! Kunnian osoitus vielä perheelle, CCRommakon väelle, Suokone, Totaltek Seppo, KPM Tech Pekka, Arctic Cat Suomen porukka, Dr.Zipe, Rynopower Eurooppa, Hi5Bikes/Troy lee designs Suomi ja Tapesnake !!
 

EM Trondheim, Norja
(kirjoitettu 22.02.2015)


Terve !

Ensimmäinen Euroopan mestaruus- kilpailu kilpailtiin tänä viikonloppuna Tronheimissä, Norjassa. Matkaa olikin enemmän kuin paljon ja matkusteluun menikin reilu vuorokausi. Paikan päällä odotti hiihtostadionille sijoitettu snowcross-rata. Suurien lämpötila vaihtelujen takia rata oli jään kova aamulla. Irtolunta kaivautui jonkin verran ja rata parantui erien edetessä.

Harjoitukset ja aika-ajo pidettiin erillisinä ajoina. Fiilikset kelkkaan olivat hyvät pienien linkkujen saattelemana. Aika-ajoissa tuli amatööri virhe, kun luulin maalilinjan eri paikkaan. Hölläsin yhden mutkan joka yrityksellä, mutta silti sain neljänneksi parhaan ajan. Kolmeen 15min+2 erään viivalle siis tällä sijoituksella.

Päivä sai jatkoa ensimmäisellä erällä. Ihan ok lähtö viiden paikkeilla, mutta eteeni sattui pari hitaampaa kuskia. Takaa tultiinkin rytinällä, kun omat ohitukset jäivät vajaisiksi. Tipahdin yhdeksänneksi eikä ajossani ollut mitään rytmiä. Kierros kierrokselta koetin tehdä ohituksia, kunnes maali häämötti. Sijoituksissa kuudes tahmean ajon jälkeen.

Toinen erä alkoikin jo 40 minuutin tauon jälkeen. Nyt pääsin lähdöstä paremmin liikkeelle ollen kolmas. Jaksaminen oli paljon parempaa ja vain yksi kuski pääsi ohitseni huonon ajolinjan takia. Olinkin kolmos paikassa kiinni, mutta radalla oli todella vaikea ohittaa ilman edellä olevan ajovirhettä. Ruutulipulle kaasuttelin sekunnin päässä kolmosesta.

Viimeisessä lähdössä ajatukset olivat vielä viime viikonlopun kolmannessa erässä, kun uupumus meinasi iskeä päälle. Siitä huolimatta ajokuntoni tuntui hyvältä enkä antanut sen häiritä. Jäinen lähtöpaikka kuitenkin jätti minut yhdeksänneksi. Tällä kertaa en antanut armoa muille eikä kontaktilta vältytty. Sain hyvän draivin päälle, mutta 15 minuuttia meni liian nopeasti. Kolmos sija jäi taas vain sekunnin päähän, kun kaksi kierrosta ei riittäny ratkaisevaan ohitukseen. Maalissa neljäs.

Totaalin neljäs sija jätti minut taas viime vuoden SM mitalin tapaan ulos palkintokorokkeelta. Olen silti tyytyväinen päivään ja top 5 sijoitus tuntuu erittäin makeelta !! Hammasta purren jatketaan ensi viikonloppuun, kun EM-sarja jatkuu Norjassa ! Kiitän tukijoita, jotka auttavat minua kisasta kisaan: Perhe, CCRommakon sukulaiset, Suokone, Dr.Zipe, Arctic Cat Suomi, Ryno Power Eurooppa, Tapesnake, Totaltek Seppo ja Mulari sekä Hi5Bikesin Tarmo !
 

Tartu Mill Snowcross, Viro
(kirjoitettu 15.02.2015)


Moi !

Euroopan mestaruuskilpailuihin oli väli viikonloppu, joten käytimme ajan hyväksi vierailemalla Virossa. Matkaa kului autolla ja lautalla kulkiessa noin 14 tuntia suuntaansa. Lopulta saavuimme Otepäähän, jossa odotti vastassa laskettelurinteeseen tykkilumesta rakennettu noin 5-10m leveä rata.

Aamun harjoitukset olivat samanaikaisesti myös aika-ajot eli aikaa oli 10 minuuttia harjoitella sekä tehdä mahdollisemman nopea aika. Onnistuin omassa yrityksessäni heti ensimmäisillä kierroksilla, kun kellotin yli sekunnin pohja-ajan. Näin ollen sain valita erissä lähtöpaikan muita ennen.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin hieman huonolla startilla, mutta sain tehtyä pari ohitusta lähtö mutkissa ja nousemaan toiseksi Kalle Saarelaisen perään. Radan ajolinjojen nopeus vaihteli paljon ajopattien takia, joka vei itseltäni aikaa rakentaa ohitusta. Muutaman kierroksen ajettuani pääsin Kallen rinnalle ja edelle alamäen jälkeisessä mutkassa. Oma ajorytmin löytyessä karkasin muilta kierros kierrokselta. Maalissa ykkössija !

Kakkoserän startista irtosin jo heti kärkeen, mikä auttoi linjojen löytämistä. Puristin kierrosajoissa hieman ja ero toisena olevaan Kaur Tiisleriin oli noin 9 sekuntia. Ero ei päässyt kasvamaan, sillä molemmilla oli ohjelmaa kierroksella ohitettavien kanssa. 15 minuutin ja yhden kierroksen erä sai lopun. Kärkipaikkaa ruutulipulle asti halliten.

Viimeinen erä sai epäilemään itseäni hieman. Alkukauden treenaaminen oli jäänyt vähälle mykoplasman takia ja en ollut ajanut ennen 15min erää kilpailuissa kolmea kertaa. Siitä huolimatta päätin antaa kaikkeni, koska Euroopan mestaruus ajetaan samalla kaavalla. Lähdön tapahduttua olin sijoituksissa keskivaiheilla. Ajattelin ajaa alkaneen kierroksen vähän ylikovaa ja nousin kuin nousinkin ykköseksi. Kun erää oli kulunut 6 minuuttia aloin hieman väsymään. Kaur ajoi vahvasti perässäni tekemällä ohituksen, mutta pääsin vielä uudestaan edelle. Koetin peitellä sisälinjoja, kunnes hän löysi todella nopean linjan takasuoralle ja tuli ohitseni. Loppu erän rimppuilin hänen perässään pyyhkien laseja jokaisessa mutkassa sekä rikkonaisella ajolla. En kuitenkaan löytänyt paikkaa enkä kehdannut yli yrittää väsyneenä kaatumisen välttämiseksi. Erän toinen siis lopulta.

Totaalista tuli voitto, joka on minun ensimmäinen Pro luokassa. Tuntui hyvältä saada vihdoin taakka pois hartioilta voittamisen suhteen !! Kiitos Virolle mahtavasta kisasta. Hyvällä fiilikset päästään jatkamaan taas koitoksia ensi viikonloppuna ! Kiitos kaikuu jälleen porukoille, Rommakon väki, Suokone, Totaltek, Hi5Bikes, Rynopower, Tapesnake, Arctic Cat Suomi ja Dr.Zipe !
 


Riihivuori SM-osakilpailu
(kirjoitettu 07.02.2015)


Terve !

Tämän vuoden Suomen mestaruus taistelu alkoi viime vuoden tapaan Riihivuoren laskettelukeskuksessa. Rata oli sijoitettu tällä kertaa hyvin näkyvälle paikalle ja plussa kelien ansiosta se muokkaantui todella haastavaan kuntoon iltapäivän eriin. Jääreikiäkään ei pahemmin ilmestynyt.

Aamupäivällä ajettiin 8min harjoitus + 5min aika-ajo yhdistelmä. Kelkan säätäminen jäi näin vähemmälle, kun vihreälippu heilahtikin jo aika-ajojen merkiksi. Lähdin yrittämään nopeaa kierrosta, kunnes takasuoran tuplahyppyri jäi poikittain vajaaksi ja tipuin kelkan kyydistä. Aikaa ei silti mennyt liikaa hukkaan. Uuden yrityksen myötä sain vielä puristettua kolmanneksi parhaimman ajan.
Ensimmäisessä erässä sain kohtuu hyvän startin ollen viidennen sijan tienoilla. Sain tehtyä pari ohitusta nousten kolmannelle sijalle Risto Juujärven perään. Ohitus yritys kuitenkin epäonnistui, jonka seurauksena kaaduin. Kelkan saatuani pystyyn lähdin raivolla ajamaan muita kiinni. 15min + 2 kierroksen erä loppui osaltani liian lyhyeen ja ylitin maalin viidentenä.

Toiseen erään lähdin luottavaisin mielin, kun huomasin vauhdin riittävän paremmille sijoituksille, jos kaikki sattuisi kohdalleen. Näin ei käynyt, sillä tipahdin ensimmäisessä mutkassa kyydistä. Siitä koitin edetä vain omaa ajoani, joka kannatti. Saavutin jo toisessa mutkassa häntäpäätä tehden nopeita ohituksia ensimmäisillä kierroksilla. Muutaman kierroksen jälkeen olin neljäntenä taas Risto Juujärven perässä. Ohituspaikka löytyi hänestä erän loppu puolella enkä antanut enää tilaa, vaan ajoin ruutulipulle kolmantena.

Kolmas sija totaalista ja SM-pisteissä oli tavoitteena ja niissä onnistuttiin. Ajo alkaa tuntua viikko viikolta paremmalta enkä malta odottaa jo seuraavia kisoja ! Nyt vain pienet virheet pois niin alkaa näyttämään hyvältä. Kiitos tuesta perheelle, Juholle kuvista, Team Arctic Finland, Dr.Zipe, Tapesnake, Totaltek, Tarmin, Suokone, CCRommakko ja Rynopower Europe
 


Arctic Cat Cup 2015, Östersund
(kirjoitettu 18.01.2015)


Hei !

Pitkä kilpailutauko sai päätöksensä, kun suuntasimme Keski-Ruotsiin perjantai päivän aikana. Edessä oli Arctic Cat Cup 2015, ja tarkoituksena oli ajaa Pro Stock luokassa ajamattomuuden takia. Kilpailupaikalla oli näyttävä rata metrisellä lumipatjalla varustettuna, joka päivän mittaan muuttui todella vaikeaan kuntoon.
Lauantain ensimmäinen karsintaerä sujui osaltani hyvin. Jäin lähdöstä 4 sijan paikkeille, mutta nousin kärkeen tarkasti osuneilla ajolinjoilla. Vaikka 5 kierroksen erä tuntui todella raskaalta, pystyin pitämään kärkipaikan ruutulipulle asti.
Toisessa alkuerässä kimposin viivalta hyvin ollen jo ensimmäisessä mutkassa kärjessä. Puristin kärjessä noin kierroksen, kunnes Johan Ericsson pääsi ohitseni. Ajoimme loppu erän peräkkäin maaliin asti. Näin ollen eräsijoituksilla 1 ja 2 olin kolmenkymmenenkahden parhaan joukossa menossa jatkoon.

Sunnuntai alkoi semifinaaleilla. Siirryin lähtölinjan taakse viidentenä lämmittämään kelkkaa. Startin tapahtuessa olin hyvissä asemissa toisena heti Emil Sundvissonin perässä. Ei kestäny kuitenkaan kauaa, että Ericsson kaasutteli takaa voittoon. Itse sain Emiliä kiinni, mutta lensi radalta ulos viimeisillä kierroksilla. Erän kolmas siitä huolimatta.
Jäljellä oli enää finaali, missä ei ollut ongelmaa lähdön suhteen. Kolmos paikalla toiseen mutkaan heti Martin Molandin ja Alexander Berglundin takana. He pääsivät hieman karkaamaan, mutta erän edetessä saavutin Alexanderia. Tilanteeseen tapahtui kuitenkin käänne kohta, kun Ericsson tuli jälleen ohitseni. Tällä kertaa suoraan keulaani kaataen minut ja kelkat. Kamat pystyyn ja ajaen maaliin sijalle 8.

Oli mahtavaa palata taas minulle rakkaan lajin pariin. En asettanu tavoitteita koko kilpailulle, joten en ole pettynyt finaalin tapahtumiin. Tulos oli jopa yli odotusten, koska ajoin ensimmäisen kymmenen minuuttisen erän viime viikonloppuna. Nyt hyvillä mielin ajoa alle ja kohti Suomen mestaruus kilpailuja !
Kiitos perheelle, Rommakon väelle, Suokone Oy, Arctic Cat Suomi, Tarmin Oy, Rynopower, Tapesnake, Totaltek ja Dr.Zipe.
Eetu
 


Levi SM Pro päätöskisa
(kirjoitettu 14.04.2014)


Hei !
Päätöskisa ajettiin pohjoisessa, jossa näytästi olevan vielä reippaasti lunta ! Viime vuoden kisa jäi osaltani välistä, joten rata oli minulle uusi. Radalle oli rakennettu erilaisia hyppyreitä sekä pattisuora, ja ne toivat ajajille paljon haasteita kisapäivän aikana.
Harjoitukset lähtivät käyntiin pienen flunssan takia takkuillen, mutta ajo helpottui aika-ajoihin mentäessä. En saanut kuitenkaan puhdasta kierrosta alle, kun eteeni osui koko ajan toinen kuljettaja. Ennätin ajan loputtua tehdä viidenneksi nopeimman ajan.
Ensimmäiseen erään lähdettäessä tavoitteeni oli pitää Pieti Puhakka takanani, jotta pääsisin pronssimitalia lähemmäksi. Sain hyvän lähdön, vaikka ajolinja ajautui leveäksi. Edessäni oli Matti Määttä, mutta myös Suomen mestaruutta jahdannut Aki Pihlaja tuli lujaa ohitseni. Kävimme kovaa kamppailua Viktor Hertenin kanssa. Kierroksella ohitettavat sekoittivat sen verran kummankin pakkaa, että Viktor ei päässyt isku etäisyydelle. 15 minuutin ja kahden kierroksen erä sai lopun ja olin maalissa kolmas !
Kauden viimeiseen SM erään lähdettäessä olin pisteen edellä Puhakkaa. Erä vaatisi osaltani melkein pakosta paremman sijoituksen kuin Pieti, jotta tilanne säilyisi. Mahdollisuudet siihen olivat hyvät, koska olin ensimmäisessä mutkassa kärjessä. Sitten tapahtui juuri se, mitä pahiten pelkäsin. Joku ajoi kelkkani perään ja vedin nurin. Keräilin kamppeitani maasta pettyneenä, mutta näin, että Pieti oli myös kaatunut. Hän lähti raivoisasti jahtaamaan kärkeä, minä perässä. Nousimme kovaa vauhtia sijoituksissa ylös, mutta tipahdin 8 sijalta jälleen viimeiseksi suksen tökätessä jääkamiin. Lähdin jälleen viimeisenä matkaan, ja toivoin parasta. Erä loppui osaltani turhan nopeasti, kun ruutulippu heilahti 6. sijalla. Pieti oli tullut maaliin neljäntenä.
Vaikka SM-mitali jäi pisteen päähän, olen kauteen tyytyväinen tavoitteiden onnistuessa. Viimeiset kolme talvea olen ajanut kelkalla yhtä paljon kuin tänä talvena yhteensä. Olen siis todella onnellinen, että kova työ on tuottanut tulosta, ja että pystyin taistelemaan Suomen kärjessä. Kiitokset kaikuvat tästä mahtavasta kaudesta kaikille yhteistyökumppaneille; Juhou.1g.kuvat, Suokone Oy, Tapesnake, Arctic Cat Finland, Tarmin oy, CCRommakko oy, Totaltek. Sekä perhe, ystävät ja tuttavat, jotka olitte auttamassa minua jatkamaan tätä minulle tärkeää harrastusta. Kiitos myös seriousriding tiedotteiden levityksestä !
Katsotaan, mitä ensi talvi tuo tullessaan, kun lähden treenaamaan seuraavaa talvea varten puhtaan kauden jälkeen !!
Eetu
 Super Stadioncross, Kalix
(kirjoitettu 06.04.2014)


Moro !
Ensimmäinen iltakisani odotti viime perjantaina Ruotsin puolella Kalixissa. Automme pysähtyi pienen jalkapallostadionin viereen, josta jatkoin kävellen kiertämään rataa. Hieman kova, mutta leveä ja selvä baana tilaan nähden oli omasta mielestäni hyvin suunniteltu. Viiden kierroksen harjoituksen jälkeen ajokaavio oli kyseinen; Kolme karsintaerää, joiden kaksi parasta suoraan finaaliin. Kaksi semifinaalia, joista kummastakin kolme finaaliin sekä last chance, joka tarjosi kahdelle pääsyn jatkoon.
Itselläni oli heti ensimmäinen lähtö. Huonon arpaonnen takia jouduin ottamaan lähdön aika ulkoa, mutta catti lähtikin kuin pyssyn suusta ! Painelin holeshotin kera kiertämään rataa. Takana ahdisteli Magnus Lindbäck, mutta pidin visusti kaikki sisälinjat peitossa. Sama tahti Ruutulipulle ja erävoitto.
Keskeltä otettu lähtö johdatti minut toisessa heatissa kakkos sijalle. Takaa tuli hallitseva maailmanmestari Adam Renheim enkä kerennyt sanoa sanaakaan, kun ykkösnumero olikin jo edessäni. Koitin pitää kolmannen sijan ja kerätä pisteitä, mutta en pitänyt jääkamiin mentäessä tarpeeksi vetoa päällä ja siitä lennettiinkin etukautta ympäri. Maalissa 7 sija.
Kolmannessa startissa hihnan kanssa oli ongelmia eikä kelkka irronnut viivalta ollenkaan. Olin 5.sijalla kaikki kierrokset enkä saanut ajoani oikein kulkemaan. Pääsin silti jatkamaan semifinaaleihin.
Semifinaaleissa holeshot meni hukkaan, kun joku sattui ottamaan varaslähdön. Jälleen itselläni tuli samanlainen lähtö kuin viimeisessä karsintaerässä, mutta ajostani tuli paljon aggressiivisempaa. Kuudennelta sijalta ohittelin kierros kierrokselta muita kuljettajia ja lopulta suora finaali paikka sijalla 2 !
Finaali ei alkanut suunnittelemallani tavalla vaan kaaduin rajusti lähtökurvissa ja löin pääni maahan. Kuitenkin lähtö liputettiin punaisella uusinnaksi, ja kerkesin sarvien suoristamisen jälkeen asettua viivalle. Suhteellisen hyvä startti johdatti minut heti Filip Erikssonin taakse 5.sijalle. Ero ei päässyt kasvamaan, mutta Eriksson ajoi tarkasti ilman virheitä koko erän. Samalla sijalla maalissa !
Tavoitteena oli päästä finaaliin, mutta top5 sija tuntui erittäin hyvältä. Vaihteleva päivä päättyi hyvin ja toi itsevarmuutta kohti Levin päätöskisaa. Pidän saman "tatsin" päällä ja keskityn täysillä viikonloppuna ajettavaan kisaan ! Kiitos vielä perheelle, kisassa kannustaneille kavereille sekä Arctic Cat, Totaltek, Suokone, Tarmin, Tapesnake ja CCRommakko ! Leviä kohti :)

Eetu Kuva: Omikron


Liite1: omikron.png


 Sodankylä stadioncross
(kirjoitettu 01.04.2014)


Moi !

Matka kohti pohjoista käynnistyi jo kisaa edeltävänä päivänä, kun radalle oli mahdollistettu ajoharjoittelu kahdesta kuuteen. Rata tuntui lauantain harjoituksissa hyvältä sohjolumen ansiosta, mutta sen alla oli vastassa muutamia jääkameja. Yöllä kuitenkin pakkanen kävi lähempänä kymmentä miinus astetta, ja teki radasta silkkaa betonia eikä irtolunta ollut kuin 5cm. Rataa koitettiin pehmittää tauoilla kaivinkoneella, mutta päälle painavat aikataulut sai kaivinkoneen lähtemään radalta muutaman patin ja lähtösuoran kaivamisen jälkeen.
Oma kilpailuni alkoi upeasti, kun kolmesta ajettavasta alkuerästä sain ensimmäisessä mainion lähdön ja pääsin kärkeen. Hyvällä rytmillä kierrokset menivät nopeasti, ja näin ollen olin maalissa 1. sijalla. Toisessa alkuerässä olin lähdön jälkeen neljäntenä, mutta viimeisellä kierroksella virheen tehnyt Matti Määttä mahdollisti ohitukseni yksilinjaisella radalla. Maalissa 3. sija. Kolmas sekä viimeinen "heatti" ratkaisi sen, että olisinko neljän parhaan joukossa menossa suoraan finaaliin. Lähtöni oli tyydyttävä ja olin heti Pihlajan sekä Hertenin peesissä. Sijoitus ei neljän kierroksen aikana parantunut vaan saavuimme possujunassa samoilla sijoituksilla maaliin.
Sijoitukset 1, 3 ja 3 riitti pisteissä 6. sijalle ja vastassa oli semi-finaali, josta kaksi pääsi finaaliin. Finaalipaikan hakeminen ei alkanut odotetulla tavalla vaan olin lähdön jälkeen viimeisenä. Yritin ohituksia sen minkä kerkesin liukkaalla radalla, mutta tuloksena parin kierroksen jälkeen ainoastaan kaatuminen.
Harmittaa, kun jäi finaalipaikka saavuttamatta, mutta paljon tuli opittua. Kisa oli osaltani vaativa ja opettelua, koska isäni jäi kotiin henkilökohtaisesta syystä. Iso kiitos siis kuuluu Juholle, Essille ja Tarulle, jotka olivat auttamassa minua kaikin keinoin. Kiitos kuuluu myös Totaltek, Suokone, Tarmin, Arctic Cat, Tapesnake ja CCRommakko. Seuraavana perjantaina tiedossa Kalixin stadioncross.

Eetu
 


Rommakon SM-kisat
(kirjoitettu 23.03.2014)


Tiedotetta jälleen !

Rommakon SM-kilpailut järjestettiin kotiradallani aurinkoisessa säässä. Viime vuoden tapaan rata oli lyhennetty versio, mutta lunta oli kasattu mahtava määrä. Siitä kiitos talkooväelle ! Alle viikossa tehty rata ja plus asteet takasivat sen, että lumi olisi pehmeää sekä muokkaantuisi koko ajan, mitä pidemmälle päivä etenee.
Harjoitukset alkoivat omalta osin hyvillä mielin, kun ensimmäisestä hyppyristä lähtien ajo tuntui rennolta ja hauskalta. Linjat eivät pahemmin vaihtuneet vielä aika-ajoihin mentäessä, joten pommitin samaa linjaa toiseksi nopeimman ajan heti Risto Juujärven perään.
Ensimmäisen erän lähdössä tuli muutama "oho" tilanne, kun Juujärvi pukkasi minua perään ja ajauduin yhteen Juuso Loukon kanssa. Pääsin radan ensimmäiseen mutkaan viidentenä, mutta tein jo heti sen jälkeen kaksi ohitusta. Nousin parin ensimmäisen kierroksen aikana toiseksi Pieti Puhakan perään, jonka kanssa kävin kovaa kamppailua koko päivän ! Ohittelimme muutaman kerran toisiamme, kunnes pääsin kärkeen ajamaan hyvällä temmolla. Takaa tuli kuitenkin kovaa Viktor Herten, joka näytti kokemuksen syvällä rinta äänellä, miten lujaa viime vuoden Euroopan mestari menee ja ajoi ohitseni. En voinut vastata, kun kierroksella ohitettavat sekottivat pakkaani ja Herten pääsi karkaamaan. Maalissa siis toisena !
Toisessa erässä sain paremman lähdön, ja olin ensimmäiseen mutkaan mentäessä toisena. Mutkaan mentäessä sain paremman ajolinjan kuin Juujärvi, jonka seurauksena siirryin kärkeen johtamaan erää. Juujärvi paineli melkein heti uudestaan ohitseni, mutta kolaroi kierroksella ohitettavan kanssa. Erä jatkui johdollani, kunnes ensimmäisessä erässä kaatunut Aki Pihlaja sekä samassa erässä neljänneksi sijoittunut Puhakka pääsivät ohitseni. Tilanne oli sama kuin edellisessä erässä, kierroksella ohitettavat sotkivat rytmiäni sen verran, ettei kumpikaan ollut erän aikana enää isku etäisyydellä. Erän loputtua sija 3 !
Urani ensimmäinen SM Pro-luokan top 3 palkintosija siis saavutettu ja vielä kotikisoissa ! Kiitos kaikille, jotka olitte tukemassa ja kannustamassa minua. Sain todella paljon näyttämisen halua ja luottoa ajamiseen sen seurauksena ! Mahtava kisa, tästä lähdetään eteenpäin kohti tämän talven viimeisiä SM-kisoja, jotka järjestetään Levillä. Kiitokset siis perheelle, talkooväelle, CCRommakolle, VRC, Totaltek, Tarmin, Tapesnake, Arctic Cat, Suokoneelle sekä ystäville !
Eetu


Liite1: abcc.png


 MM-kisat, Skellefteå
(kirjoitettu 09.03.2014)


Hei !
MM-kisat järjestettiin tänä vuonna Ruotsin Skellefteåssa, joka oli sarjan ainoa kisa lumenpuutteen vuoksi. Rata oli tehty laskettelurinteeseen kadulta kerätystä lumesta, joka antoi hyvän kontrastin radan muodoille, mutta samalla seassa oleva hiekka kulutti kelkkaa viikonlopun ajan. Kuitenkin lunta oli riittävästi ja korkeuseroja oli myös hyödynnetty.
Perjantaina ajettiin kahdet harjoitukset; 25min ja 10min pituiset sessiot. Ajo tuntui löytyvän heti, vaikka rata oli haastava ja märkä lumi muutti muotoaan jatkuvasti. Vaimennusta sai silti olla säätämässä koko ajan tiukemmalle, kun patti alkoi kasvamaan isommaksi ja isommaksi. Sain ensimmäiseen harjoitukseen kuudenneksi nopeimman ajan ja toiseen seitsemänneksi nopeimman. Karsintaerä ajettaisiin samoissa ryhmissä, joten tavoitteena oli päästä yhdeksännen sijan paremmalle puolelle, joka takaisi suoran pääsyn finaali erään.
Lauantaina ei ollut harjoituksia vaan suoraan 10min aika-ajo, jossa ratkaistiin karsintaerän viivalle meno järjestys. Lähdin oman ryhmäni kärjessä ja koitin saada nopeimman ajan heti ensimmäisellä kierroksella. Se riitti sijalle 7. Näin ollen pääsin hyviin asemiin heti viivalla mentäessä. Karsintaerässä lähtö onnistui täydellisesti ja tuloksena holeshot ! Koitin hillitä itseni ja ottaa rauhassa, mutta takaa tultiin todella lujaa. Tipahdin ensimmäisillä kierroksilla sijalle 5 ja aloin tarkkailemaan parempia linjoja. Erän lopussa olinkin jo 3 sijalla, mutta vielä Ogemar pääsi yllättämään. Maalissa sijalla 4 ja finaalipaikka hallussa !
Säädimme vielä vaimmennusta tiukemmalle ennen finaalia, ja kaikki oli valmista. Tätä olin odottanut enemmän kuin muuta. Olin kahdenkymmenen parhaan joukossa starttaamassa finaalia varten. Vaikka kisakokemusta on jo takana niin kyllä sitä jännitti ja paljon ! Kaiken lisäksi jännitys moninkertaantui, kun jälleen nappi startti ja olin lähtömutkassa toisena. Ensimmäinen kierros oli urani hankalin, kun kelkkaa tuli joka puolelta ohi, lunta tuli naamalle peittäen näkökentän ja kelkan vaimennus oli vieläkin liian löysä. Kelkkaan tehdyt säädöt olivat aivan äärilaitaa kotiratani kanssa, mitä täällä kuuluisi olla. Koitin ajaa sen minkä pystyin, mutta jouduin himmaamaan patteihin liian paljon. Tipahdin sijalle 13 viidentoista minuutin aikana, mutta sain Reitenin ohitettua hänen väsyttyään. MM finaalissa sijalle 12 !!
Todella mahtava viikonloppu ja ensimmäinen MM-kisani !! Nyt vain keskittyminen kohti kauden SM-kisoja ja toivotaan sieltä hyviä sijoja ! Kiitos kaikille kannustusjoukoille, jotka olivat tukemassa paikan päällä ja sponsoreille; Totaltek, CCRommakko, Tarmin, Suokone, Tapesnake ja Arctic Cat Suomi !

Eetu
 Ruotsin mestaruus osakilpailu, Sikfors
(kirjoitettu 15.02.2014)


Moro !
Toinen ja samalla kuun viimeinen kisa jonka ajoin tässä kuussa, pidettiin Siforsin Allmec Racewayllä. Kyseessä siis oli Ruotsin mestaruus osakilpailu, minkä kävin ajamassa vain harjoittelun vuoksi. Rata oli loihdittu yön aikana isoista lumikinoksista. Metrien paksukerros märkää lunta antoi jo ensivaikutelman kävellessäni, että rata olisi erittäin raskas ajettava päivän edetessä.
Ajokaava oli kaksi karsintaerää, joista 14 parasta pääsisi finaaliin, jonka jälkeen last chance erä ja sieltä 4 parasta finaaliin ja tietysti itse finaali. Ensimmäisessä startissa olin hiukan epäonnekas, kun ulkokurvin puolelta kelkat ennättivät ensin ensimmäiseen mutkaan, ja veivät kirjaimellisesti minulta sukset alta. Nousin kelkan selkään ja lähdin jahtaamaan muita sijalla 13. Ajoin sen minkä pystyin ja pääsin monesta kuskista ohi erän edetessä. Jotkut ohittamalla ja jotkut vain kaatuivat. 9 kierroksen jälkeen maalissa sijalla 5 !
Toisessa karsinnassa sain tällä kertaa hyvän lähdön ja pääsin heti sijalle 2. Ajoin koko erän Martin Måland perässä, mutta pääsin lopussa hieman väsymään. Näin ollen yksi lynx-kuljettaja pääsi viimeisellä kierroksella ohitseni. Silti maalissa sijalla 3 ! Pääsin siis suoraan finaaliin, kun olin yhteistuloksissa kahden erän jälkeen 11.
Päivä alkoi jo hieman loppua ja finaalin lähtöviivalla olimmekin valokeilojen katveessa. Edessä oli finaali, missä 18 kuljettajaa ampaisi matkaan. Ensimmäiseen 180-mutkaan mentiin rytinällä, mutta selvitin tieni sijalle 8. Olin varma ajolinjoista ja ajo muutenkin tuntui hyvältä, jonka nojalla pääsin kavereista ohi sijalle 3 asti ! Kuitenkin ajo oli niin fyysisesti raskasta, että kerta kaikkiaan iso reikäisellä radalla paukut loppuivat tyystin 15min+2 erän aikana. Sinnittelin 4 viimeiselle kierrokselle asti 3 sijalla, jonka jälkeen Matti Määttä kävi ohitseni, mutta pääsin takaisin ja vielä sen jälkeen Adam Öhman meni edelleni. Kaksi kierrosta ennen maalia koitin ajaa samaa linjaa kuin Öhman, mutta tuplauksessa takapukki jäi patin päälle ja lensin samantien sarvien ylitse. Löin pääni ja rintakehän sarviin, mutta loukkaantumisia ei onneksi tullut ! Ajoin maaliin rauhallisesti ja pettyneenä tottakai.
Harmillisesti päättyi oma päiväni tältä osaa, mutta fiilikset eivät ole aivan niin huonot ! Rata oli erittäin raskas ja vei minua sata-nolla, mutta kaikki annettiin ! Kiitos perheelle, Totaltek, Suokone oy, CCRommakko oy, Tarmin oy, Arctic Cat Finland, Tapesnake Custom Graphix sekä kaikki muut tuttavat ja tukijat, jotka mahdollistavat minulle ajamisen joka viikonloppu !!
Eetu
 


Pro SM Riihivuori
(kirjoitettu 02.02.2014)


Moro !
Pitkän tauon jälkeen ajettiin taas kilpailu Suomen puolella. Matkakaan ei tuntunut enää miltään, kun autossa istumista oli vain neljä tuntia. Auto pysähtyi, kun olimme saapuneet Jyväskylän laskettelurinteen huipulle, Riihivuoreen.
Rinteeseen oli kasattu pehmoinen ja hyvillä korkeuseroilla varustettu rataprofiili, jossa oli mukava laittaa päivä käyntiin harjoituksilla. Kelkka ja kuljettaja tuntui olevan kunnossa ja edessä olikin aika-ajot, jossa onnistuin kolmannella kierroksella. Tyhjän välin ja kolmoishyppyrin ansiosta sain taululle toiseksi parhaimman ajan !
Ensimmäinen erä alkoi kuitenkin sekavasti, kun varaslähtöä ei liputettu uusiksi vaan muut painelivat jo viitisen metriä edelläni ennen kuin lähdin itse liikkeelle. Muiden ajautuessa pitkäksi pääsin itse sisämutkaan käsiksi ja nousin sijalle neljä maalisuoralla. Pyörin sijoilla 4 ja 5, kunnes sain hyvän vedon päälle Aki Pihlajan perässä ja aloimme saavuttamaan kärkeä. Muutaman kierroksen jälkeen sattui käännekohta, kun kierroksella ohitettavat ja kaatunut kuljettavat sekoittivat kisan täysin. Kierroksella ohitettavia ei liputettu sinisellä edestä pois ja noin puolet radasta oli heiluvan keltaisen alla. Pari kierrosta ennen maalia tilanne oli taas normaali enkä enää saanut ohitettua edellä olevia kierrosten loppuessa kesken. Ensimmäisen erän sijoitus 5.
Toiseen erään lähdettäessä oli näkyvyys osittain parempi, mutta osittain huonompi. Päivä oli venynyt iltaan ja näin ollen monessa radan kohdassa oli pilkko pimeää. Lähtö osui kuitenkin tällä kertaa nappiin ja olin toisena heti Pieti Puhakan perässä. En saanut ajatustani silti kulkemaan ja ajo menin enemmänkin toisen perässä ajeluun. Näin ollen neljä kuljettajaa pääsi perä jälkeen ohitseni. Hämmennyksen jälkeen aloin puristamaan enemmän ja vaihtamaan linjoja. Tuloksena yksi ohitus, mutta enempää en ehtinyt maalilipun liehuessa. Maalissa jälleen 5.
Varsin tapahtumarikas viikonloppu. Vähän jäi hampaankoloon eräsijoitukset, mutta tasaisilla eräsijoilla 5 ja 5 on hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin, jotka ajetaan omalla kotiradallani ! Nyt vain paljon ajoa alle ja toivon mukaan kahden viikon päästä jälleen kilpailutunnelmissa ! Kiitos tukijoille, Arctic Cat Finland, Suokone oy, Tarmin oy, Totaltek, CCRommakko oy, Tapesnake Custom Graphix, perheenjäsenet ja tuttavat !
Eetu
 

Umeå Ruotsin mestaruus stadioncross
(kirjoitettu 19.01.2014)


Moi !
Sähköpostiin tuli kirje Suomen moottoriliitolta, jossa minulle oli annettu lupa ajaa viikonloppuna Ruotsin stadioncross mestaruus kisat. Yllättyneenä lähdimme ajamaan Umeåta kohti määränpäänä kaupungin jalkapallokenttä. Rata näytti silmämääräisesti hyvältä. Oikealle kääntyvä neliö paksuine lumikerroksineen, mutta paikoin hieman turhan kapea.
Ensimmäisessä karsinta heatissa sain valita lähtöpaikkani vasta viimeisenä, mutta myös huonon arpaonnen takia näin kävi muissakin erissä. Liikkelle kuitenkin päästiin ja olin ihan hyvin 3. sijan paikkeilla. Seuraavassa mutkassa takana tuleva kuski teki rajun ohitus yrityksen ja jäimme vähäksi aikaan kiinni toisiimme. Jatkoin sijalla 5, mutta kolari sekoitti sen verran rytmiäni, että jouduin taipumaan sijalle 6.
Kun toisen karsinnan lähtövalo sammui, kelkkani oli vaihtanut kakkosvaihteen silmään eikä se jaksanut syöksyä viivalta oikein mihinkään. Ensimmäiselle kierrokselle sijalla 7. Muutama kaveri edestä ei kuitenkaan päässyt karkaamaan kovin kauas, mutta radan ollessa hyvin yksilinjainen en saanut tehtyä yhtään ohitusta. Maalissa siis samalla sijoituksella.
Kolmas erä oli ratkaiseva jatkon kannalta ja halusin todella yhden puhtaan erän alle ilman ongelmia. Ilman ongelmia ei kuitenkaan kauaa selvitty, kun edessä oleva kuski kaatui lähtömutkassa eteeni, osuin häneen ja lensin kelkan etukuomun päälle. Lähdin viimeisenä tapahtumasta liikkeelle ja tilanne oli aika lailla sama kuin toisessa erässä. Edessä oli kyllä muutama kuski, mutta en taaskaan löytänyt ohituslinjoja. Erän puolen välin jälkeen kaaduin vielä toisenki kerran, kun en huomannut pöytähyppyrissä olevaa jääkamia. Pääsin kuitenkin jatkamaan ja ruutulipulla 7. sijalla.
Suoraan finaaliin pääsi 8 parasta ja Last chance erään sijat 9-18. Itse olin päivän jälkeen toisella varasijalla eli 20. Kaikki saapuivat paikalle, joten omat ajot olivat siinä.
Päivä ei ollut helpoimmasta päästä, mutta se antoi paljon opittavaa. Muut menivät tänään kovempaa, mutta se saa vain minua puristamaan enemmän seuraavissa kisoissa ! Kiitos Totaltek, Suokone, Tarmin, CCRommakko, Arctic Cat Suomi, Tapesnake ! Suuret kiitokset myös perheelle ja tuttaville !
Eetu
 


Arctic Cat Cup, Östersund 2014
(kirjoitettu 13.01.2014)


Moro !
Toinen kisaviikonloppu starttasi putkeen, kun vuorossa oli ACC 14. (Pitkän) automatkan jälkeen pääsimme kisapaikalle ilmoittautumaan ja katsastamaan kelkan. Kävin illasta vielä kävelemässä radan läpi ja se vaikutti yhtä hyvältä, kun aina ennenkin. Pieniä patteja sinne tänne sekä metrin paksu lumipatja takasivat, että rata menisi päivän aikana todella vaikeaan kuntoon.
Lauantaipäivä alkoi kolmella harjoituskierroksella, jonka jälkeen jokainen ajoi kaksi karsinta erää. Vain 32 kuskia 83 pääsisi ajamaan sunnuntaille. Ensimmäinen oma eräni alkoi parhaalla mahdollisella tavalla eli holeshot. En ehkä ollut tarpeeksi aggressiivinen alusta ja yksi kaveri pääsi ohi, mutta sain hänet kuitenkin ohitettua takaisin. Näin ollen ensimmäisestä erästä 1. sija.
Toisen erän startti oli todella hyvä myös. Ajoin kolmantena monta kierrosta enkä millään meinannut löytää ohituslinjaa edellä ajavista. Siksi takaa tulikin jo kovalla rytinällä kuljettajia ja kelkan suksia alkoi näkyä rinnalla. Yksi pääsikin liian lähelle ja ajoimme rinnatusten mutkaan, jossa kaaduin hänen tekemän ohituksen seurauksena. Jatkoin sijalla 12 enkä kerennytkään kuin tekemään kolme ohitusta, kun ruutulippu heilahti. Maalissa 9. Pisteet riittivät silti sunnuntaille, joka oli tietysti hieno asia toisen lähdön eräsijoitusta ajatellen.
Sunnuntain ohjelmassa oli semi-finaali ja jatkoon meniöille finaali. Semi-finaalin lähtö oli tyydyttävä, kun lähtöpaikkani oli aika ulkona. Ensimmäisessa mutkassa sijalla 8. Tiesin, että vain 8 otettaisiin finaaliin ja näin ollen lähdin yrittämään ohituksia entistä rajummin, jotta takana tulevat eivät ottaisi finaalipaikkaani. Lyhyen 7 kierroksen erän aikana maalissa sijalla 5.
Finaalissa vaikeudet eivät hellittäneet otetta, kun lähtöpaikkani alla oli syvä ura, jonka tamppari oli peittänyt edellisen lähdön jälkeen. Kelkka kimposi lähdössä siis poikittain ja jouduin hellittämään kaasun, jotta saisin kelkan jälleen kahdelle sukselle. Ensimmäiselle kierrokselle lähdin sijalla 12. Rentoa ajoa oli todella vaikea löytää, kun en voinut ajaa radan nopeinta linjaa ohituslinjojen löytämiseksi. Kärki karkasi ja tein sen minkä pystyin päästäkseni eteenpäin sijoituksissa. 10 kierrosta ja tuloksena 6 sija.
Olen kuitenkin todella tyytyväinen viikonloppuun, koska ajo ja kelkka toimi omasta mielestä erittäin hyvin ! Hyvällä fiiliksillä jatketaan kautta eteenpäin ! Kiitos tukijoille: Suokone oy, Tarmin oy, Arctic Cat, Totaltek, CCRommakko oy, Tapesnake, perheelle ja muille tuttaville !
Eetu
 

Kemijärvi Stadioncross
(kirjoitettu 07.01.2014)


Moi !
Vuosi meni todella nopeaa ja taas oltiin pääsemässä kilpailemisen pariin. Suuntasimme kohti pohjoista perjantai aamulla, koska luvassa olisi harjoittelu mahdollisuus Kemijärven stadioncross radalla 15-19 välisenä aikana. Radalla oli hyvin lunta ja rakennettu jos jonkinlaista pattia. Kuitenkin tiukat s-mutkat ja pakkasten aiheuttama radan pinnan kovuus oli hiukan pettymys.
Lauantaina kisapäivä starttasi, ja tarkoitukseni oli ajaa kummatkin luokat ensimmäistä kertaa (Pro Stock ja Pro Open). Pro Stock alkuerässä sain hiukan huonon startin ensimmäisessä mutkassa ollessani 6.sijan paikkeilla. Rentous ei ihan heti löytynyt ja lyhyessä 5 kierroksen erässä olin ruutulipulla sijalla 5. Semi-Finaali lähdössä taas ensimmäiset mutkat meni huonolla linjalla sijan ollessa 6. Sain silti tehtyä kaksi ohitusta ja viimeinen finaali paikka oli minun. Finaali erässä sain hyvän startin ja ampaisin ensimmäisenä viivalta. Ajo tuntui hyvältä eikä suurempia virheitä tullut, kunnes viimeisellä kierroksella viimeisessä mutkassa Norjan Martin Måland ajoi minusta ohi ! 2.sija oli minulle niin suuri yllätys etten jäänyt sen suurempia murehtimaan.
Pro Openissa ajettiin kolme finaali lähtöä ja ne ajettiin pitkin päivää. Oli hyvä veto ilmoittautua myös tähän luokkaan, koska sain tietää radasta enemmän päivän mittaa ja ajorytmi pysyi hyvänä. Kaiken kukkuraksi onnistuin myös Open erissä hyvin ! Luokasta tuli eräsijoitukset; 2,3 ja 5, joka riitti totaalin 3. sijaan !! Aivan huima fiilis jäi päivän päätteeksi, kun paluu kisaradoille onnistui näin hyvin !
 

Rovaniemi pakkaskisa
(kirjoitettu 07.01.2014)


Jatkoa..
Sunnuntaina oli luvassa Rovaniemen mäntyvaarassa ajettava "pakkascrossi" niminen kisa. Rata oli aamusta todella kova ja toisen perässä ei kovin kauaa viitsinyt ajaa, kun lumen seasta lenteli isoja kiviä. Ajoimme siksi viime vuoden kelkalla, jottei uusi kilpuri kuluisi/särkyisi kauden ollessa vielä pitkä.
Lähdin silti luottavaisin mielin Pro Stock alkuerääni. Lähtö tapahtui ja olin sijalla 4. Tein parhaani lyhyessä erässä, jotta pääsisin suoraan finaaliin. Tämä riitti ja sain erän aikana tehtyä kaksi ohitusta. Maalissa näin ollen toinen.
Finaali oli edessä. Minä ja kaikki 11 muuta asettuivat vierekkäin lähtöä varten. Muutama minuutti ja olimme matkassa. Minä sijalla 5. Rata oli muuttunut todella pehmeäksi sekä pattiseksi päivän aikana, joka sopi itselleni oikein hyvin. Rytmi tuntui löytyvän kuin itsestään ja tein kaksi ohitusta erän aikana. Ruutulipulla sijalla 3 !
Viikonloppu oli kerta kaikkiaan parasta antia ! Olen todella onnellinen, että meidän työ on tuottanut tulosta, vaikka meillä onkin ollut synkkiä aikoja.
Kiitos kaikille tukijoille; Suokone oy, Tarmin oy Tarmolle, Totaltek ja Seppo !, Arctic Catin porukka, CCRommakon väki, paras tsemppaaja ja mekaanikko isälle, Juho Uurtion kuville, valmentaja Jannelle, porukoille ja muille !!! Ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista, kiitos !
Eetu

 


Kuulumisia !
(kirjoitettu 19.10.2013)


Intti sai alkunsa, kun minut nimitettiin mönkijälähetiksi. Valinta oli sinänsä hyvä, koska olen palveluksessa ainoastaan puoli vuotta ja pääsin moottoroidun laitteen pariin. Näin ollen saan hyvin panostettua talven tuleviin kilpailuihin esteittä! Nyt leirit hieman sekoittavat pakkaa, etten pääse välttämättä kiertämään yhtä ahkerasti alku talvesta ratoja kuin viime vuonna.
Myös motocross puolella olen saanut tunteja alle, joka on edes auttanut ajosilmää sekä kuntoa. Harjoittelu on ollut varmaa ja vain yksi kerhokisa on tullut käytyä. Intti on myös mahdollistanut harjoitteluvapaat muutaman kerran viikossa ajoa varten, mutta kaikkein tärkeimpänä kuitenkin se, että jalkaan ei ole tullut mitään oireita ja hyvä niin!
Tänään tulikin sitten se päivä, mikä olisi pitänyt tulla vasta ensi kuun puolella. Lunta tuli päivässä sen verran paljon, että kausi saatiin käyntiin! Oli mahtavaa päästää taas pitkän tauon jälkeen catin sarviin ja omasta mielestäni ajo tuntui hyvältä ja rennolta jo tässä vaiheessa. Huominen olisi vielä tarkoitus ajaa, jonka jälkeen lumet luultavasti sulavat pois. Hyvillä mielin siis kohti tulevaa kautta yhteistyökumppanien; Totaltek, Tarmin oy, Sumeko, Troy Lee Designs, Suokone oy, Rommakon, perheen, valmentajan, ystävien ja tuttavien tukemana!

 

Kuntoutus !
(kirjoitettu 14.04.2013)


Moi !
Eli leikkauksesta on nyt takana jo 3 kuukautta ja vielä samanlainen setti olisi edessä. Jalasta siis särkyi kaiken kaikkiaan eturistiside, sivuristiside ja sääriluu, mutta vain eturistiside oli leikkauksen tarpeessa. Ensimmäisen kuukauden aikana tavoitteena oli saada liikeradat ehjiksi. Tämän jälkeen olen polkenut pyörällä tai uinut miltei joka päivä, ja jalka tuntuu päivä päivältä paremmalta. Matkaa on kuitenkin edessä, koska kuntosali harjoitteet täytyy tehdä vielä pienellä vastuksella tai kehon omalla painolla. Jos takapakkeja ei ilmene, tarkoituksena olisi päästä juoksemaan kuukauden päästä sekä aloittaa täysipainotteinen treenaaminen kuukauden juoksun jälkeen.
Polven oletetaan kuntoutuvan täysin ennen armeijaan menoa (heinäkuun alussa), mikä on sinänsä harmi, koska harjoittelen kesät motocrossia. Kuitenkin luulen pääseväni ajamaan pyörällä riittävästi sekä täysillä mukaan ensi kauteen, jos mitään ongelmia ei ilmene !
Haluaisin kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita menneestä kaudesta, vaikka se jäikin hieman lyhyeen; Totaltek, Tarmin oy, Sumeko, Troy Lee Designs, Suokone oy, Rommakon väkeä, perhettä, valmentajaani, ystäviä sekä tuttavia !

Eetu Karjalainen
 


Arctic Cat Cup, Östersund
(kirjoitettu 16.01.2013)


Terve !
Ruotsin reissu ei omalta osaltani onnistunut parhain mahdollisin odotuksin. Tai ainakaan sunnuntain osalta. Lauantaina sain hyvät karsinta erä tulokset 1. ja 4. , jonka jälkeen olisin päässyt starttamaan sunnuntain semifinaaleihin 7 parhaan joukossa. Kuitenkin aamun harjoituksissa tapahtui se mitä olisin vähiten osannut odottaa. Kelkka jääti hyppyrin nokalla ja ampui takakorkean. Tulin alas etupukki edellä vastamäkeen oikean jalan ollessa suorana. Tämä rikkoi polvestani etu - ja sivuristi siteen sekä aiheutti murtuman. Olen nyt Oulussa, jossa minut leikataan torstai aamuna Esa Jormakan toimesta. Kuntoutuksen odotetaan kestävän 5-6 kuukautta, joten tänä talvena minua ei enää nähdä. Kiitos kuitenkin kaikille mukana olleille, Arctic Cat Finland, Totaltekille ja Sepolle, Tarminille, Rommakon väelle, valmentajalleni, perheelleni, ystäville ja tuttaville ! Toivotaan parasta ja katsotaan miten tulevaisuudessa päästään taas jatkamaan.
Eetu
 


Kemijärvi ja Rovaniemi viikonloppu
(kirjoitettu 06.01.2013)


Noniin !
Kisa kausi saatiin aloitettua Suomen puolella todella onnistuneesti ja tulokset ihmetyttivät itseäkin ! Kemijärvellä päivän starttasi karsintaerä, josta 3 pääsi suoraan finaaliin. Rata oli erässä hieman kova, mutta pehmeni päivän edetessä. Tällä kovalla alustalla lähtö onnistui hyvin ja olin 2 ensimmäisessä mutkassa. Viktor Herten antoi kuitenkin vauhdin tuntua ja paineli ohi heti alkuun. Loppu erän taistelin legenda Toni Haikosen kanssa, joka ei antanut periksi ei millään ja olin ruutulipulla 3. Päästyäni suoraan finaaliin sain valita lähtöpaikan 5. Valo välähti ja kaikki finalistit ampaisivat matkaan. Olin jälleen ensimmäisessä mutkassa 2 heti Juuso Loukon perässä. Rytmi oli aluksi vaikea löytää pakkasen aiheuttaman pölyn takia ja niin Herten sekä Risto Juujärvi pääsivät ohi. Kuitenkin muutaman kierroksen jälkeen sain hyödynnettyä rytmisektion patteja ja kipusin 2 sijalle. Finaali päättyikin ja elämäni ensimmäinen top3 sijoitus sai alkunsa ! Olin todella onnellinen, koska onnistuminen sattui juuri näytön paikkaan. Kyseisistä kisoista valittaisiin MM kisojen osallistujat ja tämä tuli omalle osalle totetaan ! Vau !
Rovaniemellä Ajettiin samalla kaaviolla kuin Kemijärvellä eli pudotuskaaviolla. Onnistuin hyvin päivän ensimmäisessä lähdössä, kun voitin oman karsinta eräni ja varmistin paikan suoraan finaaliin. Rytmi löytyi, vaikka jäisellä radalla oli vaikea löytää muita linjoja. Finaaliin lähtiessä lähtö oli tasavarma, kun kurvasin kolmantena ensimmäisestä mutkasta ulos. Kotiradan Risto Juujärvi tuli pian ohi, mutta jäin taistelemaan kolmos sijasta Matti Määtän kanssa läpi erän. Tulimme kuitenkin samassa järjestyksessä maaliin ja näin finaalista 4 sija.
Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille tuesta ja onnistuneesta viikonlopusta ! Erityisesti Arctic Catin uudesta toimivasta kisapelistä, Totaltekin uusista vaimentimista, jotka toimivat mainiosti heti alusta lähtien ! Tarminille iso käsi hyvästä kypärästä ja Suokoneelle sekä Rommakon väelle harjoittelu avusta. Uutena tulokkaana Tapesnake, jolta hienot tarrat kelkkaan ja varusteisiin ! Kiitos myös valmentajalleni Jannelle, läheisille ja tuttaville !
Seuraava kisa on jälleen Ruotsin puolella ajettava Arctic Cat Cup, jonne lähden ensiksi hakemaan finaali paikkaa !
Eetu
 


Ruotsi, Arvidsjaur
(kirjoitettu 29.12.2012)


Moro !
Kauden ensimmäinen kun myös vuoden viimeinen kisani starttasi tänä perjantai aamuna Suomen rajojen ulkopuolella Ruotsissa ! Kisa piti ajaa vielä vanhalla kelkalla, koska emme ole saaneet vielä uuteen cattiin vaimentimia ja näin alla oli tuttu ja turvallinen kelkka.
Rata sijaitsi aivan Arvidsjaur kaupungin reunamilla ja oli hienosti rakennettu. Pari metriä lunta, varsin lyhyt ja monien kuskien ajama rata eli päivän aikana todella paljon ja toi haasteita. Kuitenkin päivän pilasi pakkanen joka nostatti pölyn ilmaan ja iltaa kohden se oli jo jotain aivan kauheaa.
Päivä lähti käyntiin kolmella karsinta erällä, jotka menivät omalta osalta hyvin. Ensimmäisen voitin, vaikka tapponaru oli sotkea koko erän. Toisessa olin varmasti kolmas ja kolmannessa sain ajettua voiton jälleen. Tämä varmisti suoran A-finaali paikan, joten tavoitteita saavutettu ! Finaalissa vähän epäonnistuin lähdössä ja pöly alkoi jo haittaamaan näkökykyä sen verran ettei ohituslinjoja voinut hyödyntää. Maalissa 7. Päivä oli todella hyvä ja tästä saan kiittää Arctic Cattia, Totaltekia, Suokonetta, Tarmin Oyta, troy lee desingsiä, Rommakon väkeä sekä muita läheisiä ja tukioita ! Nähdään taas ensi viikonloppuna !
Eetu
Päivä onnistui hyvin,
 


Kausi alkakoon !
(kirjoitettu 31.10.2012)


Heips !
Taas ollaan siinä vaiheessa, että lunta on tullut taivaan täydeltä ja vihreitä kapistuksia aletaan kaivamaan päivän valoon. Kesä on mennyt rennosti pyörän päällä ja muuta peruskuntoa harjoitellen eli kaikki on mennyt omasta mielestäni hyvin pientä takapakkia lukuun ottamatta. Polvi sai pari viikkoa sitten kipeää, kun polven lumpio kävi pois paikoiltaan. Kuitenkin treenaus on jälleen täydessä vauhdissa ja kelkan sarviinkin päästään jo perjantaina. Tarkoituksena on käväistä OP:n radalla starttaamassa kausi käyntiin ja haluankin jo tässä vaiheessa kiittää häntä, kun on jaksanut tehdä töitä radan eteen ! Kuulumisia siis silloin ja kelekkamessuille saa tulla moikkaamaan tänä vklp Rovaniemellä ! :)
Eetu 333
 


Rommakko SM Pro Open
(kirjoitettu 18.03.2012)


Päivää !
17.3 järjestettiin kotiradallani SM päätöskisa, joka suorastaan meni yli odotusten ! Tällä kertaa kotirata toi hieman etua aika-ajoissa ja sain valita lähtöpaikan kolmantena eriin.
Ensimmäinen erä lähti holeshotilla ja johdin jopa muutaman kierroksen, kunnes hyppäsin erään triplan vajaaksi ja siitä sitä sitten lennettiin. Kelkka meni aivan solmuun ja pääsin ryömimään radalta leukaa pidellen.
Erä kuitenkin keskeytyi muusta syystä ja ajettiin alusta. Asettauduin viivalle sarvet vinossa ja loppupäivän starttien mukaan pääsin aina top 3 lähdössä. Rytmi ei oikein mennyt päälle ja väsyin ollessani 6.
Toinen startti sain taas itsestäni enemmän irti kamppailemalla sijalle 5.
Ja viimeinen, muttei todellakaan vähäinen erä, sillä ajoin omasta mielestäni yhden urani mahtavimpia taistoja 5 sijasta Fredrik Herténin kanssa ! Minun täytyi olla hänen edellä maalissa, jotta varmistaisin viitos sijan SM pisteissä, hänen ollessa pisteen päässä kuudentena. Ohituksia tuli kummallakin aikaiseksi, mutta vain sekunnin markinaalin sain kuin sainkin pidettyä hänet takana.
Tämä kausi meni omalta osaltani yli odotusten. Loukkaantumisen kautta sain itseni taisteltua sijoille, joihin en ole aijemmin yltänyt sai kyllä mieleni piristymään kummasti. Suuri kiitos kuuluu PSEPARTS, Arctic Cat, Rommakko, Suokone, Totaltek ja muut tuttavat, tukijat ja valmentajani Janne !
Eetu #333
 


Oulu SM Pro Open
(kirjoitettu 07.03.2012)


Moi !
Hiihtoloma saikin alkunsa heti SM Pro Openin avauskisalla Oulussa. Rata oli aamusta hieman kova, mutta järjestäjät saivat pehmitettyä pintaa kissan teloilla. "Ässä" mutkat, yksi pöytä, yksi tripla sekä monta kymmentä metriä pitkä lumipatja kohta toimi siis profiilina harjoituksiin mentäessä.
Aika-ajo lähti hieman tympeästi liikkeelle, kun kelkan keula tipahti radalla ajaessani Puhakan perään. Ennen sitä sain kuitenkin kaksi kierrosta alle, mutta 13. sijasta ei jäänyt parannettavaa.
Erissä ei onneksi tapahtunut mitään erikoista vaan sain oman ajoni mihin se sitten riittikin, ylle. Lähdöissä pääsin ensin kärkeen, toisessa jäin vähän hännille ja kolmannessa Ylianttila kaatui eteeni joten siinäkin olin perän pitäjänä.
Erä sijoitukset olivat 8, 10 ja 11, eli loppua kohden paukut alkoivat loppua, kun ajoa on niin vähän alla ajokunnon ollessa vähän heikko ja radan muuttuessa loppupäivää mentäessä todella rajusti.
Omasta mielestäni onnistunut viikonloppu ja tästä on hyvä jatkaa 17.3 ajettavaan SM päästöskisaan rommakkoon. Täytyy vain treenata, ajaa, ajaa ja ajaa, jotta saisin kaiken itsestäni irti ! Nähdään siellä !

Eetu
 


Come back !
(kirjoitettu 21.02.2012)


Moi !
Jalka alkaa olla niin hyvässä tikissä, että se kestää radalla ajamisen ! Viime vklp sain ajettua jo muutaman setin Rommakossa eikä suuria ongelmia ollut vaan ajo tuntui alusta asti hyvälle. Päätimme siis ilmottautua 3.3 ajettavaan Oulun kisaan, koska pääsen vielä ajamaan koko SM Open sarjan. Nyt pitää vain saada paljon ajoa alle ja pitää Oulussa pää kylmänä.
Nähdään siellä, #333 ;)
 


Loukkaantumisia
(kirjoitettu 08.01.2012)


Morjens !
Joo, käytiin tuossa joulukuun alkupuolella Arctic Cat Racing Schoolissa ja sattui pieni tapaturma. Hyppyrin nokalla kelkka kallistui sivuttain ja alas tullessa vasen jalkani oli suorana ns. takalukossa, joka johti sääriluun rikkoutumisen painon tullessa mainistemalle jalalle.

Jalka kuvattiin, josta paljastui, että sääriluun ylemmässä päässä on rustomurtuma sekä toisessa reunassa murtumasta aiheutunut "pykälä", joten vastassa olisi leikkaus, jotta jalka ei aiheuttaisi ongelmia jatkossa.

Nyt paikallaan on kaksi ruuvia ja leikkauksesta on kulunut vähän yli kaksi viikkoa. Kuntoutuminen on aloitettu ja yritän päästä radalle maaliskuussa !

Eetu #333
 

Uudet tuulet !
(kirjoitettu 11.10.2011)


Hellou !
Kesä meni todella nopeaa treenatessa ja motocrossin parissa. Tottakai välillä tuli myös lomailtu, mutta pääosin kauteen valmistautuminen tuli aloitettua hyvissä ajoin sekä ilman turhia loukkaantumisia. Tuloksiakin saatiin selville, kun kävimme Rovaniemellä Suomen Moottoriliiton leirillä, jossa oli 5000m testijuoksu ja lihaskuntotestit. Tulokset saivat kerrottua vielä tietoa, mitä pitäisi parantaa ennen kauden alkua.
Tämä kausi tuo paljon uusia asioita tullessaan, ja suurin niistä on kelkan vaihtaminen Arctic cat kilpuriin Team Arctic Cat Finlandin tuella. Saimme jo viime kaudella testata vähän viime vuoden mallia, joka tuntui jalkojeni alla järisyttävän hyvältä ! Samalla kelkalla aloitamme ajamaan ennen kuin uusi malli saapuu Suomeen, joten tässä on jo yksi asia odottamista lumen tulon lisäksi !
Varusteitten suhteenkin tulee muutos, kun PSEPARTS lupautuu tarjoamaan varusteet ensi kaudelle. Yhteisön henkilöt ovat mielestäni todella sosiaalista ja yhteistyökykyistä väkeä, joten täytyy yrittää antaa parasta ajoa mitä vain voin vasta palkaksi !
Sivun päivittely lähtee käyntiin ensimmäisistä kilpailuista, joten muistakaa seurata jatkossakin tätä palstaa ja ennen kaikkea kelkkaa numerolla 333 ! ;)
Eetu
 

SM Pro Open, Tornio
(kirjoitettu 27.03.2011)


Hello !
Pitkän tauoan jälkeen päätin lopulta käydä vielä kokeilemassa Torniossa miten ajo menisi. Mitään tähtäimiä kisaan ei ollut ja tarkoituksena olisi vain nauttia kisasta.

Päivä lähti käyntiin normaalisti itseään herätellen moottorikelkkojen äänillä. Tuntui todella hyvältä olla taas kelkan sarvissa, kun harjoitukset ja aika-ajo alkoivat ! Aika-ajoista sain itselleni napattua sijan 10.

Ensimmäinen erä lähti liikkeelle vähän hölmöillen, kun ajauduin ulos radalta ensimmäisessä kaarteessa, mutta loppun lopuksi sain hyviä kierroksia alle ja olin näin ollen maalissa 10.

Toisessa erässä jäin lähdössä pussiin, mutta olin hyvin ensimmäisillä kierroksilla porukassa mukana. Erän aikana kuitenkin sairastelujen myötä kuntoni loppui ja yritin sinnitellä maaliin. Maalissa 12.

Kolmanteen erään olin tankannut hyvin ja kelkan vaimentimien säätöjä oli muutettu kovemmaksi. Sainkin ihan hyvän startin ollessani lähdössä viiden paikkeilla. Erä meni itseni mielestä todella hyvin ja olin maalissa 7 !

Olen todella tyytyväinen kisa viikonloppuun ! Olen oppinut, että ajaminen oman ilon takia on tärkeintä ja olisin todella halunnut ajaa kilpailuja tällä kaudella lisää, mutta polveni lähti rinteessä sijoiltaan, joten se pitää yrittää parantaa nopeasti ! Siispä kiitos kaikille isälle, äidille, siskolle, valmentajalle, CCRommakon väelle, Suokone OY, Allright.eu ja Totaltek kun olette olleet tukemassa minua ! =) Mutta nyt, peace out !
Eetu
 


Sairasteluja !
(kirjoitettu 05.03.2011)


Moro !
Joo, nyt on ollut semmoista sekamelskaa tämän kauden aikana, että koko SM kausi meni pilalle. Kaikki alkoi Kelkkakunkku viikonlopusta, kun sairastuin kuume flunssaan. En saanut millään tautia pois, ja minulle tuli myös rintakipuja.

Olen nyt pitänyt lomaa ja käynyt Sotkamon terveyskeskuksessa sekä yksityisellä Oulun ODL:ssä. Sanottiin, että minulla ei ole sydänlihas- tai pussitulehdusta. Verenpainetautiakaan ei ollut, vaikka tuntemukset vastaisivat tautiin. Yksityislääkäri tuli lopulta siihen tulokseen, että kyseessä voi olla vain lihasjäykkyyttä tai sairastettu sydänlihastulehdus.

Olen kuitenkin päässyt kuukauden tauon jälkeen ajamaan, vaikka se oudolta rinnassa tuntuukin. Pitää miettiä vielä tämän kauden jäljelle jääneet kisat ja käydä tarkistuttamassa vielä olenko saanut mykoplasmabakteerin.

Terveisin Eetu ! =)
 


Kelkka kunkku
(kirjoitettu 13.02.2011)


Helou !
Tänä vuonna K1ng Rules tapahtuma oli viety Lahden hiihtostadionille, jonka läheisyydessä ajettaisiin kaikki lajit,jotka ovat Hill Climb, Enduro ja itse Snowcross.

Matka lähti käyntiin varhain aamusta, ja minä en kauaakaan hereillä kerennyt olla, kun nukahdin auton penkille. Siispä Lahti tulikin nopeasti vastaan ilman varoitusaikaa, joten tavaroiden purkaminen varikolle alkoi heti.

Perjantaina olisi ensimmäisen lajin vuoro eli hill climbin. Aikataulu meni vähän vetelehtien, mutta pääsin loppujen lopuksi ajamaan itse. Minuutin repäisy ja sain ajan, jolla pääsin oman luokan seitsemänneksi ja kaikista luokista yhdenneksitoista.

Sitten tapahtuikin jotain, mitä ei kukaan haluaisi. Flunssani paheni illan aikana kuumeeksi ja jouduin jättämään kokonaan sunnuntai päivän väliin.

Noh, sairastumisia sattuu eikä niille mahda mitään. Toivotaan kahden viikon päästä, että ollaan hyvässä kunnossa, kun vastassa on kahden SM-osakilpailun viikonloppu ! Totaltek, Allright.eu, Suokone oy, Rommakon väki, perhe, valmentaja ja muut ystävät olette todella suuressa roolissa, joten kiitokset teille ! Nähdään :)
Eetu
 


Seinäjoki SM Pro Open
(kirjoitettu 15.01.2011)


Hei !

Käytyäni tunnin koulussa, minulle tuli puhelu, joka oli isältä. Hän sanoi tulevansa hakemaan minut kesken tunnin, ja niin matka Seinäjokea kohti sai alkunsa. Samalla kyydillä tuli myös saman kerhon Janne Pulkkinen, joka ajoi sporteissa kakkoseksi, joten onnittelut hänelle tähän väliin.

Matka meni xboxia pelatessa sekä "Seinäjoki" kylttien katselussa. Matkahan ei mikään niin pitkä ollut, mutta kyllä päälle kolmesataa alkaa vähän selkää kutittelemaan. Iltaa vietimme syödessä hotelli Foonicassa.

Kilpailupäivä sai alkunsa suunnatessamme laskettelurinteitä kohti, jossa rata sijaitsisi. Rata oli itsessään todella hienoksi laitettu ! Oli rytmisektioita, joissa erilainen rytmitys oli mahdollinen eri laidasta rataa, Iso tripla hyppyri ja hienon näköisiä valleja. Rataa katsoessa odotukset olivat kovat.

Pro Openin harjoitukset alkoivat. Vedin rennosti ajon tuntuessa todella hyvältä. Tästä olisi hyvä aloittaa aika-ajoihin. Nekin alkoivat ilman odottelua, mutta ajo oli taas hieman erilaista. Kovat pakkaset ja tykkilumi olivat tehneet tehtävänsä, sillä rata pölisi aivan sairaasti ! En saanut kunnon kierrosta alle, kun tilaa ei ollut, näkyvyys huono ja seurana oli myös keltaiset liput. Lopputulos 12.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin heti parinkymmenen minuutin jälkeen, ja mukavasti lähtikin ollessani ensimmäisessä mutkassa kärjessä aivan rintarinnan muitten kanssa. Ensimmäisessä kaartessa jäin kuitenkin toisen kelkan kanssa kiinni joksikin aikaa. Matka jatkui ollessani seitsemän paikkeilla. Erän aikana tuli myös kaaduttua pariin otteeseen, mutta sitä sattuu. Maalissa 13.


Toinen erä lähti samaan malliin yhdellä sanalla kuvaillen, mallikkaasti. Kelkka irtosi jälleen hienosti viivalta ja pääsin ensimmäisiin mutkiin toisena. Lunta ja pölyä tuli niin paljon toisen perässä ajaessa, joten päätin vaihtaa eri linjoille. Porukka alkoi siinä vaiheessa mennä ohi. Erä menikin samalla sijalla ajellessa, ja olin maalissa 12.

Kolmas erä alkoi vähän huonommissa merkeissä, sillä tela pyörähti tyhjää. Seurauksena olin viimeisenä ensimmäisissä mutkissa. Yritin aloittaa nousemisen, mutta eihän siinä pölyssä näe yhtikäs mitään ! Pari kaveria sain silti jätettyä taakseni ruutulipun ollessa parin kierroksen päässä. Kelkka alkoi yht'äkkiä jäätämään saadessaan liikaa lunta niskaansa. Sinittelin maaliin saakka sijoituksella 14.

Tämä reissu on nyt purkissa ja hyvin mielin lähdetään seuraaviin kisoihin, vaikka sijoitukset oli mitä oli. Pöly oli vaan se tämän päivän piru, joka ei jättänyt hetkeksikään rauhaan. Nyt vain kovaa treeniä niin ensi kuussa ollaan iskussa ! Kiitokset kotiväelle, kavereille, CCRommakon väelle, valmentajalle, Suokone oylle, Totaltekille ja Allright.eulle ! Olen aina teille palveluksen velkaa ! Mutta nyt nukkumaan. :)

Eetu
 


Pro Stock, Arctic Cat Cup, Östersund
(kirjoitettu 10.01.2011)


Päivitysten aika !
Tämä on silkkaa tuskaa ! Ajattelin päässäni, kun makasin auton sängyllä tuijottaen kattoon. Kolmentoista tunnin automatka on pieni järkytys takaisin todellisuuteen, miten autossa voi olla tylsää.

Raja tulikin ylitettyä, ja pääsimme radalle hitaasti, mutta varmasti. Ilta menikin ilmottautumisessa, katsastuksessa sekä radan kiertämisessä. Radan ulkoasu näytti samanlaiselta, koska kyseessähän oli maasta tehty pohja. Joitakin pieniä lisäyksiä oli tehty, esim: lyhennetty lähtösuora ja parit hyppyrit.

Uni tuli nopeasti, ja heräsin omasta mielestä heti sekuntien päästä herätyskelloon. Tänään olisi karsinta päivä. Yhdeksästäkymmenestä kuljettajasta kolmekymmentäkaksi pääsisi ajamaan sunnuntaille.

Ensimmäinen karsintaeräni käynnistyi, ja sain valita lähtöpaikan, arvan mukaan, kymmenentenä. Sain hieman kurjan lähdön, ja olin keskipaikkeilla. Seuraavassa mutkassa törmäsin toiseen kelkkaan ja jäin hetkeksi jumiin. Lähdin pinkomaan kärkeä kohti viimeisenä, mutta periksi ei annettaisi ! Noustuani melkein kymmenen sijaa, kytkimen ja variaattorin ympärille oli kertynyt niin paljon, että kelkka alkoi menemään välillä välivapaalle. Tipuin lopuksi sijalle kymmenen.

Kelkkaan oli tullut hieman kolhua, mutta ne saatiin korjattua toiseen erään mennessä. Startti käynnistyi, ja tällä kertaa sain hieman paremman lähdön kuin ensimmäisessä. Olin parin mutkan jälkeen viidentenä, ja aloin tekemään muutaman ohituksen heti alkuun. Parin kierroksen jälkeen olin kolmantena, ja ajoin maaliin lopulta pysyen samalla sijalla.

Laskimme pisteitä, ja ajoimme autolla ympäri kisapaikkaa, mutta semifinaalin lähtöjärjestystä ei näkynyt missään. Tuntia myöhemmin tulokset olivat tulleet ilmoitustaululle, ja nimeni oli neljäntenätoista listalla.

Sunnuntai päivä käynnistyi, ja fiilikseni oli omasta mielestä paremmat kuin edellisenä päivänä. Muutama harjoituskierros alle, ja semifinaali tulikin vastaan. Jatkoon pääsisi tällä kertaa vain kahdeksan kuskia kuudestatoista kummastakin lähdöstä.

En kantanut suuria paineita, ja otin startin yrittäen olevani hieman aggressiivisempi. Nyt kelkka lähti viivalta, mutta ajolinja oli hitusen liian ulkona. Olin kuitenkin neljän sakissa ensimmäiselle kierrokselle lähtiessä. Kaksi kuskia ajoivat edelläni yhteen, nousin näin sijalle kaksi. Yritin saada kärkikuskia kiinni, mutta hän vain pääsi kierros kierrokselta jonkusen metrin karkuun. Maalissa kuitenkin toinen !

Tamppari meni radalle, ja kuusitoista kelkkaa kuskineen asettuivat lähtöviivalle. Valitsin paikkani neljäntenä ottaen sen hieman sisemmältä. Uskoa oli, kun lippu heilahti, mutta se loppui siihen kuullessani maton pyörähtäen tyhjää allani. Olin ensimmäisessä mutkassa viimeinen, mutta muistin, kun valmentajani oli sanonut, että elä anna negatiivisuuden vallata. Yritin raivolla nousta sijoja ylöspäin, mutta matka tyssäsi parin kuljettajan jälkeen. Edessä oli viisi kelkkaa, jotka peittivät kaikki ajolinjat, ja lunta tuli sen verran paljon naamalle, että ohi en enää päässyt. Ruutulippu tuli vastaan ollessani sijalla kymmenen.

Tavoitteeni oli olla finaalissa ulkomaan kilpailuissa ja sen myös tein. Olen erittäin tyytyväinen viikonloppuun ylittäen omat odotukset. Kiitokset tästäkin kisasta Totaltek, Allright.eu, CCRommakon perhetutut, Suokone oy, kavereilleni, perheelleni ja valmentajalleni ! Nyt kohti uusia haasteita, kun vastaan asettuu SM Pro Open Seinäjoki ! Näkyillään ! ;)
Eetu

 


Rovaniemi Pro Open
(kirjoitettu 03.01.2011)


Moi !
Päästyäni loman makuun, aloin ajattelemaan kisakalenteriani. Pitäisikö käydä ajamassa Rovaniemen kisa kokemus mielessä ennen AC Cupin kisaa vai pitäisinkö ihan normaalin testipäivän kotiradalla ? Tein päätökseni.

Lähdimme ajamaan toistamiseen Pulkkisten kyydillä Rovaniemeä päin iltapäivän taitteessa. Matka meni rattoisasti Jannen kanssa keskustellen, ja olimme pian hotelli Cumuluksen pihassa.

Kisapäivä sai alkunsa, ja kävin kiertämässä radan. Rata oli lumisempi mitä kuvittelin, jopa hyppyreitä oli lisäilty. Suurin muutos oli radan pituudessa, jota oli lyhennetty sopivan mittaiseksi.

Ajot alkoivat parin kierroksen harjoituksilla, josta sain hyvän rutiinin päälle karsinta-erää ajatellen. Kuitenkin karsinta-erässä sain huonon startin jäädessäni viimeiseksi. Mutkaan tultaessa en silti valuttanut kelkkaa muiden sekaan, vaan leikkasin sisältä kolmannelle sijalle ! Erän aikana ei tapahtunut muutoksia kumpaankaan suuntaan ja olin maalissa kolmas. Sain suoran paikan siis finaali erään.

Nestekoneet parkuivat viivalla kuskien lämmittäen niitä miettien lähtöä. Itse valitsin lähtöpaikan aivan vasemmasta laidasta, kun muut taas laittoivat kelkkansa aivan sisäreunaan. Lähtö tapahtui, ja sain kelkan lähtemään viivalta todella agressiivisesti, jopa parin kelkan marginaalilla muihin. Sisämutkaan en kuitenkaan saanut käännettyän, joten minun täytyi kiertää ulkovallin kautta. Kärkipaikka kuitenkin säilyi ja pääsin vetämään letkaa ensimmäiselle kierrokselle !

Ajo rytmi oli omasta mielestä todella hyvä, ja päästelin menemään sen mikä irti lähti. Saavuttuani lähtömutkan jälkeiselle pattisuoralle ensimmäisen kierroksen jälkeen ajoin johonkin jääkamiin, joka heitti kelkkani poikittain, ja lensin kyydistä. Yritin lähteä jatkamaan, mutta kelkan etusuksessa sijaitseva kumipala oli halki, ja suksi liikkui miten sattui. Jouduin keskeyttämään harmikseni, mutta todella hyvä fiilis kuitenkin ajosta jäi, jota tarvitaankin ensi viikonlopun Ruotsin kisaa varten ! Tämmöistä tällä kertaa.. Karjalaiset toivottaa oikein hyvää uutta vuotta kaikille ! Kiitokset Totaltek ja Allright.eu tuesta ! :)
Eetu
 


Stadion Snowcross Kemijärvi
(kirjoitettu 05.12.2010)


Moi !
Pulkkisten Chervolet saapui talomme pihaan iltapäivällä, ja olimme tekemässä viime hetken pakkaamiset. Menisimme Pulkkisten kyydillä Kemijärvellä, jossa odottaisi kauden avaus kisa ! Matkan jälkeen menimme yöpymään radan läheiseen hotelliin, mutta sitä ennen kävisimme katsomassa rataa. Rata oli profiililtaan hyvin tehty. Oli pöytähyppyreitä, isoja valleja sekä paljon rytmitettävää pattia. Radan lumi oli tykkilunta eikä siihen oltu laitettu mitään kosteuttavaa ainetta, joten se saattaisi pölistä, ja paljon. Aamulla katsastimme kelkan ja kävimme ilmottautumassa. Verryttelemistä, jonka jälkeen Pro Open-luokan harjoitukset alkoivat. Sain hyvän rytmin päälle kummassakin harjoituksessa, ja olin valmis kykenemään hyppimään kaikki radalla tarvittavat kohdat ilman hidasteluja. Ensimmäinen karsintaerä sai alkunsa, ja minut arvottiin lähtöpaikkaa valitsemaan kolmantena. Otin paikan suurin piirtein keskeltä, sillä en tiennyt miten vakiokelkkani lähtisi viivalta. Viisitoista, viisi ja lähtö tapahtui ! Sain nappistartin ja olin ensimmäisessä mutkassa kärjessä. Sain ajorytmin päälle kiertäessäni rataa ensimmäisenä. Kuitenkin saavuttuani takasuoralle, jossa oli kuusi pattia tapahtui ajaessani jotain ikävää. Tarkoituksena oli rytmittää patit kaksi, kaksi ja kaksi hieman sisäreunaa pitkin mutkan käännyttyessä vasemmalla samaanaikaan. Sain hypättyä ensimmäiset kaksi väliä, jonka jälkeen saavuin kolmanteen. Väliin oli tullut jäätä, jota ei mitenkään voinut erottaa paljaalla silmällä. Siitä se sitten lähti. Perus jakaminen tiputti minut kelkan kyydistä, ja löin vasemman kylkeni johonkin. Ilmat lähti pihalle enkä kerennyt tajuta kylkeni kipua, joten lähdin ajamaan, vaikka olin jäänyt muille jo kierroksen. Kipu kuitenkin ilmeni ajon aikana, joten minun oli pakko keskeyttää. Voi harmi, jos kauteni päättyisi tällä tavoin ! Olin vihdoinkin löytänyt jonkin verran vauhtia nestekoneella, mutta minut tuomitettaisiin sairaslomalle, taas ! Kävin ambulanssissa katsastuttamassa kylkeni toivoessani parasta. Sairaanhoitajat sanoivat, että kylkiluu saattaa olla murtunut, mutta vaikka olisikin, siihen ei laitettaisi mitään tukea/kipsiä. Kokeilin vielä epätoivossa ajaa toisen karsintaerän, mutta motivaatio oli laskenut jo liikaa. Sain huonon lähdön, ja olin maalissa kuudes. Kipu oli niin valtava ajettaessa, etten halunnut lähteä ajamaan b-finaalia, johon minut karsittiin. Allapäin sitä lähdettiin kotia, mutta nyt on aika unohtaa menneet, sillä vain tulevaisuus on edessä ! Ja onneksi seuraavaan kisaan on yli kuukausi aikaa, joten saan kylkeni kuntoutettua ! Kiitos Allright.eu ja Totaltek, hyvin olitte mukana jo alkukaudesta ! Katsellaan sitten tammikuussa ! :)
Eetu
 


Kelkkamessut ja ensimmäiset ajot
(kirjoitettu 19.11.2010)


Terve !
Jälleen sitä istuttiin autossa pitkän tauon jälkeen. Tiedossa olivat siis kauden fiilisten nostatus kelkkamessuilla. Päivä lähti käyntiin Allright.eu:n osastolla, jossa tein lauantain duunia yhdeksän tuntia. Tähän väliin haluaisin kiittää allrightin jätkiä siitä päivästä, mukaava oli ! Työn ohella tapasi vanhoja tuttuja sekä kisakavereita, joiden kanssa oli mukavaa vaihtaa kuulumisia ensi kauteen liittyen. Totaltek:in Seppo Tiittanenkin oli tietysti paikalla, ja juttelimme hänen kanssaan ensi kauden suunnitelmista, joten kiitos myös hänelle mahtavasta yhteistyöstä jo tätä talvea kohden !
Seuraavana viikonloppuna lunta oli tullut sen verran, että radallekkin pääsi jo testaamaan. Olihan se siisti tunne, kun sai päästää vanhalla kunnon RS:llä pyörän jälkeen ! Hiekka ja sora tuli kuitenkin pian esille, ja jäätä oli paljon, mutta ajoa tuli kuitenki lähemmäs 30 litraa. Kerkesimme testaamaan uusia säätöjä hieman jotka alkavat tuntuvan menevän jo parempaan päin. Nyt pitää vain saada paljon ajoa alle, että Stadion Snowcross Kemijärven-kilpailussa ollaan iskussa ! Silloin siis uusia kuulumisia ! =)
Eetu
 

Treenaaminen ja koulu
(kirjoitettu 25.10.2010)


Moro !
Elikkäs pääsin opiskelemaan tämän vuoden syksynä Sotkamon Urheilulukioon Snowcross-puolelle ainoana oppilaana ja ensimmäisenä, joka on moottoriurheilu lajin edustaja. Haluaisin tästä kiittää valmentajaani, Suomen moottoriliittoa ja tietysti Sotkamon lukiota. Tämä "Urheilulukio" antaa minulle ja muille urheilijoille mahdollisuuden treenata kouluaikana, jolloin koulunkäynti ei ole niin raskasta. Syksy alkaa olla jo pitkällä, ja talvi kausi lähestyy jo pikku hiljaa.. Vanhat konkarit, varokaa !
Eetu #333
 


Kuntoutus
(kirjoitettu 25.08.2010)


Moi !
Nyt on saatu kipsi jalasta, ja päästy treenaamaan. Viikonloppuna kävin kokeilemassa motocrossia, sekä jalan kuntoa. Alussa piti totutella pyörään, mutta loppua kohden sain monta hyvää erää alle. Tämän kuun lopussa pääsen treenamaan pääpainotteisesti ilman tukea, joten se helpottaa huomattavasti talvea ajatellen ! Kerron kuulumisia pidemmälle syksyä mentäessä ! =)
Eetu
 


Kesäloma
(kirjoitettu 17.07.2010)


Moi !

Ysi luokalta päästyäni, kesäloma on ollut positiivista ja negatiivista. Kesäkuussa pääsin kesäloman makuun, ja pääsin ajamaan Motocrossia todella paljon ympäri Suomea. Heinäkuun alussa halusin käydä katsomassa MXJ-luokan vauhtia Oulussa, siispä ilmottauduin Pohjoisen kierrokselle Oulun ja Raahen kilpailuihin. Positiivinen kesäloma saikin yllättävän käänteen, kun Oulun aika-ajoissa toiselle kierrokselle lähdettyäni jalka osui todella kovaa maahan mutkaan tultaessa. Kuului vain pamahdus, jonka jälkeen järkyttävän kipeää vihlontaa. Kävimme Oulun keskussairaalassa röntgenissä, jossa ilmentyi pohjeluun olevan murtunut. Lääkäri sanoi, että seurauksena olisi 5viikkoa jalka kipsissä. Olihan tämä tieto todella paha ottaa vastaan, mutta näin sitä ollaan selvitty jo yli 2viikkoa. Viiden viikon jälkeen treenataan tämän "lomankin" edestä !
Katse tulevaan !
Eetu
 

Rovaniemi Snowstar Pro-Stock
(kirjoitettu 28.03.2010)


Moi !
Elikkäs matka alkoi perjantai aamuna, josta suuntasimme kohti Ruotsin Malåta. Siellä olisi tänä viikonloppuna MM kisat, jonne Tucker Hibbert aikoi osallistua. Hibbert vei koko potin, joka oli uskottavissa hänen huiman vauhdinsa takia. Kisojen jälkeen ajoimme Rovaniemelle hotellille, jossa ei kerennyt sanoa muuta, kun : "Good night." Valo alkoi tulvia sisään, ja olisi aika herätä. Laukut kannettuamme autoon alkoi adrenaliini vähän tuntua, mutta en antaisi sen häiritä. Nopeasti etenevä aikataulu käynnisti harjoitukset. Rata oli kapea, ja keli aivan jerseestä. Sain itselleni jonkinlaisen rytmin päälle, mutta en ollut varma riittäisikö se karsinta erään. Karsinnoissa jäin lähdössä viimeiseksi, kelkan joutuessa jäälle. Erä oli niin lyhyt etten kerennyt tehdä ohituksia, ja jouduin siis last chanceen. LCQ ei lähtenyt sen paremmin kuin edellinen lähtö. Tiukan mutkan ansiosta, ajauduin sisämutkan puuhössäkkää kohti ja kelkkaan tarttui metalliputki kiinni. Revin sen irti, ja jatkoin matkaani, vaikka finaaliin pääseminen olikin menetetty. Ruutulippu näkyi suoran päässä, ja päätin vetää rytmisektion liipasinpohjassa. Suoran viimeisessä patissa oli jääkami, siitähän sitä lennettiin. Kelkka lipui yksin maaliin, mutta itse jäin seisoskelemaan vallin päälle. Itselle ei onneksi tapahtunut mitään. Tämän kauden kilpailukausi taisi olla tässä, joten hyvää kevättä kaikille ! Kiitos Allright.eu ja WP/Totaltek ! Heippa =)
Eetu
 


Ivalo päätös Sport SM
(kirjoitettu 20.03.2010)


Moi !
Tuskastuttava kipu tuntui niskoissa, kun istuin autossa huonossa asennossa. Se kuitenkin unohtui nopeasti, koska silmäni katselivat yhdeksän tuntia television näyttö, ja kädessäni oli pleikkarin ohjain. Hotelli Ivalo tuli loppujen lopuksi näkyviin, ja pääsimme viemään romppeet huoneeseen. Iltapalaksi söin poronkäristystä, joka vei suoraan sanottuna sängyssä tajun kankaalle. Herätyskello soi, ja kävelimme autolle. Rata oli noin kolmen kilometrin päässä, joten ei tarvinnut pitää suurempaa kiirettä. Lähdin kävelemään rataa ympäri, ja rata oli profiililtaan tasainen eikä luntakaan ollut paljoa. Oli aika kiivetä kelkan päälle ajamaan harjoitukset. Harjoituksissa fiilis oli hyvä, ja kelkka pelasi moitteettomasti. Vauhtia oli myös aika-ajoihin sen verran, että sain yli kolmen sekunnin eron toiseen. Ivalossa on semmoinen erikoisuus, että lähdetään betonilta sekä valo lähetyksen tilalla on puomi. Ensimmäisessä erässä ratkaistaisiin Suomen mestaruus kulta, joten ajatukset eivät saisi herpaantua. Lähtö onnitui jälleen hyvin, ja ensimmäiselle kierrokselle lähdin keulilla. Ajo tuntui todella rennolta, jonka huomasi, koska toiseen tulevaan oli maalissa vajaa kolmekymmentä sekuntia. Se oli siinä ! Suomen mestaruus oli nyt saavutettu tälle kaudelle, ja tyytyväisiä ollaan pitkän aikaa. Toiseen erään lähdin fiilistely mielin, koska se olisi viimeinen ajo, jossa ajaisin puhallinjäähdytteisellä kelkalla. Ajo oli todella käsissä yli puolen välin erää, kunnes pieni vallin ylitys, ja jouduin umpihankeen. Jouduin ajamaan "freeridea" jonkun matkaan ennen kuin pääsin radalle. Kakkosena tuleva Rautionaho pääsi kaventamaan eroa, mutta pääsin ohittamaan maalin ensimmäisenä. Tähän tapaan meni tämä kausi puhallin sekä junior luokassa. Kiitos todella paljon tästä onnistuneesta kaudesta äitille, isälle, Essi siskolle, kuvausvastuussa olleelle Juholle, valmentajani Jannelle, CCRommakolle, Allright.eu:lle, Totaltek/WP:lle sekä kaikille muille !!! Arvokisat loppu siihen, mutta ensi viikonloppuna on Rovaniemen Snowstar. Kirjoitellaan sitten ! :)
Eetu
 


Tornion SM Pro Stock
(kirjoitettu 07.03.2010)


Jatketaan.
Sunnuntai päivä koitti, ja radalle suunnattiin jälleen kerran. Kaikki saatiin kondikseen ennen harjoituksia. Ajattelin käydä lämmitelyradalle vähän testailemassa, kunnes kolahti. Menin varikolle katsomaan mikä olisi mennyt vikaan. Sieltä se jarrulevy näkyi, myös runko oli vääntynyt ja murtunut. Kivi oli tehnyt melkoisen kuopan, kun jarrulevyn suojakin oli lähtenyt huitsin nevadaan. Tässä sitä kotia kohti ajellaan, ja toivotaan, että tämän kauden epäonnet olisi ollut tässä.
Eetu
 


Tornion SM Sport
(kirjoitettu 06.03.2010)


Terve !
Siitä se matka kohti Torniota lähtikin, kun astuin VW takapenkille. Tällä kertaa mukana oli puhallinluokan kelkan lisäksi myös nesteluokan peli. Tarkoituksena onkin ajaa sunnuntaina Pro Stock-luokassa Sport-luokan lisäksi. Saavuimme illalla radalle, joka sijaitsi tänäkin vuonna raviradalla. Rata oli profiililtaan samanlainen kuin viimevuonna paria muutosta lukuunottamatta. Olimme yötä hotelli Cumuluksessa, josta lähdimme aamulla kohti kilpailuja. Aikataulu oli tehty mukavan tiiviiksi, eikä meidän tarvinnut kauan odottaakaan, kun meidän luokan harjoitukset alkoivat. Harjoitukset meni hyvin ja ilman ongelmia, myös samaa voi sanoa aika-ajoista, jossa sain yli sekunnin pohjat. Ensimmäinen erä lähti liikkeille, ja sain ensimmäisen sijan jo ensimmäisessä mutkassa. Erä meni vinhaan tahtiin, ja ruutulipulle kärki sija hallussa. Toinen erä alkoi nopeasti, kun ei radallakaan kerennyt käydä katsomassa. Toinen startti, ja jälleen pääsin suoraan kärkeen. Samaan tapaan kuin viime erässä, ykköspaikka maalissa ! Haluan kiittää isääni ja valmentajaani Jannea heidän todella suuresta panostuksesta. Isän todella hyvin säädetty kelkka, ja Jannen todella hieno valmennus on tuottanut todella hienon kokonaisuuden tälle kaudelle. Kiitos Myös WP/Totaltek ja Allright.eu ! Kirjoitellaan huomenna lisää, kun Pro-Stock päivä saadaan päätökseen, morjens ! =)
Eetu
 


PM Rommakko
(kirjoitettu 20.02.2010)


Halloota !
Aah ! ''Kerrankaan ei ole kiire minnekkään ennen kilpailuja.'' Kuului huoneesta, jossa poika makasi OffroadPro-lehteä lukemassa. Ei tarvitsisi, kun laittaa alusasu vaatetus kuntoon ja alkaa yö unille. Tällä kertaa olin aamusta täysin virkeä ja olo parhaimmasta päästä. Keittiössä katsoin pakkasmittaria, ja se näytti -37 astetta ! Viidet kalsarit kiskottuani jalkaan Juho tuli hakemaan minut kotoa, josta suuntasimme radalle. Äkkiäkös se kisapäivä alkoi: Varusteiden pukeminen, ilmottautuminen ja katsastus. Kello näytti varttia vaille kymmenen. Tunnelma lähdönodotusalueella oli todella jännittynyt, kun 20 kuskia ympäri pohjoismaata katselivat toisiaan. Oli harjoitusten aika ja pääsin vetämään letkan kärkeä, mutta ilman, että näyttäisisin parhaimmat ajolinjat muille. Parin kierroksen jälkeen alkoi viimeisimmät ilmestyä, ja todella suuri lumipöly pilvi. Näkyvyys oli todella huono, mutta olihan Rommakko kotiratani, niin sain jotkut paikat ajettua ulkomuistista. Nopeat kymmenen minuuttia kului, jonka jälkeen lippumies ohjasi meidät pois radalta. Erien välissä oli tietty aika, jossa kerkesi vaihtaa vaatteet ja syödä, jonka jälkeen suuntaisisin ensimmäiseen pohjoismaiden mestaruus erääni. Lähtöpaikan sain valita kolmantena, joka oli mielestäni todella hyvin arpomisen takia. Viidentoista sekunnin taulu nousi ylös. Viidensekunnin taulu... Jonka jälkeen kaikki ryntäsivät vauhdilla ensimmäiseen mutkaan ! Sain ihan hyvän startin ollessani toinen ensimmäisessä mutkassa. Pari mutkaa, ja anastin itselleni kärkipaikan, jonka sinnittelin ruutulipulle asti. Toinen erä pienen tauon jälkeen oli alkamassa. Tällä kertaa lähtöpaikan valinta oli ensimmäisen erän perusteella, joten olin viivalla ensimmäinen. Nappi startti, ja sain suoraan kärkipaikan. Toinen erä ei ollut niin helppo, koska takana tuleva ruotsalaiskuski kävi välillä ihan roiskeläpässä kiinni, mutta maalissa kovan taiston jälkeen voittajana sekunnin turvin. Kolmas eli viimeinen erä oli näillä näppäimille. Ajatuskin PM mestaruudesta nostatti ihokarvat pystyyn. Lähtö tapahtui, ja minun kelkkani telastossani kävi vähän väliä jonkun suksi. Selvitin ensimmäisen mutkan ilman rytäkkää, ja pääsin painamaan liipasinta tyhjyyttä ammottavalle radalle. Eroja syntyi heti alussa, ja minulla oli hyvä etumatka. Erä meni suhteellisen nopeasti, kunnes näin sumun seasta ruutulipun. KYLLÄ !!!!! SE OLI SIINÄ ! Olin aivan sekaisin ja pyörin kelkan päällä. Tämä tuntui parhaimmalta, kun mikään muu saavutus urani aikana. JESSSSS !!! Nyt nukkumaan, ja syömään äidin tekemää ruokaa. :) Seuraava kisa on varmaan maaliskuussa Torniossa, joten silloin kirjoitellaan taas. KIITOS ISOLLA K:LLA Allright.eu ja WP/totaltek, mahtavaa työtä kisasta toiseen ! Morjens ! :)
Eetu
 


Kerimaa Sport SM
(kirjoitettu 13.02.2010)


Moro !
Jälleen kerran vein viestiä luokanvalvojalle, että lähden pois kesken koulupäivän. Sitä sitten lähdettiin ja kävimme ottamassa kyytiin Jannen, joka ajaa samassa luokassa ja hänen isänsä Matin. Matka hurahti nopeasti ja olimmekin jo radan varressa. Ilta oli jo tuonut pimeän taivaalle ja kävimme kävelemässä radan ympäri. Rata näytti hyvältä ja siinä oli eri vaihtoehtoja ajaa. Patit oltiin sijoitettu eri kohtiin rataa, jotta olisi mahdollisuuksia hyviin ohituksiin. Lauantai aamu lähti käyntiin harjoituksilla, jossa sain hienon vastuksen Tynkkysen Jereltä. Otin kuitenkin pitemmän korren aika-ajoissa ja ajoin pohjat yli sekunnin turvin. Ensimmäiseen erään lähdettäessä sain nappi startin ja olin ensimmäisenä ekassa mutkassa. Jere tuli aivan kannassani ja otti kärki sijan parin kierroksen jälkeen. Ajo oli vähän sekavaa ja en löytänyt kunnollista ajo linjaa. Jere pääsi vähän karkaamaan ja sillon alkoi pääkopassa raksuttaa. Ajolinjojen vaihtelu tuotti tulosta, Jerestä ohi pääseminen ja 20sek etumatkalla voitto kotiin ensimmäisestä erästä. Toiseen erään lähdettäessä oli ajofiilis kohdallaan ja nappasin toiset holet. Ajo oli niin maittavaa, että ketään ei näkynyt takanapäin ja painelin maaliin 25sek johdolla. Oli todella hieno viikonloppu ja hyvillä mielin lähdetään ensi viikon Rommakon PM kisoihin ! Suuri kiitos Allright.eu ja WP/Totaltek ! Näköstellään taas ensi viikolla, Eetu kuittaa ! :)
Eetu
 


Kelkkakunkku Tahko
(kirjoitettu 06.02.2010)


Terve !
Perjantai aamupäivällä musta vw multivan kaarsi koulun pihalle, johon hyppäsin kyytiin. Mukaan reissuun oli lähteny isän ja minun lisäksi sisko ja kuvaajana toimiva Juho. Hyvän matkaseuran seurauksena tahkovuori tuli nopeasti näkyviin ja sen lähellä oleva varikkoalue. Otimme kelkan pois kärrystä ja laittelin ajokamppeita hiljalleen päälle. Edessä oli Hillclimb, joka nousi laskettelu rinnettä vähän matkaa ylös. Oma lähtöni tuli kohdalle ja ajoin mäen liipasin pohjassa. Tuloksena ykkössija. Päivä oli pulkassa ja menimme nukkumaan hotellille. Äkkiäkös se aamu koitti ja kävelimme aamupalan jälkeen autolle. Se oli sitten enduron paikka, jota viimeksi olin ajanut viisi vuotta sitten. Pätkä oli pelkkää suoraa, jossa pari loivaa mutkaa. En odottanut kovin kummoista sijoitusta endurosta, mutta tuloslistalla oli oma nimeni ykkösenä. Snowcross pääsi vihdoin ottamaan ensi askelijaan, ja pääsin valitsemaan oman lähtöpaikkani ensimmäisenä. Lähtötapahtui ja sain heti kärkisijan. Ajoin rennosti, mutta varmasti erän alusta loppuun paalulla. Voitettuani kaikki kolme lajia P600 luokassa, kuulin päässeeni superfinaaliin. Kaikista luokista parhaimmat pääsisivät ajamaan samassa erässä, ja minä olin yksi heistä. Lähtö tapahtui, mutta epäonnekkaasti. Jouduin himmaamaan alku rytäkän takia, kun Risto Juujärvi kaatui eteeni. Olin ensimmäisessä mutkassa kahdeskymmenes. Erä kului ja jonkun verran ohittelua tuli tehtyä. Sain kuitenkin itselleni suonenvedon oikeaan reiteen enkä pystynyt muuta kuin seisomaan. Onneksi kierrokset olivat sen verran lopussa ettei kukaan päässyt ohi. Maalissa kuitenkin yhdeksäs, joka on omasta mielestä ihan mukavasti. Se oli sitten siinä, ensi viikonloppuna olisi Savonlinnassa kisat, joten sitä odotellessa. Kiitokset Allright.eu ja Totaltek/WP hienosta panostuksesta. Nyt morjens ! :)
Eetu
 


Seinäjoki SM Pro-Stock
(kirjoitettu 16.01.2010)


Terve !
Kello soi koulussa ja kävelin suoraan autolle, josta alkoi reissu Seinäjokea päin. Tällä kertaa automatka oli huomattavasti lyhyempi viime kertaiseen Ruotsin kisaan. Olimme perillä perjantai iltana ja menimme yöpymään hotelli Fooninkiin. Lauantai aamu alkoi aika normaalisti ilman paineita, ja jatkui samalla tavoin harjoituksiin asti. Sain ajettua harjoitukset ihan hyvällä rytmillä ja aika-ajoissa sainkin sijan kolmetoista. Oli aika lähteä ajamaan ensimmäistä Pro-Stock kisa erää ja siellä sitä viivalla odoteltiin viidentoista sekunnin taulua. Lähtö oli huono ja jouduin sumppuun. Noh, ajoin kierroksia ja minuutit kuluivat. Joka puolella oli keltaisia lippuja heilumassa ja miehiä maassa. Ruutulippu heilahti ja kuulin olleeni seitsämäs. Jes ! En olisi uskonut pystyväni ajamaan top10. Toiseen erään lähdin samoilta paikoilta ja tuli nappi startti, mutta sijoitus maalissa ei vetänyt vertoja ensimmäiselle erällä. Sijoitus kymmenen sai myös hymyn huulille. Nyt on kokemusta isosta luokasta, joka ei mennyt hukkaan. Ensi viikolla takaisin föönin sarviin. Isoa kättä Allright.eu ja Totaltek/WP ! Nyt nukkumaan. ;)
 


Arctic cat cup Östersund
(kirjoitettu 11.01.2010)


Morjens !
Elikkäs, lähdimme perjantai aamuna ajelemaan kohti Ruotsin maata mukana sisko, kuvaus vastaaja Juho ja iskä. Saavuimme kisapaikalle kymmenen tunnin ajelun jälkeen ja oli aika käydä katsomassa rataa. Rata oli suunnilleen samanlainen kuin viime vuonna, paria seikkaa lukuun ottamatta. Lauantai päivä koitti ja oli aika ottaa ensimmäinen kisaerä lähtö lynxillä. Tuloksena oli holeshotit ja karsintaerä voitot, jotka takasit pääsyn semifinaaleihin. Sunnuntaina oltiin samaan aikaan radalla ja päivä näytti alkavan samalla tavoin: Semifinaali voitto, jonka jälkeen päivän kruunasi finaalin voitto ! Oli ihan järjettömän hyvä fiilis ajaa ja muutenkin ! Ajojen jälkeen menin katsomaan isojen lähtöjä, joissa suomalaista väriä näkyi kieltämättä. Miikka Peteri Stockin voittoon, Risto Juujärvi kolmas ja Fredrik Herten neljäs. Ville Ylianttila oli myös Stockissa iskussa, mutta huonon startin takia sijoitus oli finaalissa kuudes. Openissa ei mennyt suomalaisittain niin putkeen, kun Jussi Honka keskeytti finaalin ja huonon startin takia Viktor Herten oli viides. Ja todella suuri kiitos Totaltek/WP ja Allright.eu ! Eikait tässä, kello on kolme yöllä ja 146km kotia. Se on sitten ensi kertaan ! :)
 


Rommakko/Soini
(kirjoitettu 03.01.2010)


Hei !
Kävimme ajamassa perjantaina ja lauantaina Rommakossa, jonka jälkeen ajoimme Soiniin Koivistojen radalle. Perjantai meni föönin kytkimen säätöjen kanssa ja lauantaina otettiin parit kuvat. Sunnuntai oli hieno treenaus päivä ja ajoa tuli molemmilla kelkoilla. Viimeinen erä meni föönillä, jotta rytmi olisi hyvä ensi viikon koitokseen ! :) Kiitokset Totaltek/WP ja Allright.eu
Eetu
 


Rommakko
(kirjoitettu 27.12.2009)


Hei !
Lumisade teki tehtävänsä ja pääsimme tänä viikonloppuna aukaisemaan radan. Oli todella mahtavaa päästä taas kotiradalle ajamaan ja ei tarvinnut odottaa tuntikausia päästäkseen radalle ! Stockkilla kokeilimme iskarin säätöjä ja puhkulla huippunopeuksia ja kierroksia. Kelkat toimivat mainiosti, joten tästä on hyvä jatkaa ensi viikonloppuun. Kiitokset Totaltek/WP ja Allrightille !
Eetu
 


Kuusamo Ajoleiri
(kirjoitettu 19.12.2009)


Moro !
Tämä viikonloppu meni myös Kuusamon radalla. Mukana oli myös uusi 2010 Lynx rs. Harjoittelimme mutkia enimmäkseen, mutta lauantaina otimme lähtöjä, jonka jälkeen muutama kierros. Molemmat kelkat tuntuivat hyviltä, mutta säätäminen ei tietenkään lopu koskaan. :D Kiitos WPlle toimivista iskareista ja Allrightille varusteista !
Eetu :)
 


Kuusamo
(kirjoitettu 12.12.2009)


Moro!
Kävimme tänä viikonloppuna ajamassa Kuusamon radalla ja mukana oli uusi Lynxin 550. Radalle päästyäni, kelkka tuntui aivan samalta kuin isompipyssy, mutta voimaa siinä ei ehkä niin paljoa ollut. Lynxi pysyi ehjänä ja ajoa tuli ihan mukavasti. Semmoista tällä kertaa. =)
Eetu
 


SNO X
(kirjoitettu 06.12.2009)


Terve!
Kävimme 5.12 Arjeplogin Sno x:ssä kauden ensimmäisissä kilpailuissa. Pääsimme perille jo perjantaina ja kävimme radalla katsomassa Hill x:ää. Rata oli profiililtaan yksinkertainen, mutta muuttui pehmeän lumen takia todella paljon. Lauantai aamu koitti ja suuntasimme radalle. Aamu meni rataa tutkiessa. Ensimmäisenä oli minun luokkani harjoitukset, jotka kestivät 2 kierrosta. Harjoitusten jälkeen, kuljettajat arvottiin karsinta eriin. Minulla oli 3 karsintaerää, jotka voitin kaikki. Ajo tuntui todella hyvältä ja rytmi löytyi heti kelkan päälle mentäessä. Koivisto ajoi omassa luokassaan kaikissa karsinta erissään kuudenneksi, mikä ei aivan riittänyt finaaliin. Karsinta erät oli ajettu, ja finaalit olivat edessä. Sain valita lähtöpaikkani ensimmäisenä. Lähtö onnistui hyvin, ja ampaisin ensimmäisessä mutkassa kärkeen. Ensimmäinen kierros meni vähän riskillä, jonka jälkeen sain perus rytmini päälle. Etumatka kasvoi puolen kierroksen mittaiseksi, ja ajelin maaliin ilman suurempaa hämminkiä. Maalissa tuli järjettömän hyvä mieli ja tuuletin sen minkä kerkesin. Sen jälkeen kävin vaihtamassa vaatteet ja menin katsomaan aikuisten lähtöjä. Pro-stock:issa Suomen Fredrik Herten pärjäsi hienosti ollessaan maalissa kolmas. Pro-open finaali meni jännäksi, kun ensimmäiseen mutkaan ampaisi Jussi Honka Ski-doo:llaan kärki sijalla. Jussi ajoi ensimmäiset kierrokset todella hyvin kasvattaen eroa, mutta joutui lopuksi tyytymään kakkossijaan. Kisojen jälkeen ajoimme palkintojen jakoon hakemaan pysti, jonka jälkeen lähdimme ajamaan yötä vasten kotiin. Seuraava kisani on Arctic cat cup Östersundissa tammikuussa. :)
Eetu#333
 


Kelkkareenit
(kirjoitettu 22.11.2009)


Lumen puutteen vuoksi ajoreeni oli vain sunnuntaina.
Ajettiin yksi lyhyt erä Lynxillä.

14-15.11.2009
Ensimmäinen ajoreeni Lauantaina maistui hyvälle
Ski-Don puikoissa, tällä on jo opittu menemään.
Sunnuntaina ajettiin enemmän Lynxillä
opeteltavaa ja säätämistä tuntuu riittävän.
Eetu
 

 


<--Takaisin